Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chewbacca

Mit o bliznach po cieciu krocza

Polecane posty

Niedawno zostalam mama. Bylam pewna, ze po porodzie zostanie mi wielka pochwa i sine grube blizny. Po 20 tygodniach (pewnie stalo sie to juz wczesniej, ale nie zagladalam) spojrzalam w lusterko i okazalo sie, ze blizna jest nie do odnalezienia. Ksztalt pochwy w ogole sie nie zmienil. Jestem tak samo ciasna. Wiekszosc z was napewno tez tak ma. Nie wiem skad wzial sie poglad, ze jest inaczej...

Gość ale ściemniasz
i tak wiemy ze kłamiesz. Każda kobieta po porodziewie ze jest szersza więc nie ściemniaj bo czemu to ma służy ć?

Gość a mi zostały blizny
Nie wiem czy sa widoczne bo nie zaglądałam ale wyczuwam je pod palcem :O

Nie sciemniam, ale wiem ze panuje powszechna opinia o tzw. wiadrze. Rozmawialam juz z wieloma kobietami i potwierdzily moje odczucia.

Gość a ktora
kobieta sie przyzna do wiadra....trzeba pytac faceta tej kobiety a nie jej samej.skad ona ma wiedziec co on czuje w srodku a nie jak wyglada na zewnatrz.ja np wiem od siostry ze sie poluzowalo...

Gość a mi zostały blizny
właśnie, wydaje mi się, że jestem szersza, nie wszpominając o tych bliznach :O

To prawda, ale rozmawialam tez z kolegami ze studiow i wg nich u ich kobiet albo bylo minimalne poluzowanie, albo bez zmian. Byli tez zalamani, ktorzy mieli \"wiadra\" do 2 miesiaca po porodzie, ale po pol roku wszystko wrocilo tak jak bylo.

Gość każda po porodzie ściemnia
i każda jest szersza. pogadajcie z ich męzami - kazdy im mówi ze oh tak ciasna ciasna a kumplom się skarzy ze szeroko.

Gość Jest dobrze
Ja też kompletnie tego nie rozumiem. Teksty o szerokiej pochwie wymyślają kobiety, które nigdy nie rodziły. Na myśl o porodzie byłam przerażona, za nic nie mogłam załatwić CC, w końcu urodziłam i się mile rozczarowałam. Ktoś wcześniej wymyślił takie bzdury, żeby kobiety się niepotrzebnie zamartwiały. I pomyśleć, że ja męczyłam lekarza o CC:D

Gość no nie bardzo tak jest
jak mówi autorka topiku. Żeby być tak samo ciasną to potrzeba operacji plastycznej, która skoryguje wszelkie rozciągnięcia, bo przy naturalnym porodzie są one nie do uniknięcia. Pytałam już o to mojego lekarza gin i tylko takie wyjście jest możliwe do uzyskania "ciasności sprzed ciąży". Nie mam na radzie po co iść na taką plastykę, bo podczas stosunku mąż nie narzeka na to, ze jest szeroko (nawet twierdzi, ze jest lepiej niż przed porodem) ale chcę mieć jeszcze jedno dziecko i może poźniej zajdzie taka potrzeba. Nawet ćwiczenia miesni Kegla nie dadzą takiego rezultatu. Blizna faktycznie nie jest widoczna, ja swojej nie widzę również ale podczas mycia jeśli dotknę miejsce po naciąciu to czuję że jest to spora blizna i chyba czucie w tym miejscu nie jest już takie jak np. po przeciewnej stronie krocza.

Gość Jest dobrze
Mężczyźni samo od siebie tego nie wzięli, kobieta im marudziła, że po porodzie będzie szeroka, to w końcu uwierzyli i siłą woli naprawdę czują tę szerokość, mimo, że jej nie ma.

Gość a ktora
janse...

Gość no nie bardzo tak jest
no nie wierzę, ze po urodzeniu prawie 5 kg dziecka, które miało 60 cm nic się ie rozciągnęło. Ludzie, my nie jesteśmy gumowe. Albo pękniemy albo się rozciągniemy - poczytajcie troche podręczników z zakresu ginekologii lub chirurgii.

Gość to dlaczego jak wkladam
palec, to jest otulony cialem od kazdej strony na calej dlugosci? Moze sie rozciagnelam ale jesli moj palec tego nie wyczuwa, to jak czlonek ma wyczuc?

