Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koralowa panna

Czy ktoś ma protezkę?

Polecane posty

Gość Koralowa panna

Chodzi o taką na 2-3 zęby. Mnie chodzi o dwie czwórki na górze, których nie mam :(... Nie chcę szlifowac zębów na korony, wieć moze protezka... Tylko sie zastanaiwam jak jest z noszeniem, czy to bardzo niekomfortowe i czy przypadkiem nie wypada, nei widac jej itp. Moze ktoś wie i mi powie....Bardzo prosze.

Gość Koralowa Panna
Nikt nie nosi protezki? Ale macie fajnie.....:(

Mają,mają tylko nie chwala się tym.Nie dołuj się tylko zakładaj.Zawsze to lepsze niż ubytki.Moja przyjaciółka ma piękną porcelanową,nic nie widać.Uśmiecha się szeroko i nie ma zadnych problemów.

Gość lepsza proteza
niz bezzebny usmiech,zakladaj i noś :) podobno najgorsze są dolne protezki-moja dziadzio ma i ciagle narzeka na odciski i na to ze proteza wypada :(

Gość duzo osob
nosi protezki mi sie zlamalam jedynka jak mialam 17 lat zlamala mi sie w szkole wtedy wszyscy mnie pocieszali i wyszlo na jaw kto ma protezke a nic nie widac:)

Gość Koralowa Panna
Naprawdę nie widać i nie czuć totalnego dyskomfortu?

Koralowo Panno- a masz inne wyjście? Jeśli nie masz to rób i zrób to jak najszybciej . Potem poczujesz się komfortowo,bo teraz pewnie jesteś cała w kompleksach. Poczujesz się komfortowo

Gość ja nie mam protezy
i nawet ani jednej plomby, mam zupełnie zdrowe zęby:p No ale na razie mam 22 lata, mam nadzieję, że taki stan jeszcze trochę się utzryma:)

Gość onazzebami
no cóż, ja mam implanty. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Ale niestety wciąż za drogie :(:(:(

Gość a ile kosztuje
1 implant??

Gość ok.1000 zl wzwyż
:-(

Gość zamiast protezy lepsze koronki
fakt, że trzeba oszlifować zdrowy sąsiedni ząb, ale nie musisz wyjmować protezy do szklanki, ja mam takie koronki własnie na 4. Jestem bardzo zadowolona z efektu :)

Gość a ile kosztuje
slyszalam o implantach ktore mozna odrazu wstawic po wyrwanym zebie czy ktos tak mial??

Gość no ale
czy to nie jest przykre dia waszych partnerów?Movering,jak z tym jest,ile masz lat?

Gość no ale
i jakie macie te protezy,bo są różne rodzaje.

Gość nie mam
dwoch górnych piatek! i tone kompleksu z tego powodu! dentystka nie radzila mi protezy (na dwa zeby robia taka bez tego calego plastikowego podniebienia, tylko na takich drutach), podobno zanika dziaslo wokol zebow, ktore z proteza sasiaduja. wybralam implanty. ale to dopiero za pol roku :-(

Gość Koralowa Panna
Jasne, ze najbardziej chciałabym implanty. Ale lekarz powiedzia mi, ze kosztowac bedą w granicach 4-5 tysięcy (!!!!) za jeden ząbek. Ktos tu napisał, ze jeden powyzej tysiaca! Gdyby tak było, nie wahałabym sie ani chwili. A moze rzeczywisćie mój stomatolog za dużo dowalił? Jak myslicie?