Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyt

imion ciąg dalszy.dlaczego takie? dlaczego teraz?

Polecane posty

Ja mam Maksymiliana i też nie każdemu się podoba, a szczególnie zdrobienie (Maks, Maksio), ale my to imię kochamy od zawsze tak jak naszego bąbla ;) Dla dziewczynki mieliśmy przygotowane Justyna lub Weronika :) nie było jednak potrzebne ;) Zgadzam się, że jak kojarzy się nam źle imię z osobą to od razu nie podoba się samo imię, choć nawet ładne :) też tak mam w paru przypadkach ;)

Gość Dajanka
A moje dzieci to Marcin i Monika. Pospolite, ale mnie się bardzo podobają

jak można tak skrzywdzić dziecko Franciszek? ale to sprawa rodziców ,mo synek to Bartosz

Gość nie warto
a dlaczego franek to wieksza krzywda niż Bartosz? mi osobiście bardziej pasuje franek niz bartek tylko te zapożyczone lub bardzo wymyślne to krzywda ale Franek?

Gość a moja córka...
gumijagoda, dziękuję Ci bardzo za to co powiedziałaś w niektórych rodzinach jest tak, że imiona "przechodzą" z pokolenia na pokolenie w mojej właśnie tak jest, zawsze pierwsza dziewczynka najstarszej córki ma nadawane takie imię uważam że to jest fajne a pierwszy chłopiec najstarszego syna ma nadawane imię Eryk

Gość szyt
moja dziewczynka (nie znam płci jeszcze) bedzie Blanka, chociaż mój mąż sie złości i mamie też sie nie podoba. dla mnie brzmi tak przyjaźnie, miło i do tego jest mało spotykane, ze jak narazie wygrywa, ale jestem na początku 3 miesiąca wiec wiele sie może zmienić. przy poprzedniej ciąży (poroniona niestety) upierałam sie przy maji i igorze a teraz bym już tak napewno nie dała na imię

Gość no też wymyśliłaś
szyt, Blanka? brrrr

Gość szyt
a mnie sie i tak podoba :P

Gość mama dziewczynek
A moje dziewczynki to Karolina i Ania.

jezeli bede miala coreczke to chcialabym IGĘ, niestety mezowi nie podoba sie. natomiast synek - MIKOŁAJ

Gość no też wymyśliłaś
ha, widzicie jak to jest taka dyskusja jest bez sensu każdemu się podoba co innego szyt zaczęłaś temat i wyrażasz swoją opinię i dobrze ale po co taka dyskusja, czy ładne czy nie ładne można powiedzieć mnie się podoba takie a takie ale po co krytykować te, które się podobają innym o gustach się nie dyskutuje, gusta się ma

Gość no też wymyśliłaś
szyt, bo w czym Blanka jest lepsza od Nataszy, które to imię Ci się nie podoba?

Gość a Marcelli
oczywiście dla chłopca... dla mnie prażka :-(

Gość no też wymyśliłaś
zabrakło argumentów?

Gość na początek
to niech się rodzice nauczą odmieniać imiona , które chcą dać swoim dzieciom... Powymyślaja a potem nawet tego napisać nie potrafią - jak choćby "upierać się przy MAI" (nie "Maji" :P )

Gość a Marcelli
takie imię znajomi nadali swemu dziecku ... w połączeniu z nazwiskiem jest śmieszniej jeszcze... ale nie podam :P

Gość no też wymyśliłaś
na początek--- masz całkowitą rację, bywa, że powymyślają i na tym się kończy "przebłysk" inteligencji ale to nie zmienia faktu, że trudno jest uzasadnić wyższość Blanki nad Nataszą! Blanka i Jassika? tu może być zdecydowanie łatwiej, ale nie czepiajmy się wszystkiego co NAM akurat się nie podoba.

Gość szyt
o matko! ale wy jesteście nabuzowani i chetni do kłótni! a ta odmiana.... brak mi słów. maja pisze sie przez j nie nie zabrakło argumentów ale jestem w pracy którą od czasu do czasu musze sie zjąć. nie piszę już bo nie warto. nikogo nie obraziłam a taka nagonaka mna mnie. chciałam popisać troche i wymienić mysli. leczcie sie ludzie

Gość no też wymyśliłaś
to nie jest adna nagonka to jest dyskusja, skoro wypowiadasz jakiś pogląd to powinnaś umieć go uzasadnić i na marginesie----nie widzę tu nikogo kto jest niegrzeczny ale Tobie może się to udać ale może niezdążysz! brak argumentów = ucieczka?

Gość ojciec dumny z tego co zrobił
racja! szyt zaczęła temat a teraz ucieka, bo skrytykowaną ją, feeee nieładnie

Gość szyt
ja napisałam jakie mi sie nie podobają a które jest w moim guście. ja mam ci udowodnic albo zargumentować??????????????????????????? goń sie i nie udawaj takiej inteligentnej. ta dyskusja po to żeby wyrazić swoje poglądy i może dać pomysł, bo bardzo spodobało mi sie imię leon i sie nad nim zastanowię.

Zyta (Zytka) i Rudolf (Rudek, Rudi) tak nazwali swoje dzieci moi znajomi

Gość szyt
gdzie uciekam? napisałam, ze nie chce mi sie pisać z nabuzowanymi chetnymi do kłótni.

Gość no też wymyśliłaś
jestem mężczyzną

Gość no też wymyśliłaś
fakt szkoda energii, ale zauważ że najbardziej "nabuzowana" jesteś Ty

Gość szyt
a poza tym podoba mi sie Blanka a wam może sie nie podobac. matko, jak to trudno zrozumieć

Gość hej szyt
Widać że nie wiesz. Owszem Maja pisze się przez "j" ale jak odmieniasz to już jest "i" wiec MAJA - MAI a nie maJi

Gość no też wymyśliłaś
ha podoba mi się Natasza a Tobie może się nie podobać, tak trudno to zrozumieć?

no i masz znowu jakas masakra PRZESTAŃCIE PROSZĘ Co myślcie o Zytce i Rudku ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

U mnie do dzieci jeszcze daleko, ale w planowanie imion uwielbiam sie bawic :-). Dla chlopca chcialabym Kamil albo Marcin, dla dziewczynki Natalia, Emilia albo Gabriela.