Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

groosia

blizny po krostkach

Polecane posty

Go艣膰 Anita***
Gratuluj臋 odwagi, ja jej nie mam. Jedyn膮 osob膮, kt贸ra od czasu do czasu widuje moje nogi to m贸j m膮偶. No i ginekolog :) ale jego raczej interesuje inna okolica cia艂a. Moje kropki to nie kropki a place, wielkosci ziarnka grochu. Najgorsze, 偶e te wrastaj膮ce w艂osy nie do艣膰, 偶e tworz膮 torbiele z jakim艣 艣wi艅stwem w 艣rodku (czasami ropiej膮 jak jasna cholera) to jeszcze prze艣wituj膮 przez sk贸r臋 i tworz膮 br膮zowo - brunatne przebarwienia. Tego nic na 艣wiecie nie usunie. Wygladam jak biedrona. Mam naprawd臋 艂adn膮 sk贸r臋, mog臋 bez problemu pokazac twarz, dekolt, plecy czyli miejsca, z kt贸rymi niekt贸re z Was maj膮 problemy. Ale od kolan do kostek - kaplica. Ja nawet d艂ugich sp贸dnic nie nosz臋, bo si臋 boj臋, 偶e wiatr zawieje... Albo 偶e przy wysiadaniu z auta nogi bedzie wida膰. Schiza, po prostu schiza. No i 偶eby nie by艂o zbyt r贸偶owo znowu pomog艂am niekt贸rym w艂osom wyj艣膰 i znowu czerwone piek膮ce place..... Wy膰 mi si臋 chce

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Anita***
Groosia - mo偶e na twarz spr贸buj tego Glyco A. Je偶eli nie padniesz na kolana powalona efektem to chociaz nie b臋dziesz zbytnio p艂aka艂a z powodu zeszczuplenia portfela. Ja tez kiedys mia艂am problemy z twarz膮, ci膮gle co艣 mi si臋 robi艂o, potem zapomnia艂am o twarzy i zrobi艂am sobie masakr臋 z n贸g Przez ten cholerny depilator, bo zanim go kupi艂am nic takiego si臋 nie dzia艂o. Potem par臋 w艂os贸w wros艂o, trzeba je by艂o usun膮膰, potem nast臋pne i p贸藕niej przesz艂o na niemal codzienne profilaktyczne poszukiwanie miejsc, w kt贸rych mo偶na troch臋 pod艂uba膰. Gdybym nie mia艂a tych blizn opanowanie sie by艂by 艂atwiejsze ale skoro i tak mam paskudne nogi to co si臋 b臋d臋 powstrzymywa膰. Nic tylko strzeli膰 sobie w 艂eb

