Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duza mi

Nieprofesjonalny manikur

Polecane posty

Mam okropnie miekkie, rozdwajajace sie i lamiace paznokcie. Po wyprobowaniu niezliczonej liczyb preparatow, odzywek, witamin lakierow, zdecydowalam, ze pokryje pazokcie zelem, takim jak przy tipsach. Bylam dzis rano, zrobilam, ale pani \'\'manikurzystka\'\' tak pocharatala mi skorki, ze nie dosyc ze wyglada nieciekawie, to jeszcze boli. niby czyms tam posmarowala no ale... Nie ukrywam jestem wsciekla, ale teraz juz tak czy inaczej za pozno... W zwiazku z tym mam do Was pytanie, czym posmarowac skorki, zeby sie szybciej zagoily i nie byly takie zaognione?

ja mialam od dermatologa taki jakby płyn... tylko nie pamietam jak sie nazywa ;/ musze gdzies poszukac starego opakowania. ale bardzo dobry byl i na prawde usuwal skorki. jak znajde to pozniej sie odezwe

cześć! hm, miałam kiedyś ten sam problem kiedy to kolezanka zrobila mi tipsy akrylowe..ogolnie obgryzam paznokcie i w ogole o nie nie dbałam, dopiero przy robieniu tipsów kolezanka wyciela mi skorki..malo tego ze byly zaczerwienione to niektore z nich zaczely krwawic i przeszkadzalo to w nakladaniu pzaurków :D ale smarowalam je potem tylko kremem i przeszło:) fakt ze teraz tipsow juz nie mam...ale zastanawiam sie nad ponownym zalozeniem bo widze ze nigdy nie przestane obgryzac tych pazurów :/ ciekawe tylko czy pani do ktorej pojde da rade zalozyc je na moich krotkich paznokciach :D

Gość Apeironka
Polecam smarować maścią z wit A, kupisz w aptece za około 2 zł

Dzieki... nie wycinam nigdy skorek, i nie mam z tym problemu, ale ta paniusia przy pilowaniu tego calego zelu pojecchala mi po prostu po skorze:/ to chyba nie jest normalne..grrr...

hmmmm po żelu czy akrylu paznokcie będą jeszcze bardziej zniszczone (wiem bo też miałam i żałowałam, przez to zniszczyłam sobie płytkę jeszcze bardziej :(:o), na zniszczone pazurki najlepsze są odżywki i odpowiednia dieta, z odżywki ja polecam nie drogą a sprawdzoną i dającą efekty :) SENSIQUE strong nails \"wzmacniająca odżywka do paznokci z keratyną\" cena ok 5-6 zł :D ... używałam różnych odżywek nawet za 30-50 zł ale efektu nie było widać :o za to po tej widzę że paznokcie są mocniejsze nie rozdwajają się i są długie :) - jestem zadowolona bo kiedyś nawet lekkie stuknięcie powodowało złamanie pazurka :( a teraz są baardzo mocne i naprawdę niska cena wcale nie świadczy o tym że coś jest niedobre bo akurat w tym wypadku jest ok :). Polecam

Njaprostszy sposob swiata: trzeba palce \"ugotowac\". Nalewasz wrzątku do szklanki i wsadzasz dosłownie na sekundę po jednym paluszku. Jak sobie czasem rozwalę skórkę to robię tak nawet z herbatą. Potem możesz jeszcze raz po kolei zamoczyć palce. Momentalnie przestają się \"jadzić\" pozdrawiam