Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillakamila

Kupic??????Mieszkanie na Tarchomonie

Polecane posty

Gość kamillakamila

A wiec tak. Spodobało nam sie pewne mieszkanie na Tarchomonie za 275 tyś .Mieszkanie jest ogólnie bardzo ładne.62 metry(3pokoje) 9 pietro.Mozna powiedziec ze urzadzone.Własciciele spiesza sie ze sprzedaza bo podobno wyjezdzja na stałe za granice.Mysle ze to mieszkanie jak na ta cene jest ok. tylko: jest to daleko od centrum no dziewiate pietro wolała bym nizej ale widok jest zajebisty. Co musze rozwazyc przy kupnie mieszkania?????? prosze was o rade co myslicie na temat mieszkania na tarchominie? Moze sa tu osoby które mieszkaja na Tarchominie chciałabym usłyszec wasze opinie

Gość koleżanka mieszka
przerąbane dojazdy. Ponieważ w tej okolicy budują bardzo dużo, jest dużo mieszkańców i samochodów, korki są niemiłosierne.

Gość kamillakamila
dotyczace mieszkania na tym osiedlu.jak jest z dojazdem ?Czy autobusy czesto kursują ile trwa mniej wiecej taka podróz do centrum?

Gość kamillakamila
no własnie.tyle ze ładniejsze sa mieszkania to jest plus i jeszcze nie takie drogie jak w centrum

Gość koleżanka mieszka
kamilka , najlepiej sama sprawdź. jedź na Trachomin, poczekaj na autobus i sprawdź ile zajmuje Ci podróż w godzinach szczytu i poza nimi. Kupno mieszkania to za poważna sprawa, żeby zdawać się na opinie z forum. Poza tym, jeżeli masz lub planujesz dzieci-sprawdź gdzie jest przedszkole, szkoła, etc.

Gość koleżanka mieszka
zapewniam cię, że najpiekniejsze mieszkanie czy dom mogą zbrzydnąć, jeżeli spedzasz 2-3 godziny w korku codziennie. Jeżeli będziesz miała dzieci i będzies chciała je odebrać ze szkoły/przedszkola o określonej godzinie to może byc poważny problem Ale powtarzam, sprawdź-może tam gdzie jest to mieszkanie jest dużo autobusów, może pracujesz niedaleko. Może nie planujesz miec dzieci albo twoje dzieci są duże i samodzielne.

Gość kamillakamila
No własnie ie mamy jeszcze dzieci ale w niedługim czasie planujemy.mąz pracuje na alejach jerozolimskich czyli w samym centrum a ja narazie nie pracuje

Gość koleżanka mieszka
moi znajomi jakos zyją bo ona nie pracuje i nawet to, że jej mąż stoi w korkach da się przeżyć. Mam znajomych, którzy sprzedali dom pod Warszawą (wymarzony) bo nie udawało sie im dojechac do domu przed 19>00.

Gość koleżanka mieszka
naprawdę-zróbcie sobie wycieczki i samochodem i transportem publicznym-może wcale nie jest tak źle, przecież Trachomin jest duży i wiele zalezy od punktu w Tarchominie. Poza tym uroda i cena mieszkania też mają ogromne znaczenie. Warto premysleć i sprawdzić wszystkie za i przeciw.

Gość MieszkamNaTarchominie
Są korki, zwłascza rano,z wiazane z wjazdem na most, ale da się przeżyć. Mieszkam tu 10 lat i jestem zadowolona. Nie ma takiego hałasu jak w centrum. Kiedy wracam z miasta ;), odpoczywam sobie na Tarchomie . Sa ścieżki rowerowe, przedszkola, szkoły, apteki :P - to nie wieś. Do tarchomina jest bardzo dobry dojazd, mnóstwo autbosów. Linia przyspieszoną można w 20 minut dojechać do metra (Plac Wilsona). Poza tym okolica ładna, zieleń, względny spokój i cisza. Ja tam nie zamieniłabym mojego mieszkanka na inne, nie wytrzymałabym w głośnym centrum.