Udost臋pnij ten post

Moje kropki te偶 s膮 po prostu wielkimi burymi plamami.:o Anito, opisa艂a艣 dok艂adnie moje nogi i moje zachowanie.:o Wydaje mi si臋, 偶e to funkcjonuje troch臋 jak tr膮dzik neuropatyczny. \"Tr膮dzik neuropatyczny - wyst臋puje u m艂odych kobiet, jako lekka posta膰 tr膮dziku pospolitego, jednak na skutek ci膮g艂ego wyciskania i drapania powstaj膮 stany zapalne, kt贸re po zagojeniu pozostawiaj膮 blizny, typowe s膮 liczne przebarwienia, tr膮dzik powstaje na tle zaburze艅 psychiki m艂odych kobiet, pog艂臋biaj膮 go sytuacje stresowe.\" ze str. http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_tradzik.php Standardem jest to, 偶e wieczorem siadam i d艂ubi臋, drapi臋, grzebi臋 ig艂膮... Trzeba si臋 przed tym powstrzyma膰!;) Wczoraj wym臋czy艂am nogi tak ostr膮 g膮bk膮 jak druciak. Ostra strona zwyk艂ej g膮bki to dla mnie by艂o za ma艂o.;) Wczoraj nogi by艂y czerwone, ca艂e w plamach i ka偶da krostka i blizna by艂a dziesi臋膰 razy bardziej widoczna, ale mam wra偶enie, 偶e dzisiaj jest ju偶 lepiej. Te podraznienia znikn臋艂y. B臋d臋 si臋 na razie trzyma艂a tej metody. Zobacz臋 czy to co艣 pomo偶e. Niestety, zwyk艂y peeling to dla mnie stanowczo za ma艂o. Za rad膮 jakiej艣 dziewczyny z Kafeterii uzywam te偶 peelingu do st贸p Scholl (na ca艂e 艂ydki). Zedr臋 te paskudne blizny do samej ko艣ci.;) Groosiu! Nie z艂o艣膰 si臋, 偶e wlaz艂y艣my na Tw贸j topik z tymi naszymi syfiastymi syrkami, ale problem jest podobny - blizny wygl膮daj膮ce jak po ataku moskit贸w (u mnie baaaardzo du偶ych moskit贸w). Mam ju偶 do艣膰 wygl膮dania jak tr臋dowata.:( Nie wyrzucaj nas st膮膮膮膮膮膮膮膮d!!!馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
P艂omyk贸wka, ja my艣la艂am, 偶e jaka艣 niedorozwini臋ta jestem. A to przypad艂o艣c, kt贸ra nie tylko mnie dopad艂a. Wiem, ze to co艣 podobnego jak tr膮dzik neurotyczny, w zasadzie to samo tylko inna cze艣膰 cia艂a. Nasz膮 na szcz臋艣cie mozna zakry膰, ale kiedys tak samo potrafi艂am sobie zrobi膰 sitko z twarzy. Dzisiaj te okolice na szcz臋scie omijam. Ja juz si臋 w tym wszystkim gubi臋. Robi臋 peeling z kawy, potem golenie, alantan plus. Mia艂am w planach solarium ale z tego co wyczyta艂am na temacie, do kt贸rego link wklei艂am, powinnam sie zdecydowa膰 - albo kremy z艂uszczaj膮ce albo opalanie, 偶eby przyciemnic przebarwienia. Mam m臋tlik. I znowu dziesi膮tki czerwonych plam na nogach... Ja tego nie wylecz臋 nigdy... :( Groosia, wesz艂a艣 na wklejony przeze mnie link? Tam dziewczyny pisz膮 g艂贸wnie o Twoim problemie czyli okolicy twarzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
P艂omyk贸wka, wypr贸buj臋 na pewno ale najpierw musza zej艣膰 mi te czerwone plamy, kt贸re sobie dzi艣 zafundowa艂am, bo nawet nie wiedzia艂abym kt贸re miejsca smarowa膰. Jaka ja jestem stara i g艂upia, najlepsze lata mojego zycia przechodzi艂am w dzinsach, nawet w upa艂y. Nawet nie wiem jak to jest chodzi膰 w rybaczkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no w艂a艣nie...
hehe...ja te偶 my艣la艂膮m 偶e jestem niedorozwinieta ;) ....a najgorsze piek艂o prze偶y艂am jak moja mama to zobaczy艂a na moich ramionach :O mia艂am wtedy ze 13 lat :O dziewczyny- konkrety prosz臋 :) co na te blizny na nogach i plecach? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
no w艂a艣nie - my tu te偶 po konkrety, ha ha, tylko 偶adna ich nie ma :( Kt贸ra pierwsza pobiegnie do apteki po Saliderm? Ja mog臋 go mie膰 za 15 minut ale co z tego... (pisa艂am wy偶ej). Zaraz, zaraz, zapomnia艂am, ze on mo偶e by膰 na zam贸wienie. Ale przynajmniej jest tani, chyba 8 z艂. A wracaj膮c do tematu ogl膮dania naszej przypad艂o艣ci przez osoby trzecie - co ja prze偶ywam, kiedy przypadkiem trzeba zdj膮膰 przy kim艣 spodnie, na przyk艂ad podczas przymierzania ciuch贸w w sklepach kole偶anka wk艂ada g艂ow臋 za zas艂onk臋 albo jak te zas艂onki si臋gaj膮 do kolan! Wtedy wychodz臋 ze sklepu i nic nie przymierzam. Ostatnio by艂am na urlopie. Kole偶anki porozk艂adane na s艂o艅cu, cia艂a poodkrywane, ponad 30 stopni a ja w cieniu, d艂ugie spodnie, koszulka z r臋kawem zamiast rami膮czek (偶eby pasowa艂o do d艂ugich nogawek spodni) i m贸wi臋, 偶e nienawidz臋 s艂o艅ca. Paranoja, to po prostu jaki艣 ob艂臋d. Tyle lat to ukrywa艂am i dusi艂am w sobie, teraz przynajmniej mam o tym z kim pogada膰.