Gość a ktora
u mnie w rodzinie wszystkie nieco zluzowalysmy.owszem cwiczenia pomagaja.najlepsze sa na rozwieraczu ud, potwierdzam,ale pochwa po porodzie nigdy nie wroci do dziewiczej...nie ma sie co oszukiwac

Gość a ktora
bo jak sie podniecisz i rozszerzysz to nie bedziesz taka jak kiedys.niekt nie mowi ze twoja pipka ma caly dzien otwarta japę tylko ze w tarkcie seksu czuc ten luzik

no wlasnie w trakcie seksu wkladam palec :-p

Gość a ktora
to masz udane zycie seksualne :-) to juz wiadomo czemu maz nie czuje luzu:-)

no wlasnie ale wiem ze duzo bab tez tak ma zreszta czy to wazne gdyby nawet sie rozjechac, to czy cos by sie stalo nie robmy sobie sztucznych problemow

Gość ivvela
I wniosek jest taki, ze lepiej facetowi nie rodzić dzieci bo potem będzie składał reklamacje. Ale wy tępi jesteście. Po pierwsze są cwiczenia, po drugie jeśli jest taka potrzeba można zrobić plastykę, a po czwarte jak facet może twierdzić że czuje luz skoro jego żona nie czuje ? To działa w dwie strony jeśli pochwa jest ponoć za luźna to i kobiecie się wydaje że członek jest za wąski i za mały.....więc i dlakobiety taki seks były niesatysfakcjonujący no i zawsze możńa znaleźć inne pozycje, przy których pochwa jest jakby ciaśniejsza....

Gość a ktora
nie wiem czy sztucznych dla faceta to tak samo...jakby ciagle chodzic w za dużych butach...

Gość ivvela
Tak marudzicie, że "po trzecie" zgubiłam ;-)

Gość a ktora
mozna go np ubrac w 3 skarpety.ja mysle ze kobiety tez to czuaj ale sie nie przyznaja,a cwiczenia owszem troche niweluja problem ale nigdy nie zlikwiduja blizn na sciankach ltore robvia swoje.jak ci ktos przetnie bicepsa to nawet po 10 latach cwiczen blizna bedzie zapadnieta

Gość Jest dobrze
Przecież nie jestem głupia ani ślepa!! Wkładam tampon i za każdym razem jest tak samo jak przed porodem. Nie odczuwam nawet najmniejszej, choćby minimalnej różnicy. Mąż nie musi mnie w tym utwierdzać, bo sama znam lepiej swój organizm. Poza tym regularny sex również może spowodować rozszerzenie pochwy, ale nigdy nie uczyni z niej wiadra. Pooglądajcie programy o rodzinach wielodzietnych, babka ma 10 dzieci, a mimo to nadal rodzi nastepne, czyli mąż dalej ma ochotę na seks z nią.

Gość szpeszpeszpe
regularny seks nie potnie ci pochwy a lekarz przecina wiec nie ma o czym gadac.bylo juz duzo tajkich topikow i 90% kobiet potwierdza.a 10% to cesarki

Gość niektorzy faceci
lubia luzne cipy bo lubia wsadzac w nie cale lapska

Gość bettttinka23
moja mam ostatnio zobaczyla u siebie jakies naciecie-wystarszone poleciala do ginekologa-zaczela sie smiac jak gin jej powiedziala ze to wlasnie blizny po cieciach porodowych..teraz moze maja juz inne szwy i tego nie widac..ale kiedys bylo inaczej..

Gość OMFGIPWNNOOB
" no nie bardzo tak jest no nie wierzę, ze po urodzeniu prawie 5 kg dziecka, które miało 60 cm nic się ie rozciągnęło. Ludzie, my nie jesteśmy gumowe. Albo pękniemy albo się rozciągniemy - poczytajcie troche podręczników z zakresu ginekologii lub chirurgii." taaa a po urodzeniu 3-4 dziecka flaki ci cipką wylatują bo jest tak rozszerzona, że nieczego nie przetrzyma :O Moze z gumy nie jetsesmy, ale elastyczni na pewno, i skóra ma tendencję do zrastania się :O jak sobie rozetniesz dłoń i ci ja zszyją tez po zdjęciu szwó nie masz jej jakiejs luznej, wiec skorzystaj ze swojej rady i poczytaj troche :O

Gość Jest dobrze
Nie wiem czy planujecie kiedyś dzieci, ale jeśli chcecie, to urodzicie i same się przekonacie. Trzeba to zrobić, żeby się przekonać, a wtedy pozostanie tylko wstyd "po co ja się tak upierałam".