Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

in_the_arms_of_an_angel

dlaczego ranię siebie?

Polecane posty

witam. bardzo proszę o jakies odpowiedzi ludzi, którzy przechodza, albo przeszli i poradzioi sobie z podobnym problemem..nie potrzebuje krytyki i wypowiedzi typu, ze jestem wariatka, nienormalna, skoro robie cos takiego..sama zdaje sobie zbyt dobrze sprawe z tego, ze robie zle i ze to nie jest..sprawiedliwe. Chodzi mi o samookaleczenia. Nie robie tego, by zwrocic czyjas uwage, nie robie tego \"dla szpanu\", nie robie tego \"profesjonalnie, od dawna..nie jestem przyzwyczajona. nie wiem co sie ze mna dzieje. dlaczego czuje do siebie taką nienawisc, zlosc, ze chce siebie karac za bledy, ktorych nie popelnilam, za krzywdy, ktorych sama sobie nie wyrzadzilam..czy ktos ma moze podobne doswiadzenia?Czy komus udalo sie z tym skonczyc?co ja robie zle?Dlaczego nie potrafie sie pohamowac przed zadawaniem sobie bolu, przed ranieniem siebie..Najgorsze jest to,ze w chwili,gdy to robie czuje ogromną nienawisc do siebie, satysfakcje, zlosc i przekonanie: \"masz na co zasluzylas, zaslugujesz tylko na to, na nic innego\";(zwariowalam, nie wiem jak postepowac, jak sobie pomoc...to przynosi w jednym malym momnewncie uczucie ulgi..koncentracja calego ciala na bolu fizycznym odwraca uwage od bolu psychicznego..na moment..a pozniej? strach, wstyd, zlosc..co ja zrobilam.. Czy ktos ma podobne \"doswiadczenia\" i moglby mi w jakikolwiek sposob pomoc ,choc tutaj, jakas rada..? pozdrawiam

Gość idz do psychologa
on Ci powinien pomoc

ja znam osobiscie jedna dziewczyne ktora tnie sie regularnie, sama pocielam sie 2 razy ....zwykle staram sie tego nie robic ale masz racje ze to odwraca uwage od bolu...nie wiem co Ci napisac, ja sie staram tego nie robic bo mam dosc blizn, ale pamietaj ze NIE zaslugujesz na to, to nie jest Twoja wina, i to nigdy nie bedzie Twoja wina...to chyba po prostu taki sposob odreagowania, niektorzy placza, niektorzy pija itd ale chyba to lepsze niz krzywdzic innych ?

Gość to ze tak robisz
swiadczy o twoim stanie psychicznym, nie mowie,ze jestes wariatka, ale zwyczajnie nie radzisz sobie w zyciu z pewnymi sparwami, cos lub ktos spowodowal,ze masz silne poczucie winy.Prosze Cie iz do lekarza, on ci pomoze a przede wszystkim powiedz o tym najblizszej Ci osobie, ulzy Ci w jakis sposob.Nie z takich problemow sie wychodzilo ;) glowa do gory

Gość to ze tak robisz
nymph---> gdy kjrzywdzimy siebie, krzywdzimy tez innych , chociazby bliskich

Gość to ze tak robisz
hej, ciesze sie ,ze sie pojawilas watpiac w jakakolwiek pomoc od nas ;) wiesz, najgorzej jest poczynic ten pierwszy krok, kiedy sie czuje totalna beznadzieje, w nic sie nie wierzy itp.ALE ZROB GO! ;) zrob cos dla siebie milego, w koncu... 🌻

:)dziekuje. staram sie wierzyc i nie wątpic..ale to trudne, czasami zastanawiam sie juz czy to wszystko ma jakis sens i jakąkolwiek normalna przyszlosc przede mna. to nie jest normalne zachowanie, nigdy taka nie bylam wobec siebie, a teraz mimo ze wiem, ze jestem niesprawiedliwa, ranie siebie.

Gość czarodziejka333
autorko-jestem w identycznej sytuacji...korzystam z fachowej pomocy.....odezwij sie jak bedziesz......post moze przestarzaly ale zyje nadzieja ze sie jeszcze pojawisz, moj nr gg: 3550277

Gość nataliaslonjko12
e... chyba nie zdajecie sobie sprawy czym to sie moze skonczyc! ja wam powiem osrodkiem zamknietym, a dokladniej szpitalem psychiatrycznym w ktorym jesrem juz od miesiaca....! skoncz z tym bo to i tak nie ma sensu a tylko sprawia ci dodatkowe problemy zastanow sie nad tym co ci powiedzialam