Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Cześć dziewczynki :) Ja też ciągle trzymam linie.... dlatego właśnie dziś wciełam już dwa torciki tiramisu......no i mam oczywiscie wyrzuty sumienia Słodycze to moje przekleństwo...potrafie dzielnie nie jesc tygodniami , aż mam napad takiej żarłoczności słodkiej że zjadam 500 g lodów i nawet jestem skłonna specjalnie pobiec do sklepu po małe co nie co :)

Renola - ja właściwie nie wiem co jest Ali .....czesto wysypuje ja na buziaczku ......też lekarz zmienił nam mleko na bebilon pepti , ale Alutka miała po nim problemy z brzuszkiem i kupa....a buzia wcale nie była idealna.....nastepnym krokiem był bebilon niskolaktozowy ..... i nie ma problemów z brzuchem , a buzia nadal od czasu do czasu obsypana .....własnie teraz Ala jest muchomorkiem w dodatku szorstkim :( Myśle o Nutramigenie...i napewno porozmawiam o tym z lekarzem na nastepnej wizycie....

a ja dzis wykrakałam z tymi skurczami, od rana mam twardy brzuch jak skała,o 12.00 mi sie zaczął stawiać, wzięłam moje leki, bo akurat to ich godzina i nic :( wiec dołożyłam jeszcze pół no-spy - ale zaczęło mną telepać jak w delirce :( no ale w końcu zasnęłam, i chyba trochę teraz zmięknął, bo nareszcie czuję małego....eeeee..... gdzie tam, zmięknął tylko z jednej strony, ale reszta jak głaz :( na szczęście małego troche czuje wiec OK, na dodatek mąż w pracy do samej nocy zawsze jak coś się dzieje to mężów nie ma :( coś mi się chce, ale nie wiem co........ja to bym sobie na dzień dziecka czereśni zażyczyła :D tych zagranicznych za 20 zł/kg :P heheh może jutro jak mi się będzie chciało wyjść :) mały trochę puka :D czuje jak się właśnie rusza :D jupiii (trochę się martwiłam)

majkaa- ty tez z przeczyckich stron ? Spectra- jest mi bardzo milo :) tyle ze chyba nie bede nikogo klopotac swoim stanem bo niestety jestem juz jednak ociezala .Wierze jednak ze przyjdzie kiedys takie dzien ze spokojnie poznam was wszystkie :) sympatyczne klubowiczki . Rzeczywiscie Siewierz nie byl by glupim pomyslem jest tam w centrum fajna gospoda i mozna usciasc i pogadac ( chyba ze znow zaczna robic przebudowy no i troche te tiry przeszkadzaja ) .No ale ogolnie lubie ta miejscowosc przez 8 mc jezdzilam tam do pracy :) Biedna Mamunia wlasnie zasnela u mnie z Aleczkiem bo w nocy trudno bylo spac z tym oczkiem , a za dnia drugie nadwyreza . Byla dzis w Katowicach i nasz maly Alek mial okazje posiedziec w wozie strazackim bo organizowany tam byl Dzien Dziecka :) dostal sliczny odblaskowy medalik , ksiazeczke od panow policjantow bo tez byli i na droge pare cukierkow .Byl pod wielkim wrazeniem bo zrobiono mu fotke z tatusiem kolo wielkiego misia i byc moze bedzie jutro w wyborczej jego usmiechnieta buzka :)

Marchewko ja też mimo leków maiłam takie stawianie, że hoho U ciebie też będzie dobrze na pewno szybko pódzie. No to ja proponuje 16 przed Zoo, i ollka do nas dojdzie. Ale dziewczyny napiszcie kto przyjdzie bo w końcu będe tylko ja i Spectra :P To spotkanie dla wszytskich kto tylko ma ochotę i czas.

