Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misia 19

ile zarabiaja kosmetczki i cz to dobra praca?

Polecane posty

Gość anka 27
NO TEZ BYM CHCIALA WIEDZIEC

Gość ---ala

szkole kosmetyczna skonczylam 3lata temu i niestety nie oplacalo mi sie pracowac w tym zawodzie.wszedzie proponowano 500zl na czarno -tzn umowa odnawiana co tydzien,ze niby to okres probny,a pracowac mialam przez caly dzien.a ze duza konkurencja to salony czesto otwarte sa od rana do poznego wieczora,w soboty oczywiscie tez tak nawet do 16.00.Po konsultacji z kolezankami okazalo sie,ze one tez maja spore problemy ze znalezieniem pracy w zawodzie,niektore oczywiscie trafily na lepsze warunki pracy,ale wiekszosc niestety nie.Kilka znajomych mieszka w Anglii i jak pytalam jak tam zarabiaja kosmetyczki,odpowiedz uzyskalam od wszystkich taka sama-z samego zakladania paznokci mozna zarobic kupe kasy,tam pozadanym zawodem sa fizjoterapeuci, kosmetyczki,fryzjerzy,masazysci.Nie wiem jak jest teraz,bo nie rozgladam sie za praca (wychowuje dziecko),ale nie da sie ukryc,ze konkurencja jest ogromna!

a co do zalozenia wlasnego salonu-musisz miec OGROMNE pieniadze,zeby otworzyc dobry zaklad.Kiedys wyliczalam ile by to kosztowalo,w tej chwili nie pamietam,ale jak podliczylam podstawowe urzadzenia,zestawy kosmetykow do wszystkich rodzajow cer,wynajem lokalu lub kupno,zuzycie pradu to wyszla mi cena kolosalna.Przy kupnie uzywanych sprzetow tez cena jest wysoka.no i najlepiej,zeby przylegac do salonu fryzjerskiego i solarium,bo wtedy zawsze jest szansa na wieksza liczbe klientek. ach no i trzeba byc naprawde dobrym fachowcem,bo klienci sa strasznie wymagajacy-przekonalam sie o tym na praktykach w salonie.jestes sredniakiem to niestety pojda gdzie indziej,bo salon jest przy salonie.