Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emyu

Yasmin - zasada 7 dni.

Polecane posty

Gość emyu

Witam. Mam pewien problem... Zapomnialam pierwszej tabletki z nowego opakowania i w ulotce jest napisane zeby nastepnego dnia wziac dwie, wiec dzis wezme. Wszystko jest jasne... ale jest tam tez wzmianka o zasadzie 7 dni (zaraz za tematem o zapomnianej tabletce ). Czy ona dotyczy takiej sytuacji? Jesli tak to mam problem.. bo w zeszlym miesiacu tez sie tak zdazylo ze nie wzielam pierwszej tabletki :( i wedlug tej zasady nie powinnam robic przerwy miedzy opakowaniami... a ja ją zrobilam... Dzis wiec biore dwie tabletki po osmiodniowej przerwie... czy jest zachowana jakakolwiek ochrona ? czy z uwagi na to, ze zrobilam przerwe miedzy opakowaniami nie mam na co liczyc..

Gość alyyynika
zasada 7 dni to chyba ze przez te 7 dni powinnas sie dodatkowo zabezpieczyc! mozna zrobic sobie krotsza przerwe miedzy tabletkami ale nie dluzsza.

Gość emyu
zasada 7dmiu dni dotyczy trzech rzeczy: -przyjecia zapomnianej tabletki wraz z nastepna. -dodatkowego zabezpieczenia sie przez 7 dni -wziecie kolejnego opakowania bez 7 dniowej przerwy. Ja ta przerwe zrobilam bo nie doczytalam w ulotce o braniu kolejnego opakowania bez przerwy... I teraz sytuacja sie powtorzyla, nie wzielam 7dmego dnia tylko dzis 8smego wezme dwie.. Nie wiem czy jestem zabezpieczona czy nie...

Gość emyu
moze ktos jednak ma jakis pomysl na ta sytuacje ... ?

Gość upupup
zabezpieczaj sie dodatkowo przez tydzien po cholere sobie problemy robic

Gość emyu
i tak tez trzeba bedzie robic... Zbankrutujemy na te gumki :)

Gość emyu
bylam u lekarza i okazalo sie ze w ciagu stosowania tego opakowania nie mam zadnej ochrony. Nastepne nalezy wziac bezposrednio po skonczeniu tego - bez stosowania 7 dniowej przerwy - wtedy dopiero ochrona wroci do normy. Pozdrawiam.