Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vava

ciemnozielone kupki u niemowlaka

Polecane posty

Gość vava

witam,od jakiegos miesiaca podaje dziecku sloiczki z warzywkami,czasem z miesem,ostatnio pojawly sie male kolki,i ciemnozielone,czasem prawie czarne kupki,dodam,ze maja bardzoooooooooo nieprzyjemny zapach,czy o normalne??

Gość vava
maly jest karmiony sztucznie od samego poczatku,w ciagu dnia dostaje soczki jablkowe,z malinami,z jagodami,bananowe,slocziki glowenie zupki jarzynowe,czasem warzywka z kurczakiem lub cielecinka,robi ok 3 kupek dziennie,niepoki mnie ich kolor,czytalam na internecie,ze czarna kupka mzoe swiadzcyc o krwi w kale,to moje pierwsze dziecko i jestem przerwazliwona

Gość vava
dzieki,sprouje,a czy to normalne,ze przez kilka ostanch dni prawie wogole nie pije mleka??widze,ze ciagnie mocno smoczek,a na smak mleka reaguje wrzaskiem:)czy to przez te upaly??

🖐️ moja tez na mleko ma taka reakcje:D ale 2-3 razy na dobe zje ,,ufff po wielu zmaganiach- a skoro twe dziecko nie chce za chiny to podaj cos mlecznego na lyzeczce-dziecko musi dostawac mleczne posilki!! np z hippa przysmak na dobranoc , luc kaszke smakowa na gest ,,, a kupki podejrzewam ze moze po jagodach>? niby mowia ze zielone moga tez o alergi pokarmowej swiadczyc...

Tak, mysle ze to przez te upaly.Poczytaj na innych topikach,wiekszosc dziewczyn martwi sie ze dzieciaczki nie chca terazjesc mleka :)A z tym kupkami zrob jak napisalam, zobaczysz ze pomoze:) A z jagodami i sokami z jagod daj sobie spokoj na dluzszy czas:)

Gość vava
Monia tylko,ze moj maly zje 1 mleko w nocy,czasem w ciagu dnia wypije 100ml i na tym koniec,juz nie wiem jak sobie z nim radzic,wracam z pracy ok18 i maly po jkais 2 godz juz spi,w ciagu dnia nie moge tego dopilnowac,a tata nie ma chyba cierpliwosci,soczki odstawie i zobaczymy jak bedzie z ta kupka,a jesli chodzi o kaszki to dostawal 2 lyzki do mleka,zeby je zagescic,teraz juz robilam mu praktycznie wode z malym dodatkiem mleka,byleby tylko wypil,nie wiem co moge jesscze zrobic,boje sie ,ze moze wricla anemia,badania mial robione ok 1 mc temu i byly ok,odtsawilismy leki bo mial po nich mocne kolki,nie wiem czy nie powinnam z nim pojsc do lekarza,kazdy moiw mi,ze przesadza a ja napradwe sie boje

Vava , kazdy Ci tak mowi bo rzeczywiscie wyglada na to zewszystko jest ok.Ale ja pamietamjak to jest przy pierwszym dziecku.Jesli martwisz sie ,niepokoisz, to poprostu idz do lekarza.Wszystko Ci wytlumaczy.Obejrzy dziecko, to przeciez nie zaszkodzi:) A Ty bedziesz spokojna i bedziesz mogla zajmowac sie dzieciaczkiem bez stresu :)

Gość cycem go
CYCEM! :D:D

Gość vava
chyba masz racje,za bardzo sie stresuje,tym bardziej,ze teraz wrocilam do pracy i prawie wogle go nie widze,wczesniej to ja sie qwszystkim zajmowalam i jakos przeraza mnie mysl,ze moze mu sie cos niedobrego dzaic:)ale ze mnie panikara,juz nie mowiac,ze dzownie codzinenie do meza w czasie pracy pytajac jak sobie radzo hehe

Gość rozpuszczalska
kaczka też ma zieloną kupę

Gość hej kobietki
a dlaczego już od pierwszych dni faszerujecie dzieciaczki tą chemią? przecież te gotowe zupki i te inne to czysta chemia :( nie lepiej samemu robić? przecież to nic skomplikowanego ani pracochłonnego a jednak gdy zrobi sie samemu wiadomo ze zadnych swinstw tam nie ma. bynajmniej te poczatki dzieciaczkowi darowac. a później dziwić się że wokół sami alergicy...

