Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _kasiula_

nadczynność tarczycy

Polecane posty

Gość _kasiula_
moze jeszcze ktos cos napisze o tej tarczycy...

TSH 7.90 to bardzo duża niedoczynność tarczycy jak sobie dajesz radę bo zazwczyaj takie osovby są senne, zmęczone

Przed braniem tych tabletek wyniki mialam takie: TSH3 0.744 (min 0.4,max 4.0) T3F 2.6 (min 1.5,max 4.1) T4F 0.91 (min 0.8,max 1.9) Nastepne wyniki bede miala robione 24 lipca.Bardzo sie boje tych wyników.Nie chcialabym zeby cos sie zmienilo na gorsze.A czy w ogóle jest taka mozliwosc zeby te hormony tarczycy sie zmienily po braniu tego leku????A jesli tak to w którą strone hormony moga pójść,czy raczej w niedoczynnosc czy nadczynnosc?Prosze was,odpiszcie.

Gość _kasiula_
powyzej 4.0 to niedoczynnosc??!!;> myslalam ze nadczynność!! to troche mi sie pomylilo w tytule wątku bo ja mam TSH 7.07

Gość _kasiula_
a wogole to jest chyba tak ze przy ktorejs tarczycy sie chudnie a przy drugiej tyje?? to prawda;>

Gość kikit
a czy mozecie jeszcze podac objawy niedoczynnosci? podobno nadczynnosc moze przejsc w niedoczynnosc....

Gość _kasiula_
to co z tymi objawami??;>

Gość kasiątko z Ninowa
leczę się ok 4 lat i ciagle biorę metizol i ex coś na e:) zapomniałam z wrazenia:) Letrox tak juz wiem letrox hormon. Ciagle tyle samo biore i stan tsh jest w normie juz. Na poczatku tez drżały mi ręce, oczy wychodziły, chudłam. Teraz niby utyłam ale coś sie denerwuję i pocę moze to moja natura nerwicowca:). W normie jest wynik np 0,67, 1,cos, 3 , coś........powyzej 5,cos to juz tyjesz i masz niedoczynność. jest bardzo szkodliwa dla kobiet w ciązy. Nadczynnośc jak masz to jestes chuda i masz wynik ponizej 0,cos tam........bardzo niski wynik.

ja mam tsh powyzej 7 i mam 165cm wzostu i waże 45kg to raczej nie tyje... jestem kosmitka :D

pierwotne TSH mialam 8, teraz mam 0, 034 ... Ciekawe jak dlugo bedzie mi tak skakac, bo osobiscie nie mam pojecia, jak wiele takich skrajnych wahan organizm moze wytrzymac ;) mam nadzieje, ze nie ma limitu ;)

Gość carpatia
hej.a moje wyniki z wczoraj są takie: TSH: 2,0 (norma lab. 0,25-5) T4: 15,02 (N 9-20) T3: 5,16 (N 4-8,3) są w normie? czy może za wysokie lub za niskie? na pierwszy rzut wyglądają w normie...

Gość eutyria
ja tez mam niedoczynnosc i tyję bez powodu, niby zapalenie tarczycy ktore przechodzi w niedoczynnośc a skąd te tycie? lecze sie prawie 2 lata euthyroxem 5o na przemian z 75

Witam, Ja tez mam problem z tarczyca... robilam juz kilka razy badania, bylam w szpitalu, dostalam tabletki biore THYROSAN. Moje wyniki na poczatku: TSH 0,006 Po 14 dniach TSH 0,009 FT4 - 22,64 FT 3 - 4,81 Dokad biore leki zauwazylam ze moje wyniki sie pogorszyly:(.... dzis je odebrala i jak porownuje z poprzednimi to mi sie wydaje kiepsko. Ale dzisz ide wieczorkiem na wizyte do endokrynologa zobaczymy co mi powie. Moje obecne wyniki: TSH 0,005 FT4 - 15,41 FT3 - 3,9 TPO - 49,3 sama nie wiem co mam myslec..... bo jak jest niskie TSH to niby jest nadczynnosci ale jak podwyzszone TPO to jest niedoczynnosci i co ja mam??????? pozdrawiam

