Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keira3010

postinor czy pomoże?- 3 razy wytrysk do środka

Polecane posty

Gość asiakowa
do zalozycielki topiku lepiej pomys o skutecznej i pewnej antykoncepcji bio ze stosunku przerywanego to chyba 98% polakow pochodzi! era ciemnoty minela - idz do ginekologa i niech Ci cos przepisze !

Gość wszystko ok
ehehe i znow sie pochwaliłas :) chwl sie chwal swoja głupota ... Pewnie masz nascie lat szkoda mi literek na tak nieprofecjonalna rozmowe.

fotarystka jaki test ciazowy?! teraz?? jesli studiujesz ta medycyne, tyo powinnas wiedziec ze najwczesniej test ciazowy wykryje ciaze 6 dni po zaplodnieniu, nwet nie po pstosunku! i to tylko taki z krwi- beta hcg...ale tego tez jak widac nie wiesz, a autorce faktycznie bardzo pomoglas

no a moze tabletki anty tez sa wczesnoporonne hmm? tez nie pozwalaja powstac nowemu zyciu, wiec jak to w koncu jest wg. ciebie? tez zawieraja hormowny, a \"moze kiedys okaze sie ze nie pozwolilas sie nardzoic swojemu dziecku\" albo \"ze zabilas wlasne dziecko\" - jakos tak przedtem napisalas...

e co sie nia przejmujecie???pseudodoktorka?? ona jedynie marzy by isc na medycyne.ale z taka wiedza daleko nie zajdzie..moze sie jedynie pobawi w doktora z chlopakiem:O

Gość fotaryska
JEZDZIECIE PO MNIE BO NIE ZGADZAM SIE Z WASZA OPINIA I SIE DALEJ NIE ZGADZAM.A CO DO TESTOW TO MOZE ROBIC SOBIE KIEDY I ILE CHCE A WY SKONCZCIE SIE PRZEJMOWAC MNA TYLKO ZACZNIJCIE TA BIEDNA DZIEWCZYNA

do autorki topika......jesli minely 72h a nie masz recepty...no to za pozno...zostaje ci czekac do miesiaczki, ale na pszyszlosc zalatw sobie pigulki

Gość fotaryska
ALE WY PUSTE JESTESCIE................

fotaryska-> wlasnie ze testow nie moze sobie robic ile i kiedy chce.ty nawet sie do bledu przyznac nie umiesz!!

Gość asiakowa
nie wiem czy wiesz ale niktorzy uprawiaja sex bo lubia, bo daje im radosc z bycia z druga osoba i NIEKONIECZNIE chca miec dzieci! wiec jesli nie masz nic innego do powiedzenie tylko chcesz nas nawracac na jakas ciemnote to nie ten topic!

fotaryska-> sama pusta jests nie wiesz co piszesz i juz ci argumentow brakuje, najprosciej napisac \"ale wy jestescie puste\" zamiast uzyc jakiegos kontragumentu..

fotarystka, autorce odpowiedzalam i doradzilam tyle ile moglam z tego co napisala, a Ty sie troche zamotalas, masz byc lekarzem czy farmaceuta? i nie masz pojecia ile musi minac aby test byl wiarygodny??

Gość jeśli jesteś studentką
Dyskusja z fotaryską nie ma sensu. Co do postinoru, jego działanie polega na tym, że - hamuje owulację, jeśli jeszcze do niej nie doszło - zagęszcza śluz szyjkowy i uniemożliwia w ten sposób przedostanie się plemników do jajowodu, a co za tym idzie - zapłódnienie - jeżeli już doszło do zapłodnienia - uniemożliwia implantację . W normalnych środowiskach uważa się, że nie można mówić o poronieniu, jeśli nie doszło do zagnieżdżenia się zarodka. I ja się do tego zdania przychylam. Postinor jest skuteczny do 72 godzin po stosunku, przy czym im jest wcześniej przyjęty, tym skuteczność jest większa. Co do testów ciążowych, ja nie wierzyłabym w skuteczność z reklam, typu dzieńpo terminie spodziewanej @, w części przypadków mogą wykazać ciążę, a w części dają wynik fałszywy. Im dłuższy czas od terminu @ , tym test jest bardziej wiarygodny.

jeszcze na marginesie, gdbyby postinor byl srodkiem wczesnorporonnym to bylby skuteczny tzn. wywolywalby poronienie i tydzien po zaplodnieniu, a on wrecz przeciwnie- jesli do ciazy dojdzie to dziala podtrzymujaco

Gość okey
fotorysta, dziękuje, ze zechcialam przeczytać mój post i poświeciłas czas na wyrażenie opinii:) pozdrawiam Postinor nie jest lekiem poronnym o czym informował mnie lekrza już z pełnym wykształceniem:) Dodatkowo sama zasięgałam informacji. Ale wolna wola w co sie wierzy:)

Gość keira3010
dziekuje Wam za pomoc byłam juz u lekarza przepisał mi postinor wzięłam juz pierwsza tabletkę po 14h od stosunku byłam w 11 dniu cyklu niby wtedy zaczyna się owulacja a czy słyszałyście może , że pomimo że ktoś zażył tak szybko postinor to i tak zaszedł w ciążę?

Gość bbbbbbbbbbbbb
do fotaryska----> boshhhheeee jakie dzieciątko? Toż to zwykły plemnik jest. Przez takie jak Ty, które mocą innym w głowach, nastolatkom rodzą się potem dzieci.

Gość iko
DO KEIRA ,ALE MASZ BEZNADZIEJNEGO CHŁOPAKA,ILE WY MACIE LAT ? CHYBA 15

Gość postinor
środki wczesno poronne są w polsce zakazane jak wszystkim wiadomo keira --- mnie kiedyś przydażył się wypadek , gumka pękła , a niestety nie mogłam wtedy brać tabsów , o spiralce nawet mowy nie ma , w każdym razie , miałam dni płodne , postinor wzięłam też po takim czasie , ciąży nie było tylko zwiększone i wcześniejsze krwawienie , wzięłam go dwa razy - drugi raz po 8 godzinach chyba

Gość alyyynka
Witam:) Nie wiem jak studentka medycyny moze miec az taki do tego stosunek...pewnie kiedys bedziesz tym "lekarzem" ktory zrozpaczonej dziewczynie bedzie mowil o poronieniu i nie da jej recepty.Skoro takie tabletki sa dla ciebie poronne to zwykłe tabletki antykoncepcyjne to co niby? Ja tez nie jestem za tym zeby sobie od tak łyknąć bombe chormonów ale niestety nie z mojej ani nie z partnera winy musiałam isc po recepte.Bo jeszcze jakby to było z zapomnienia sie albo własnie tak jak pierwszy przypadek tutaj opisany to okej ale tak bez niczyjej winy uwazałam ze ta tabletka mi sieu poprostu nalezy! było to pamietam drugiego czerwca na stan dzisiejszy nie mam okresu testy ciazowe wychodza negatywnie zle sie czuje i wiem ze musze isc do lekarza ale cały czas czekam.Morał-dziewczyny sa wypadki ze trzeba ,ale starajcie sie nie dopuszczac do tego

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.