Gość rozpuszczalska
alergicy to od nadmiernej czystości - zero brudu , zero nakterii - to potem pierwszy lepszy pies poliże i tragedia; a żarcie dla dzieci jest testowane , te własnorecznie zrobion przecierki , z marchewki rosnącej przy głównej ulicy i mięsa z hormonami to też niekoniecznie musi być samo zdrowie

Vava nie jestes panikara, zachowujesz sie jak normalna mama debiutantka:)) Ja tez nie odrazu wszystko wiedzialam, i z byle katarkiem latalam do lekarza:) A teraz mam juz trojke lobuziakow, wiec i doswiadczenie :) NIe martw sie , bedzie coraz lepiej a Tybedziesz coraz bardziej pewna siebie mama :)

Gość vava
niestety ja pracuje caly dzien i nie jestem w stanie ugotowac malemu swiezego jedzonka,z te warzywka tez nie wiaodmo czy nie pryskane chemikalaiami,przeciez nikt sie do tego nie przyzna,a nie chce gotowac na zapas i trzymac w lodowce,bo to chyba tez niezdrowe,poza tym jelsi chodzi o sztuczne mleko nie kazda mama moze karmic piersia,pomimo tego,ze pewnie niejedna by badzo chciala,ja przyjmuje leki na stame,wiec to tym bardzioej odpada

Gość vava
Orangen czasme smieje sie sama z sibie jka pomysle o niekotrych rzeczach,ale chyba kazda z nas musi przez to przejsc

przecie podobno niewono tej np marchewki???????? pylam wszystkich wokolo lacznie z babciami na rynku!!!!!!!nasz dobra marchewka bedzie sierpien-wrzesien vava -nie sluchaj bzdur!!!!!!!!! i dobrze ze kupujes sloiczki!!! o tej porze roku to jedyna opcja- za mc 2 bedzie wszystko nasze ,dobre,,choc,,no tak,,nie do konca,,jak ktos ma swoj ogrod czy dzialke i sam posadzi to fajnie--a nie marchewki pieeknie wymyte z holandii z wieelkiego foliowego worka !!! i nie stresujcie dziewczyny !! i bzdur nie gadajcie!!!!!!!! vava - SPOKOJNIE i nie tlumacz sie- na pewno robisz wszystko dobrzae! pozdrawiam 🌻

Gość vava
dzieki dziewczyny,wiadomo,ze nie chce zaszkodzic dziekcu,a kazda z nas popelnia bledy w tej szkole zycia:)pozdrawiam

Tez jestem zdania,ze te kupki to przez jagody,do picia najlepiej podawac przegotowana wode.Soczki zawieraja cukier i hamuja apetyt,wiec wiadomo,ze dzidzius pozniej mleka nie chce.A ja tez podaja gotowe obiadki ze sloiczkow,deserki tez,bo gdzie teraz dostac swieze jabluszko czy marchewke?

Gość beatunia7685
czesc dziewczyny mam 5 miesiecznego synka od 2 tyg zaczelam wprowadzac zupki przecierki i soczki i sie zaczelo zielona kupka a niekiedy az wrecz czarna z bialymi malymi kulkami moj synek w ciagu doby zjada 4 razy mleko po 180ml i 2 razy w ciagu dnia przed pol,udniem i po poludniu przecierek zupke ...w ciagu dnia wypija bardzo duzo plynow do tej pory myslalam ze te kupki sa wynikiem wprowadzenia warzyw owocow itp do puki organizm sie do nich nie przyzwyczaji ale po przeczytraniu waszych wypowiedzi troche sie przestraszylam ze ciemne kupki moga swiadczyc o krwi w kale itd itp automatycznie zadzwonilam do znajomego pediatry wytlumaczyla mi ze ciemne kupki wrecz czarne jak i rowniez sluz oznacza ze organizm stopniowo przyswaja pokarm i jest to zupelnie normalne powiedziala rowniez ze nie przerywac podawania soczkuw zupek itd zalecila kupic priobiotyk i podawac raz dziennie dostarczy on bakterii organizmowi polecila lacidofil lub acidolac baby lub linex baby DZIEWCZYNY NIE PANIKOWAC Z POWODU CIEMNYCH KUPEK

witam mam pytanie do beatuni7685, czy pamiętasz może czym były spowodowane te czarne kupki z białymi kulkami u Twojego synka?