Gość ja kupiłam mieszkanie na
Żoliborzu, żadna dzielnica mnie tak nie urzekła :) wczesniej mieszkalam w środmiesciu, ale lubie miec wokół troche zieleni, a nie tylko asfalt i bloki ;)

Mi równiez podoba sie Żolibarz bo obecnie wynajmuje mieszkanie juz od ponad roku.Ale nie ma ładnych mieszkan to jest minus a jak juz sa w nowym budownictwie to cena za metr=7 tyś za duzo jak dla nas.

tylko ze ta ulica Aluzyjna jest na kompletnym zadupiu.Wczesniejszy Tarchomin(odkryta) ma moze i lepszy dojazd.I jest ładniej

Gość za taka cene
kupisz piekny domek parterowy na peryferiach miasta...zastanów się-ja bym osobiście wolala domeczek:)

Gość biuro nieruch.
Za tą cenę to może być domek, ale z kartonu.

nie wiem, czy już się zdecydowałaś, ale ja radzę kupować, Tarchomin jest świetny, mieszkam tu już dwa lata i nie żałuję wyboru, spokojnie, czysto,duzo młodych ludzi, bez żuli i dresiarzy, możesz spokojnie wyskoczyc do nocnego po piwko;-))), sporo młodych małzeństw z małymi dziećmi,zielono, dużo ścieżek rowerowych,jest gdzie pospacerować, infrastruktura tez niczego sobie (, przedszkola, szkoły,basen, fitness, niedługo powstaje szkoła tańca;-)), bazarki super zaopatrzone , sklepów i usług bez liku, a że korki - gdzie ich nie ma , oczywiście jak stoi Modlińska rano, to stoi, ale powiem szczerze,że na palcach ręki mogę policzyć kiedy dojazd do centrum zajął mi dłużej niż 40 min. (E-4 + metro), polecam autobusy, bo mają wyznaczony pas i nie stoją tak długo jak samochody. Poza tym ceny jeszcze ciągle przyzwoite, a b. dobrze sie tam sprzedają mieszkania i Tarchomin zanotował w zeszłym roku najszybszy wzrost cen.pozdrawiam

Gość Aluzyjna
i Odkryta to już nie Tarchomin a Nowodwory - prawie pod Jabłonną. Daleko cholernie i korki straszne na Modlińskiej. Te nowe tereny to enklawy zamkniętych osiedli. Szkoła podstawowa i gimnazjum - jedna na Strumykowej i druga na Leśnej Polanki. Przedszkoli państwowych mało, za to prywatnych trochę więcej, ale ciasne w zaadaptowanych na ten cel domkach i strasznie drogie. A i tak nie starcza miejsc. Bardzo dużo dzieci rodzice wożą do szkół i przedszkoli w centrum, bo inaczej nie zdążyliby ich odebrać po pracy. Dojazdy zabierają bardzo dużo czasu. Mó syn pracuje od 8 do 17. Z domu wychodzi o 6.30 a wraca po 18, czasem przed 19, akurat na kolację. Dladzieci pozostaje niewiele czasu.

Gość femka5
Co powiesz na Saską Kępę? Mają tam kameralne apartamenty w przystępnej cenie. Zobacz: http://www.yareal.pl/londynska Okolica jest przyjemna, jest łatwy dostęp do ważniejszych części Warszawy.

Gość Paula Michalowska
Świetne mieszkania mają też na tym nowym osiedlu Bliski Tarchomin. Co prawda osiedle jest na Białołęce, przy ul. Kowalczyka 1, ale nadal to dość dobra lokalizacja. Na stronie http://www.bliskitarchomin.com/ można co jakiś czas trafić na info o nowych promocjach.

Gość AlmoundSilver
Osobiście wybrałabym Bemowo i np. osiedle Bliskie Bemowo. Bemowo to teraz jedna z najszybciej rozwijających się dzielnic, czyli jest spore prawdopodobieństwo, że i ceny nieruchomości sporo wzrosną, gdy już będą gotowe obie stacje metra. Dla mnie to inwestycja na przyszłość, chociaż trudno ukryć fakt, że mieszkania są sporo droższe od tych na Tarchominie.

Gość gość
Pewnie, ja bym mogła zamieszkać na Tarchominie, ta strona Wisły jest tańsza jeśli chodzi o stolicę, podoba mi się też osiedle Atala na Targówku to niedaleko metra i kolejki miejskiej

Gość kacper3211
Jeśli takie mieszkanie na tarchominie Ci się marzy, to oczywiście, że kupić! Jeśli jeszcze nie masz żadnej konkretnej oferty, to myślę, że pomóc Ci może strona http://ama-bud.pl/ Znajdziesz tam różne oferty nowych mieszkań. Uważam, że korzystnie będzie sobie to wszystko sprawdzić.

Gość polaM

Tarchomin zdecydowanie jest godny polecenia. Oczywiście nie jest to centrum Warszawy, ale dzięki temu ceny są naprawdę dobre. Poza tym komunikacja tam cały czas się rozwija, a dla rodzin jest to idealnie miejsce. Victoria Dom teraz rozpoczęła sprzedaż osiedla Przystanek Tarchomin, więc warto zajrzeć.