Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aileens

text spowiedzi

Polecane posty

Gość aileens

u spowiedzi bylam dawno dawno temu... a teraz przyszedl czas na spowiedz przedslubna. tylko jest maly problem... nie pamietam textu. czy ktos mnie poratuje?

Gość klioiioo
ja mogę.... ale...chyba warto bys sięgnęlla po książeczkę pierwszokounijną...

Gość Metii
ja to robie tak: uklekam, mowie "niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus" Mam 22 lata, obrazilam Pana Boga grzechami, (tu wymieniam) wiecej nie pamietam, obiecuje poprawe a ciebie jcze prosze o pokute i rozgrzszenie.

ja u spowiedi byłam wieki temu ale costam z komunii pamietam :D jakos tak to leciało Klekasz przy konfesjonale i mowisz: \"w imie Ojca i syna i Ducha Świętego\" ksiadz powinien odp. \"Amen\". Ty:\"Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus\" Ksiadz: \"Na wieki wieków amen\" Znowu Ty: \"Ostatni raz u spowiedzi byłam .....(tu wstawiasz date, jak nie pamietasz chocaz orientacyjnie ze iles tam lat) Pana Boba obraziłam nastapujacymi grzechami....(ble ble ble) wiecej grzechów nie pamietam za wszystkie te grzechy żałuje i obiecuje poprawe a ciebie ojcze duchowny prosze o przebaczenie i pokute\" jakos tak ;)

Gość najlepszy fragment to
Pana Boba :D

Gość Pan Bob nie wie kiedy ostatnio
byłam? kurde, ja też nie pamiętam.:o

Gość 8700
Zenada :classic_cool:

To dobry temat jeśli prowokacja to też dobra,bo zawsze zastanawiałam się,czy starzy ludzie też klepią tę formułkę z czasów komunijnych?

Gość spowiadałam się u Pana Boba
jakieś pięć czy osiem lat temu i usłyszałam od duszpasterza, że moja nieznajomość formułki jest żenująca:o

Gość myślę sobie
Nawróciłaś się tuż przed ślubem? Zamierzasz mocno i prawdziwie żałować czy odbębnić to czego wymaga ksiądz? A po śllubie zamierzasz jeszcze pójść do spowiedzi? A może pojawisz sie tam dopiero wówczas gdy Twoje dzieci będą miały Pierwszą Komunię? Przepraszam jeśli się mylę co do Ciebie, ale to dlatego że znam całą maaasę przypadków że ślób kościelny bierze się dlatego że tak widzi to rodzina, taka jest tradycja, bo to ładnie wygląda i... ani krzty wiary w tym co ci ludzie robią.

Gość myślę sobie
a ślub miał być przez takie "u"

Gość do myślę sobie
żadne odkrycie. 80% katolików jest niewierzących.

Gość dziękuję za poprawienie
humoru tym panen Bobem:) ale się uśmiałam:))) a co do formułki, mam 23 lata i wszyscy moi znajomi spowiadają się za jej pomocą. Sama się wstydziłam ze może robie cos nie tak i się błaźnie, ale chyba jest ok:) jeszce ksiądz mi uwagi nie zwrócił nigdy:) ale koniecznie musisz zaznaczyć w którymś momencie ze jest to spowiedź przedślubna.

Gość klioiioo
dla mnie to żenada... przez net szuakć formułki spowiedzi...

Gość a czemu by nie przez net
narzędzie szatana czy co?!:D

O jeżu... O borze... Boba z ciebie zrobili! Szatany precz :D A net to oczywiście samo zło

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
W IMIE OJCA I SYNA I DUCHA SWIETEGO NIECH BEZIE POCHWALONY JEZUS CHRYSTUS -NA WIEKI WIEKOW AMEN OSTATNIO SPOWIADAłAM SIE........................... Z ZALEM I POKORA SPOWIADAM SIE Z MOICH GRZECHOW, OBRAZILAM BOGA NASTEPUJACYMI GRZECHAMI........................ TO SA WSZYSTKIE MOJE GRZECHY, NAJBARDZIEJ CHCE SIE POPRAWIC Z ..............

Gość aileens
ten temat to zadna prowokacja, po prostu napisalam, zeby sie "poradzic".

Gość aileens
a co do pytania czy nawrcoilam sie przed slubem to moja odpowiedz brzmi NIE, ale niestety musze to zrobic, bo inaczej slubu koscielnego nie dostane. A spowiedz u ksiezy uwazam za najwieksza glupote, bo jakim cudem ksiadz moze odpuscici nam grzechy. Jesli sie spowiadac to tylko przed Bogiem