Udost臋pnij ten post

Ja chodz臋 w lnianych portkach. Przynajmniej jest jaki艣 przewiew.;) Jestem ju偶 troszk臋 opalona, wi臋c z Salidermem wstrzymam si臋 jeszcze, ale niesie on nadziej臋 na przynajmniej cz臋艣ciowe pozbycie si臋 tych przebarwie艅.:) Przynajmniej na pla偶y si臋 pokazuj臋, ale ostatnio stan moich n贸g jest lepszy ni偶 przez poprzedni rok, wi臋c sobie pozwalam. Mo偶e to Kalo troch臋 pomog艂o, mo偶e to, 偶e przesta艂am goli膰. Mam wtedy (na pla偶y) jak膮艣 obsesj臋, 偶e wszyscy w艂asnie patrz膮 si臋 na moje c臋tkowane giczo艂y.;) PS Ravel, Orsay, Telly Weil i kilka innych sklep贸w mam skre艣lonych za te cholerne pseudoprzymierzalnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
Dziewczyny, gdzie poucieka艂y艣cie?

Udost臋pnij ten post

Jestem, jestem. Jakie艣 post臋py u Ciebie? Dziasiaj rozd艂uba艂am ca艂膮 nog臋.:o Ale wyciagn臋艂am dziada dwucentymetrowego [dumna mina] WIem... Jestem obrzydliwa.:o Ale w zwi膮zku z moimi nogami to moja jedyna rado艣膰.;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
Jakie post臋py? Mniej d艂ubi臋, nie mam ju偶 rozdrapanych ran tylko br膮zowe placki po tych ju偶 zagojonych. Ale humoru mi to nie poprawia. Mia艂am kupi膰 t膮 ma艣膰, o kt贸rej pisa艂am ale nie kupi艂am. Do kitu z tym wszystkim

Udost臋pnij ten post

kurcze...drogi ten krem 125 zl;/ ale mysle ze najlpierw wyprobuje ten tanszy a dziewcyzny poradcie mi..jestem brunetka i przez to mam strasznie wiodoczny meszek pod nosem..probowalam wszytkiego...depilacji(ale odrastaja takie same) roznych kremow depilujacych(po jednym mam blizny,bo wyskoczyli mi krostki-jaklby opryszczka) golic-wybijcie sobie z glowy,wyrywanie penseta boli-to pod samym nosem jest przez bardzo unerwione... probowalam nawet wody utlenionej z mydlem i nic...wiecie jak to usunac,rozjanisc bad zcos podobnego??? bo sie wstydz etego bardziej niz niektorych blizn ;/

Udost臋pnij ten post

Ja rozja艣niam rozja艣niaczem firmy Sally Hansen. Tani nie jest, ale wydajny... mam go i mam, i mam...;) Mniej d艂ubi臋. Nogi wygl膮daj膮 lepiej, ale ca艂e w burych plamkach.:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
Ja si臋 chyba jednak skusz臋 na ten Saliderm. Te偶 mniej d艂ubi臋 ale plamy jak by艂y tak s膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olasienkaa
wiecie co dziewczyny... w necie znalazlam dwa kremy na wrastajace wloski, xerial30 i keranorm. xerail jest oparty na mczniku - podobno stezenie ponad 10% daje efekt zluszczajacy a wiec powinien pomoc przebic sie wlosku na powierzchnie skory ale nie wiem czy poradzi sobie z bliznami...jak bede miala kase to sie zdecyduje na ktorys...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita***
Ja ju偶 w nic nie wierz臋, kolejne lato w spodniach :(

