Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia1504

Makijaż

Polecane posty

Gość agusia1504

Cześc dziewczyny mam taka prosbe moze ktoras z was mi doradzi jak precyzyjnie zrobic makijaz..zeby jeszcze wytrzymal w tak upalne dni i de w sobote na wesele i chcialabym dobrze wygladac..moja zgroza jest swiecace sie czoło i poliki ogolnie mam mieszana cere moza ktora s z was mi doradzi dzieki z góry ;)

Gość kdmkdswl
przede wszystkim nos przy sobie puder prasowany,mi o pomaga na swiecenie sie

Gość agusia1504
a moze słyszłyscie o podkładzie do twarzy z firmy AA kolor czekoladowy matujacy moze ktoras z was uzywa czy jest dobry ten podklad?

Gość agusia1504
dziewczyny bardzo prosze o pomoc

dobrze oczysc twarz tonikiem nałóż krem matujacy- ja stosuje np garniera czysta skóra, pasuje mi tez vichy normaderm (poczekaj ok 15 min aby sie krem dobrze wchłonał nie stosuj teraz duzo podkładu czy fluidu- mysle że jak zastosujesz fluid (np maybellin pure) to nie nakładaj juz pudru prasowanego lecz tylko jakis lekki róz lub musnij policzki pudrem brazujacym (np w kulkach) jezeli masz dosc ładny koloryt skóry , bez specjalnych probemów z wypryskami to mysle że ystarczy krem matujacy i sam lekko puder brazujacy na policzki, wez ze soba i co jakis czas w łazience popraw makijaz (przezyjesz), ja byłam na weselu gdzies w maju tz jakos było bardzo ciepło i kazdy sie trohe swiecił, ja co jakies 2-3 godz byłam w toalecie i przy okazji poprawiło sie makijaz--- jeszcze pomogło sie innym z gosci (byli zadowoleni)

Przede wszystkim dobra baza pod makijaż, podkład matujący o przedłuzonym działaniu :) Przydadzą się również chusteczki matujące do przetarcia buzi bo niestety na taką piękną pogodę to nie ma mocnych trzeba w trakcie sie odświeżyć. Technika wykonania makijażu w skrócie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3255304

Gość agusia1504
dzieki bardzo...a co z tym podkałdem uzywa go ktos?

Gość agusia1504
podnosze

Gość agusia1504
upuup

Gość elwirka23
MAkijaz permanentny i po klopocie

ja miałam ten podkład i nie byłam zadowolona... gęsty, ciężki, a na buzi efekt woskowej maski- nie polecam :( teraz wyminiłam go na fresh matte z maybellina i jestem już zadowolona. a tak w ogóle to na czas wakacji postanowiłam odstawić podkład- no chyba że na szczególne okazje :) pozdrawiam ciepło

Są oczywiście różne rodzaje , marki podkładów matujących i należy je dobierać każdy do swojej cery i preferencji. Jeżeli nie przesadzimy z ilością podkładu to nie musi on stworzyć efektu maski a jedynie delikatnie skorygować, wygładzić buzię :)