a na obiad doprawiłam kurczaczkiem w sosie z ziemniakami i małosolnymi ogóreczkami :) - to tyle w ramach jedzeniowych Marchewko - nie tez bardzo stawiła sie macica , nieraz nawet prawie cały dzień była napięte.....więc jeśli to jest oznaką szybkiego porodu to życze Ci tego z całego serca :)

szybkiego - w sensie że nie bedzie długo trwał :) a nie że już lada moment :D

Hej :) Nie było mnie kilka dni a tu tyle czytenia :) Dla wszystkich dziecieczków (dużych, małych i tych w brzuszkach) Wszystkiego najlepszego... Szczęścia i radości moc... Ciepłego słoneczka co dzień... Kolorowych snów co noc... Marchewko - nie przejmuj się wagą dzieciaczka, wg mni to dobra waga, zresztą mi w ciąży też mówił gin. że będzie małe dziecko ok 3kg, w dniu porodu na usg też wyszło że ok. 3 kg i urodziła się z wagą 3kg - także mieli rację. Lepiej małe dziecko, łatwiej poród itd a będzie miał czas nadrobić, przecież rodzą się 2kg wcześnieczki i też nadrabiają i jest wszystko ok. Majkko - ja w czasie ciąży przytyłam 18kg (a miałam małe dziecko, mało wód płodochych i mały brzuch, cała byłam gruba) a już wróciłam do swojej wagi, moja koleżanka przytyła 30kg szybko schudła, przy drugiej ciąży też 30kg przytyła i też szybko schudła. Najważniejszy teraz jest maluszek 🌻. Wózków duży wybór jest w Fido w Katowicach (U belga) oraz w katowicha Ochojcu w AlaMaKota MłodaMamuniu - 🌻 to super że prace oddałaś, czyli na spotkanku będziesz? z okiem już dobrze? Ja jeszcze na 100% nie wiem ale bardzo bym chciała. Dziewczyny będziecie z dzieciaczkami na spotkaniu? Michaś Mysicy będzie :), mam nadzieje że dotre na spotkanie i zobacze go 🌻 Judytko - 🌻 Olkaa - Krzyś nie ma dużych wymagań co do prezentu :) , aaaa teraz docztałam że rower dostanie, czyli dużo tego ;) Spectro - super prezenty Kasia dostała Aga dotała na dzień dziecka basenik do pływania, zestaw 2namiocików i tunel i ma dostać huśtawke skaczącą, ma może jakis dzieciaczek taką?

Paprotko, Mysico - któraś z was pisała że uzywa podkładów higienicznych do przewijania, to sie ponoc tez kupuje na ten czas po porodzie, czy dużo tego kupiłyście, bo ja się zastanwaim ile tego kupić?? Kupiłam dziś podkłady poporodowe z Belli, nie wiem czy to dobre, zdaje rezultat?

Marchewko - podkłady belli są fajne. Jęśli chodzi o o podkłady gigieniczne do przewjania ti ja miałam 1 a potem jak się zniszcył to dokupiłam. Ja Michała przewjam na przewjaku a podkładu używam jak gdzieś pojadę. Marsjanko przyjdź, przyjdź, chce zobaczyć Agę :)

Marchewko - ja miałam cała paczke podkładów i pieluch po porodzie krwawi sie jak przy okresie .....jak nie gorzej i polecam tantum rosse + gaziki jałowe do podmywania + butelka po małej mineralnej do rozrabiania i polewania :), no i polecam tez herbatke hippa dla matek karmiących :)

aha i opakowanie majteczek jednorazowych żeby nie chodzić jak pingwin , i dwie koszule żeby miec na zmiane i szlafrok żeby po korytażu wyglądac elegancko :) no i swój termometr i higieniczne akcesoria dla dzidziusia :) ale sie rozpisałam , a Ty to pewnie wszystko już masz w torbie :)

Pyniu - nawet nie żartuj!! z jak to ładnie określiłaś \" higienicznych rzeczy dla dzidziusia\" to mam tylko pieluszki pampersy, musze dokupic husteczki do wycierania tyleczka, ale co jeszcze to nie mam pojecia? a torba jeszcze nie spakowana, bo jest czorna, a mężu nie ma czasu jej przemyć (a ja siły :P ), dziś już obiecał na pewno przemyc :) spakowany mam tylko termometr, siedzi sobie w kosmetyczce :P reszta leży na kanapie posegregowana :P

Właśnie się dowiedziałam od męża że w piątek 8.06 idzie do pracy więc raczej będę na spotkaniu :) już się cieszę. Data mi pasuje i godzina też a jeśli chodzi o miejsce to ja przyjade autem i chyba koło zoo nie ma gdzie zaparkować, auto zostawie obok Cerfura (która pojedzie też autem i gdzie parkować będziecie?) może się spotkamy obok Woiski Rybackiej? (to tylko propozycja, jak coś to przyjade wcześniej i dojde pod zoo) Propozycja nr 2 :) : jakby była brzydka pogoda to może nie odwołujmy spotkania i spotkamy się wtedy np. w Silesia City Center? co Wy na to?

muszę jeszcze jutro jak się bede dobrze czuła podjechać do marketu i kupic proszek do prania, bo nic jeszcze nie uprane :O a mężu jak kilka dni temu chciałam go kupić powiedział, ale po co? jeszcze nie ubrudził :D :D :D nadal nie wiem czy Lovella czy Persil sensitive? I jeszcze: - wkładki laktacyjne czy jak sie to zwie - z rossmana - miałyście może? - staniki do karmienia - czy to w ogóle potrzebne? jak mi sie jeszcze coś przypomni to napisze :)

Marchewko - najważniejsze że masz przygotowane do spakowania, ja zużyłam chyba 2 paczki podkładów bella-pieluch, a dużych podkładów 2 sztuki, polecam jeszcze paczke ręczników jednorazowych (do rąk, przy przewijaniu dziecka pod pupe itd), majtki jednorazowe miałam ale nie otwarłam nawet paczki, wolałam zwykłe bawełniane (specjalnie na koniec ciąży kupiłam takie większe)

no akcesoria - czyli pampersy , chusteczki i cos do smarowania pupci...przy czym i tak dostaniesz paczke z próbkami to bedziesz mogła wykorzystac.....mozesz spakowac jeszcze pieluszki flanelowe albo tetrowe zeby malucha nie kłasc bezposrednio na swoje łóżko bo tam jednak siedlisko bakterii .... no i swoje ubranka.....i może jeszcze jakąś masc na sutki - profilaktycznie....

OK dzięki :) czyli tych podkładów higienicznych jak kupię 10 szt. to mi starczy i dla siebie do szpitala i dla małego już do domu do przewijania? a te staniki do karmienia to konieczne? czy wystarczy taki zwykły bawełniany?

sorki że tak na raty ;) Marchewko - wkładki laktacyjne z rosmana są super, wg mnie najlepsze, z belli beznadziejne bo wychodzą z nich śmietki. Staniki - mi się przydały i to bardzo, zwykłe bawełniane Proszek używałam przez 3 miesiące Dzidziuś a teraz Wizir sensitiv i piore z naszymi ciuchami Wczoraj w lidlu kupiłam pieluszki w promocji od 7 do 18kg w dużej paczce 50szt za 22,99zł (46gr szt) - normalnie kosztują 29,99zł przepuszczające powietrze i są rewelacyjne (lepsze niż te w małych paczkach) mają nawet wskaznik nasączenia, jak nasika to robi się z żółtego paska niebieski) miękkie, super chłonne i z fajnymi rysunkami na całej pieluszce - POLECAM

Dobry wieczór:) Marchewko podkłady z belli w razie czego maz ci dowiezie , ja wykorzystałąm chyba ze 4 paczki , w domu równiez sie przydały. Podkłady higieniczne równiez jak najbardziej i miej raczej wicej niz 1. One szybko sie odgniataja. Ja jako pierwsza uzyłam sudocremu ( miałam na wszelki wypadek) na sobie, bo mi podkłady odparzyły pupę. A bielizne pozwolili zakładac dopiero w 3 dniu. Co do jednorazowych majtek to ja nie polecam, bo rówiez miałam wrazenie ze mnie odparzają. Ja dodatkowo miałam takie z siateczki (kupione w aptece)i kupiłam pare sztuk tanich bawełnianych. Mnie niestety biustonosz i koszule do karmienia sie nie przydały, ale koszul warto miec ze dwie albo trzy. Wkladki miałam z rosmanna, sa dosc grube i wydawały sie ok, ale tez ich nie miałam okazji wypróbować. Ale mysle ze na poczatek spokojnie wystarcza. Dla dziecka to z reguły wystarczaja chusteczki, pampersy i krem do pupy. Ja na poczatek polecam Masc Linomag ( taki zielony). Jest naprawde super, ma skład który w zasadzie nie ma prawa uczulac i super natłuszcza.

podkłady do przewijania dzieci kolorowe, we wzorki są w rosmanie, mają rozmiar 60na60cm (12zł za 10szt), miałam jedno opakowanie i mam do teraz z 4 szt nowe. Podkłady do szpitala do kupienia w aptece na sztuki, białe o wymiarach 90na90cm (miałam 2 szsts sis starczyło)

sprawdzam, bo coś nie tak z sygnaturą /stopką, wyświetla się dodatkowy znak na końcu adresu...

witam:) pyniu- sliczna z ciebie mamusia!! i jaka zgrabna:) mysle ze swobodnie mozesz pozwolic sobie na male co nie co heheh bo wygladasz rewelacyjnie:) corcia sliczniutka!! chetnie bym ja wysciskala! zreszta ja uwielbiam calowac wszystkie maluchy taka dobra ze mnie ciocia! hehehhe okazuje czulosc kazdej kruszynce ❤️ no bo jak tu sie powstrzymac kiedy te male pieknosci tak bosko wygladaja , pachna i wogole:) caluski dla gwiazdeczki... p.s super wozek:) renola- w koncu doczytalam o twoich obawach zwiazancy z waga:) mysle ze jak kazda z nas pomimo radosci z bycia w ciazy napadaj cie mysli dotyczace wygladu, wagi tym bardziej ze stoczylas juz jedna wielka bitwe i tyle schudlas skoro jednak udalo ci sie poprzednio a teraz wiesz jak sie odzywiac to nie masz sie czym martwic :) ja przed ciaza wazylam 59kg prztylam 25kg!!!!!!!( bardzo opuchlam) zaraz po porodzie zrzucilam 16!!!! najgorzej bylo z 19 ktore byly niczym innym jak tluszczykiem od wieczornego papusiania!! moja siostra Fraszka ma tak wysoko brzusio ze musi kontrolowac co je i ile tak wiec ma samokontrole lepsza niz rozsadek ja natomiast moglam jesc co chcialam i o ktorej chcialam bardzo dobrze znosilam ciaze i tu ALARM!! nie jedz z mezem poznym wieczorem!! w zeszle wakacje doszlam do wagi sprzed ciazy takze powrot do dawnej sylwetki zajal mi ok 8 miesiecy:) niestety przez zime sobie przytylam i wierz mi ze mam co zrzucac!! a tak dobrze wygladalam jak narazie w ciagu miesiaca zrzucilam 5 kg:) oby tak dalej dodam ze juz sie czuje lepiej psychicznie:) mam fajne spodnie czarne w ktore juz sie miescilam teraz sa dla mnie dopingiem mysle ze 20 czerwca na obrone pojde wlasnie w nich po co bede kupowac nowe eheheheh:classic_cool: paprotko- ciesze sie ze Tomusiowi coraz lepiej!! wczoraj bylismy z mezem w IKEA i na szczescie udalo nam sie dowiedziec ile bedzie kosztowal taki sliczny zestaw z nieaktualnej juz wystawki:) ( do lazienki blat umywalka w blacie badz na i diwe podwieszane pod blatem poleczki wszedzie tego szukalam bo zakochalam sie w tej inspiracji bedac z IKEA zima:) judytko- praca podpisana wyjezdziala sie caly tydzien do Katowic jak nie w sprawie wpisania praktyk to ze strzeszczeniem po angielsku potem do promotora w koncu do recenzenta:) Fraszka wam sie juz pochwalila ze Alus wczoraj widzial samochod strazacki wozy policyjne itp mogl wejsc do kazdego z nich :) jak tylko zakupie gazete wyborcza to zeskanuje fote ( jesli bedzie) Oczko dzis lepiej chociaz nadal wygladam jakbym niezle popila heheh opuchniete czerowne ale dzis przynajmniej nie kluje:) doszlam do wniosku ze jednak na mnie goi sie jak na psie tak bylo z rana po porodzie i z dziura po wyrwanym zebie:) marchewo- 🌼 majkkkaa- ❤️

Pyniu - popieram Mamunię, ładna z ciebie dziewczyna :) :) :) ślicznie wyglądasz z Alusią :) no i wózek b. ładny :) a jak sie pięknie śmieje ta twoja Ala :D :D :D jejku wszystkie te maluszki tak słodko wyglądają że chciałoby się je tylko nosić, przytulać i całować :) Marsjanko - jak one się nazywają, te pieluszki? Paprotko, Marsjanko, Pyniu - dzięki za rady 🌻 ❤️ 🌻