Udost臋pnij ten post

P艂omyk贸wka - ja wierze p. Beacie! tzn znam ja z portalu www.wellnesslife.pl (wspolpraca z wizaz. pl i ocean-urody.pl), totez wiem, ze to fachowiec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy saliderm
jest na recepte?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olasienkaa
wrrr ten saliderm to pomylka...nie wiem czy ktoras z was to kupila ale mi on tylko podraznil te blizny...bylo wsio zagojone a teraz jedna wielka rana! wg mnie to jest zbyt agresywny srodek!.... :(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy saliderm
jest na recepte?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olasienkaa
wrrr ten saliderm to pomylka...nie wiem czy ktoras z was to kupila ale mi on tylko podraznil te blizny...bylo wsio zagojone a teraz jedna wielka rana! wg mnie to jest zbyt agresywny srodek!.... :(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grypa_99
szczerze to nie wierzylam ze ktos inny ma problem z wrostami wlosowymi, myslalam ze tylko ja jestem pechowa! dzis poszlam do apteki kupic jakis srodek na wrosty i uslyszalam ze takowy nie istnieje! Jestem zalamana! co robic radzcie! na dworze upaly a ja musze chodzic w dlugich spodniach moje nogi wygladaja jak szachownica a najgorsze jest to ze zadna moja kolezanka nie ma takiego problemu i nie moge nikogo prosic o pomoc. blagam o pomoc! czaseem ma ochote odciac sobie 1 noge bo rany i blizny mnie skrajnie dobijaja. Blagam o rade!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 71113
Na blizny tylko arnika.Krem z du偶膮 zawarto艣ci膮 arniki znajdziesz www.atw.warszawa.pl To jest fitoregulator z arniki. Tylko b膮d偶 cierpliwa. Blizny bend膮 prawie nie widoczne. W 100% niczym nie zlikwidujesz.

Udost臋pnij ten post

a drogi on jest??? w sumie zauwazylam...z eim bardziej opalone nogi,tym blizny coraz mniej widoczne... moze trzeba srpobowac solarki tez?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lady_in_red21
podobno bardzo skuteczna jest masc LINOMAg dla niemowlat. kosztuje cos kolo 3 zlotych w aptece. ale na blizny po krostkach to tylko gleboki pilling u kosmetyczki. szczegolnie na twarzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olasienkaa
nie wydaje mi sie ze opalanie wszystko zalatwi...pewnie na sloneczku latwiej o zagojenie stanow zapalnych ale opalnie powoduje tez, ze przebrawienia utrwalaja sie! sama wiem to po sobie...teraz stosowalam ten saliderm na blizny i przebarwienia...ale co ja przezylam ;-] moje nogi wygladaly jak po wybuchu bomby! jak po wojnie! jednak sie nie poddalam i przez 3 dni codziennie kladlam tez zel punktowo na przebawienia, pieklo niesamowicie...teraz skora mi sie bardzo mocno luszczy zrywam ja platkami ..nie wiem jeszcze czy koloryt skory sie wyrowna.. mam nadzieje ze tak chociaz po takich ranach to moga mi sie te plamy jeszcze powiekszyc...:(:( nie wiem juz jak z tym walczyc.... grypa: ja tez mam chote obciac te nogi....albo wyszorowac do kosci....i niech mi odrosnie nowa skora... :]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olasienkaa
kupilam xerial30...napisze czy bedzie jakas poprawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elfri
Ja to nogi gol臋 jednoraz贸wk膮, a bikini i pachy cukrem i jest supeeer!!!!!!!

Udost臋pnij ten post