Gość basiapasia
tarczyca-- olewam....leczyłam się ze 3 mieś. w zimę metizolem ale znudziło mi się. Po wynikach widać, że mam nadczynność--TSH O.OO7. Tyle wyniki a objawy- lekko powiększone wole i nic. Dobrze się czuje o żadnym chudnięciu mowy nie ma, muszę się pilnować bo nie chcę utyć a widać że lepsze amu i brzuszek rośnie. Czuję się n dobrze, najnormalniej w świecie, gdyby nie te badania żyła bym w nieświadomości. W ogóle nie widzę sensu tego leczenia, bo właściwie to jak brałam ten metizol to się czułam nieciekawie. Jestem w kropce. Leczyć się powinnam ale nie czuję się chora!!!A tak na marginesie dodam, że trafiałam na beznadziejnych endokrynologów, szkoda gadać.....

Gość oj nerwica panuje
ja biore metizolu nieco i letrox sa wyniki ok ale spadaja teraz, ach róznie to bywa z tym wszystkim

Gość oj nerwica panuje
cały czas masz tsh niskie czyli nadczynnośc. chudniesz pewnie

Gość oj nerwica panuje
TPO to nie nadczynnośc ani niedoczynnośc to przeciwciała i norma jest do 34 , a jak masz atpo np 21 to jest norma, nie ma przeciwciał czy jakos tak:) spoko. masz nadczynność

ja nie chudnę....niestety, nawet bym powiedziała że bez trudu przytyję, ta moja nadczynność jakaś egzotyczna, widać i taka może być. Lekarz wspominał wam coś o operacji???

Gość do basiapasia
Nie zastanawiaj się co robić, tylko się lecz. To jest poważna choroba - nie wolno jej zlekceważyć!!!! Co z tego, że nie boli??? Właśnie takie choroby są najgorsze, bo podstępne - nie dają, żadnych objawów, ale do czasu... Lecz się kochana.

czy możecie polecić kompetentnego sprawdzonego endokrynologa w warszawie??? MOŻE i głupia jestem ale to wszystko nie jest takie oczywiste. Lecz się i co ??? będzie lepiej??? daj Boże!!!Znam takie dziewczyny co im odrastało wole po operacji, jedna brała jod radioaktywny i ma TSH60, bo i zdarza się że to choroba na całe życie. A jeśli nawet ktoś nie choruje, w każdej chwili może zachorować. Ja mam 37 lat i zaczeło się chyba z rok temu. Mało to optymistyczne ale cóż....Wracając do lekarza, to myślę o kimś kto nie tylko wypisuje recepty, ale też parzy na pacjenta i najlepiej jakby go jeszcze posłuchał czasem. A właściwie to są tacy???

widze ze wzrosło zainteresowanie moim tematem ;) ja wczoraj mialam upragniona od 3tyg wizyte u endokrynologa... dzisiaj bylam na badaniach zeby wyznaczyc T3 i T4, niesttey nie powtarzalam TSH :(

Do Basiapasia polecam naprawdę dr A. Stefanowską z przychodni Multimed na Okopowej naprawdę zna się na rzeczy i słucha człowieka, ja leczę się u niej od 5 lat, to dobry specjalista endokrynolog i dobry człowiek. Zresztą ilośc pacjentów przychodzących do niej mówi sama za siebie.

Dziękuję za namiary, postaram się o wizytę do p. doktor. Jeśli możesz, napisz w jakich godzinach przyjmuje i w jakie dni. Masz może telefon do przychodni??? Z góry dzięki! Wcześniej chodziłam do Alfy potem do Szpitala Bielańskiego ale tylko zniechęciłam się do leczenia. Żadnych informacji i przy takich samych wynikach, jedna lekarka wypisała mi Metizol 3X5 tabletek, a druga 3x3, no bagatelka... Stosowałam według zaleceń tej drugiej, TSH się nie zmieniało, ale FT3, FT4 trochę się poprawiło. Wiem, że powinnam coś robić, ale brak mi konsekwencji ....

do gam jeszcze raz dzięki!!! już wszystko znalazłam w internecie, wszystkie dane. Więc powyższa prośba nieaktualna.

moje dzisiejsze wyniki: TSH: 7.90 norma CRP: 0.1 norma FT4: 19.5 norma FT3: 4.3 norma Anty TPO: