Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Witka dziewczynki :) Agol - na pewno masz inne super ATUTY !!!! Wiem, że problemy z cerą są trudne ale to OCZY SA ZWIERCIADLEM DUSZY 🌼 🌼 Nula - Słuzba Zdrowia to jednak SZUJE PRZEBRZYDLE!!!!! Ja miałam od neurologa wskazanie na pismie!!!!! Zresztą lekarka sobie takie zażyczyła.....o braku płatności oczywiście nic nie wspomniała......wniosek z tego - swoją dupę kryła...... jakby były jakieś powikłania miałaby na kogo zwalić....i nic jej więcej nie interesowało JEDZA!!!!!!!! Mamuniu - jestem pewna ,że wpadnie Ci do głowy genialny pomysł na pokój Alusia :) Fraszko 🌼 za podejście do życia i jeszcze ❤️

Witka dziewczynki :) Agol - na pewno masz inne super ATUTY !!!! Wiem, że problemy z cerą są trudne ale to OCZY SA ZWIERCIADLEM DUSZY 🌼 🌼 Nula - Słuzba Zdrowia to jednak SZUJE PRZEBRZYDLE!!!!! Ja miałam od neurologa wskazanie na pismie!!!!! Zresztą lekarka sobie takie zażyczyła.....o braku płatności oczywiście nic nie wspomniała......wniosek z tego - swoją dupę kryła...... jakby były jakieś powikłania miałaby na kogo zwalić....i nic jej więcej nie interesowało JEDZA!!!!!!!! Mamuniu - jestem pewna ,że wpadnie Ci do głowy genialny pomysł na pokój Alusia :) Fraszko 🌼 za podejście do życia i jeszcze ❤️

Nula ja gadałam z neurologiem o refundacji ale on powiedział że to naprawde musi być chore dziecko :( z dużymi odchyleniami od normy (przeprzaszam ze tak brzydko ujełam) A Miaiek maiła TYLKO wzmożone napięcie mięsniowe i asymetrie:( ale już ok. jest. Więc oni zalecają te szczepionki ale nie zmuszają :)

Ciekawe co u paprotki, czy się kiedyś odezwie??? Paprotko hop,hop :):):):):):):)

jestem:) dzis w rozjazdach.... najpierw podjechalismy z mezem po jego wyniki ( wczoraj wylatal sie po lekarzach ...badania do pracy) potem posprzatac na taty i babci grobie.... dokupilismy znicze i kwiaty.. potem szybciutko do kauflanda po miesko... i chlebek:)acha podjechalismy do fraszki i wkurzylam Tanie:( chyba niechcacy uderzylam ja w nozke a miala szczepionke... biedna poplakala sie niesamowicie i takim sposobem jestem podla ciocia i matka bo w domu zostawilam syna ktory podobno siedzial pod drzwiami i sie zanosil ze mama go nie zabrala:( wyrzuty sumienia mam do teraz... biedaczek z zalu i placzu zasnal u babci.... teraz zjadlam pyszny obiadek (szkoda ze tycke slony kurcze cos ostatnio przesole albo przypale buuuu) piers z kurczaka z warzywami pieczona w folii w piekarniku do tego ryz:)mnia mniam.... maly dzis w nocy zlal sie nam na lozko a mowilam mezusiowi zaloz mu jeszcze pampersa:(

matko co za pogoda, ubrałam małego misia i zeszliśmy na dół, tam oczywiśćie urządził larmo przy wkładaniu do wózka, wobec czego wszystko trwało 2 razy dłużej, puścił jeszcze zmyłe i myśląłam że w końcowym etpaie sie skupił, rozpianm, a tam nic nie ma. wiec od nowa zapinanie. Wyszliśmy wreszcie ale zapomnialam rękawiczek, skoczylam szybko po nie, ruszylismy , a tam :( zaczeło delikatnie mżyć :( ale jestem twarda sztuka więc dziarsko idę przed siebie, jak tylko dom mi zniknął z oczu to zaczęło coraz mocniej :O więc tempo tempo i wrocilismy, ledwo się rozebraliśmy to mżyć już przestało. Ale już mi sie nie chcialo z powrotem robic ambrasau z wychodzeniem i siedzimy w domu. Moze jeszcze raz spróbuje za godzine. Na razie poszedł drzemać. Pyniu- moje dziecko ostatnio wyrabia 3 przepisowe drzemki!! po godzinie każda, czasem więcej czasem mniej!! Ale żeby zrealizować plan 3 drzemek wstaje o :O 6.30 :O więc nie wiem czy to taki luxus że dziecko śpi aż 3 razy w ciągu dnia jak wstaje o tak morderczej dla mnie porze. :O

Mamuniu - biedny Aluś 🌻 ale wiesz co , myślę że by się umęczył tym jeżdżeniem i załatwianiem, wiec może lepiej że został w domku, a wy mieliście choć chwilkę sam na sam :D Fraszko - oj tak, panie w przych. są bardzo \"wrażliwe\" na krzywdę dzieci przy szczepionkach nie skojarzonych ;) wszystko przez te 2ukł więcej, wiemy o co chodzi ;) ja przeżyłam to samo. My nadal szczepimy tymi skoj. Pentaximem i Engerixem. Nie wiem tylko co zrobić z tą wzwB za jakiś czas, w końcu to tylko jedno szczep. i ono jest darmowe, a u nas bede musiala za nie zaplacic....więc chyba wezme z sanepidu.Zawsze 100 w kieszeni(czy ile ona tam kosztuje)

Olkaa mam nadziej ze przeczytasz jak przyjedziesz z rozjazdów :) Ja w ten weeken nie mogę jednak jeśli sie do mnie wybierałaś. Przepraszam. Po spacerze z Miśkiem muszę iść do szwagierki a wniedziuele rundka po sklepach bo chcieliśmy poogladać kamerki :)Zapraszam na następny jeśli tobie pasuje. Kurde normalnie umaiwmy się jak sójki za morze :D zadna wybrać się nie może :D A może by ci jednak jeśli nie weekend jakiś poniedziałek pasował :) Daj znać. Marchewko mnie to też mega wkurza jak się w końcu wyszykuje a tu pada :( A Misiałek jest ostatni do ubierania. Kurde znowu nocka z głowy, naszczęście odespałam od 9:30 do 11:30 i ledwo się wyszykowałam do roboty. Obiad znowu gwizdany:P:P Mamuniu ty to mi robisz takiego smaka na te pyszności z ananasem itp. :)

marchewo - no to możemy sobie podać rękę :) choć Aluszek godzinnej drzemki to nie wyciąga , góra 45 minut....a wstaje skoro świt :D

to jak końcu jest z tymi szczepionkami ze wskazań neurologa....bo może nie potrzebnie uruchomiłam wściekliznę :D

Pyniu tak jak pisałam nem neurolog powiedział że mimo lekkich kłopotów Misiek jest za zdrwoy aby mu to zrefundować. No ale może to zależy od neurologa.

Mamuniu{kwiatek} Marchewko - pogodowego pecha masz:( Pyniu witaj w klubie wczesnych pobódek:) Mysico - fakt Paprotka nam uciekła na czas remontu w domku i zniknęła:( a co do dowiedzenia się o dietę mojego chrześniaka to co prawda rozmawiałam z siostrą ale była tak \"smarkata\", że niechciałam jej męczyć. Jak się wykuruje to z nią pogadam A ja pytanko z innej beczki bo mój synek za miesiąc będzie miał odstawioną Humanne MCT i ma dostawać zwykłe mleko - dostosowane do jego wieku. Na razie pani doktor pozostawiła mi wolną rękę do zastanowienia choc pewnie coś mi doradzi - w związku z tym moje pytanko - na jakich mlekach modyfikowanych sa Waszw dzieciaczki? chodzi mi tylko o te mleka, które można kupić bez recepty:) Zrobienie wywiadu nie zaszkodzi a bede dzięki temu trochę madrzejsza:) Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Judytko ja nie pomogę niestsy bo my na Nutramigenie, ale pewnie sama spróbujesz i metoda prób i błedów coś tam wybierzecie :) Relkasyfikuje i naqet załapałam o co chodzi :D:D

Pyniu - neurolog mi powiedziała że poleca skojazone ale zaświadczenia nie chciała wydać bo stwierdziła że nie ma wskazać konkretnych. Według mnie jak Ty masz na piśmie wskazanie to powninny być bezplatne - tak jak Nula pisała.

olapi- sliczjesat twoj dzidzius i jaka minka powazna w tym lozekczu :) acha ma bardzo mily kacik :) a ty sliczne firanki :) Mamuni - nie wkurzyklas tylko Tatianka byla od 7:30 na \"nozkach \" i jak tylko wszyscy sie rozjechali to dziecko padlo jak kawka i spalo do 14:30 :) teraz sobie lezy i gaworzy:) pojedzona . Poprostu ciocia Marzenka jak przyjechala to byl jej czas na drzemke . Ja dzis mam pomidorowa i ..... kopytka w wszystko zrobione przez tesciowa :) Bo ja z tesciem pojechalam na cmentarz no i troche roboty bylo . Marchewka - ty jestes debesciara hiih :) no i twarda z ciebie kobitka hiihih nawte mzawka z toba nie wygra ;-) Ja przyznam szczerze ze pamieci do nazw nie mam i jak sie te szczepionki nazywaja nie pamietam .Ide zgodnie z kalendarzem szczepien :) nastepne szczepienie 13.12 . tez panstwowa . Misica - ja tez mam zamiar wybrac sie do neurologaz Tatianka ale chyba prywatnie .Bo tak mi sie wydaje ze ja troche sciaga na jedna strone jak lezy na brzuszku .Moze wiecie jak cenowo jest z ta wizyta ? Judytko - ja daje Nan 1 tylko dlatego ze takim byla w szpitalu dokarmiona ale u sioistry jadla tez Bewbiko i nic jej nie bylo .

Olapi - ja też oglądnęłam Twą pociechę słodką i jej okno na świat :D

o matko widzę, ze paleta \"mlek\" przede mną ale bardzo dziękuję za odpowiedzi:) Mysico gratuluje postępów w reklasyfikacji i od razu przyznaję, że ja należę do tych \"skrzywionych\" co uwielbiają UKD i JHP:) bo ja pracuję w informacji naukowej:)

Judytko - Aga od 4 miesiąca życia na Bebilonie - jestem bardzo zadowolona, zresztą moja Aga też bo ona każde mleko i kaszke lubi. Teraz kupiłam nestle junior ale to dostaje jedną butle co 2 dni dla urozmaicenia bo są fajne smaki (z miodem, waniliowe). Wiem że jest jedne mleko bardzo dobre i polecane, do kupienia tylko w aptekach bez recepty ale nazwy nie pamiętam ma w składzie lipil - chyba tak to było - buuu ale namieszałam ;) Nan też jest chwalony. Bebiko jest słodkie i gęste a Hipp jeszcze bardziej - zależy co dziecko lubi

marsjanko - nie będę dzielić skóry na niedźwiedziu, bo już poszła cała seria szczepionek a z nią 380 złotych......i co by nie było moje zdanie o naszej służbie zdrowia jest ugruntowanie i się nie zmieni :D

Judytko to rzeczywiści jesteś lekko skrzywiona, choć przyznaje ze to nawet wciągajace, choć chwilowo utknęłam. Z tego co wiem to jeśli już neurolog wyrazi zgodę to oni szczepią wtedy u siebie w stacji epidemiologicznej tzn. konkretnie np na powstańców w katowicach gdzie jeszcze nie wiem :)

mysico - o tym słyszałam, od mojego pediatry ale prywatnego :)...ponoć załatwienie tego długo trwa ...a my nie mieliśmy czasu załatwiać. już sie robi ciemno ...i jak tu być pogodnym.....

ta buu taka pogoda ja siedzę sama w całym wielkim gmachu , wejście z krzaków więc ekstra :( mam nadzieje że mnie tu nie zabja kiedyś :(

Mysico dla pocieszenia \"powiem\", że nie słyszałam, jeszcze o bibliotekarce, która zgineła na posterunku pracy:) A tak poważnie to CI nie zazdroszczę ja nie lubiłam sobót bo wtedy mozna nas było \"zaciukać\" i nikt by sie nie zorientował - bo u nas tyle zakamarków.....

Mysico - 🌻 🌻 🌻 właśnie Enfamil - dobrze że napisałaś bo teraz chodze i myśle jak się to mleko nazywało i pewnie bym jeszcze z kilka dni myślała - buuu ale sklerotyczka ze mnie ;) Pogoda beznadziejna, dzisiaj wybierałam się na spacer z Agą ale jak zobaczyłam że deszcz kropi to zostałyśmy w domu - i w sumie to cieszyłam się bo lenia mam strasznego. teraz też, mam tyle do zrobienia w domu a siedze na necie bo mi się nie chce :( Spectro - jutro aktualne, będziemy ok 14, Nula będziesz też?

Witam mamusie i kochane szkrabiki:) olapi:) sliczny Alex i ma łóżeczko z pięknym widokiem na świat:) Fraszka:) super podejście do życia, podoba mi się:) Mamuniu:) ależ Ty pyszności gotujesz, dzięki za pomysły, ja je chętnie gromadzę Andzia:) jak się czujesz?🌻 marsjanka:) jasne, aktualne, cieszę się, że przyjedziecie:):) Mam nadzieję, że Nula też będzie mogła:) Dziękujemy Fraszko za życzenia miłego spaotkania:) W sprwie mleka ja nie pomogę, bo u nas króluje Bebilon Pepti. Judyta i mysica:) Wy dziewczynki jakimś szyfrem tu mówicie:) majka:) no nie wiem kto kogo by przebił z tymi kilogramami. A teściowa daje popalić, buu, nie martw się, zawsze możesz nam trochę się poskarżyc❤️ Ucałowania dla wszystkich bez wyjątku🌻❤️