Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

no widzisz a mój Misiek urodzony parę metrów od tego szpitala musiał na OIOM jechac do Opola....

uspilam dziecko i siebie :) kimnelam sie ok 30 min i wstalam glodna jak wilk....no i zjadlam cos niedozwolonego 3 cukierki i kruche ciastko 😭 moje dziecko wzielo sie dzis za porzadki napierw zrobil kupke do nocniczka poczym sam wrzucil ja do ubikacji i jak weszlam to powiedzial ja potrafiem siam....potem wrzucil do kosza szczotke do zamiatania i mleczko do mycia brodzikow.... ale sie usmialismy z mezem jak zobaczylismy ten \"porzadek\"....... wogole to jest mamusiny synus i do wszystkiego mnie wola... heheh tacie powiedzial ze mama go kocha :) fraszko - bo ja gotuje z sercem:)doprawiam mieszam ...itp.....gdybym tylko nie miala tendecnij do tycia w ekspresowym tempie to pieklabym i gotowala na maksa....

slowo tendencja przeinaczylam wybaczcie...widze jeszcze w 3D:) pewnie spalabym dalej gdyby nie klotnie tescia z mezem o to jak postawic rusztowanie heheh nie ma jak dwoch fachowcow:)

hej mamuski, ja też jestem z kATOWIC! A MAMUSKA BEDE DOPIERO W LUTYM, ALE SKORO ROZMOWA DZIS BYLA O WIZYTACH U LEKARZY TO GDZIE CHODZILYSCIE DO GIN W CIAZY? mozecie kogos polecic? zwłaszcza szpital do rodzenia:) ja sie zastanawiam nad Bogucicacmi bo tam amm najblizej ale...

Witajcie kochane:) jakoś ostatnio znów brak czasu na wszystko i rzadziej zaglądam do Was Wczoraj byliśmy na grobie dziadków i rodziny Wojtka w Krakowie, zajęło nam to dobrych kilka godzin. W tym roku pojechaliśmy sami bez Kasi, bo ciągle chora, bez gorączki ale z mega katarem:( Jutro jedziemy też na jeden dzień do mojej rodziny, w moich rodzinnych stronach na cmentarzu odwiedzę tatę, babcię, dzidka, pradzidków, chrzestnego i dalszą rodzinę spotkamy się z bratem i jego rodziną, zobaczę po raz pierwszy mojego malutkiego bratanka Bartusia:D, pójdziemy do mojej ukochanej cioci na kawkę i pewnie przywiozę od niej pełno wiktuałów:) Niestety jedziemy bez Kasi:(, zostanie trochę z teściową, a od popołudnia do północy z p. Ewą:) Wczoraj też byłą z p. Ewą i jej rodziną:) Dziękuję za życzenia zdrowia dla mojej kruszyny, dla Waszych kruszyn wszystkiego wspaniałego i dla Was wszystkich🌻 Dla Mirka Breguły ... ja też się w nim kochałam w 7 klasie podstawówki...\"wpadłeś sobie w błogi sen, pewnie śnisz o Marii N....\"

...W TAKA CISZE WSZYSTKIE GWIAZDY NA NIEBIE WYLICZE...

przyszedl mi obrazek do pokoju Alka troche dlugo na niego czekalam....zamowilam w zeszly czwartek....niemniej jednak jest sliczny....

Pyniu - kibicu nasz :classic_cool: Fraszko- co to chalpki?? i o ktorym przepisie mowisz, o tym z ananasem? abii - aha, ja też brałam jakoś od 6 tyg. te wit., wiesz co, to chyba zależy od organizmu, ja sie bardzo ciesze ze nie wymiotowalam choć ciagnelo mnie nielosiernie, bo bralam dodatkowe tabsy na zagr. wiec wymioty by mi nie pomogly, dziecko to co potrzebuje wyciagnie sobie i bez tych witamin - z ciebie :) a te witaminki są dla ciebie żebyć byla w dobrej formie, nie wpadla w jakąś anemie, ja nie mialam przez cala ciąże; no i dla dziecka, jod tam jest, wit.d, A owiele wiele innych. Dużo jedz nabiału bo potrzebujecie oboje wapnia :) myszsza - a więc: w Bogucicach w przychodni przyszpitalnej przyjmuje bardzo fajna pani dr, tylko niestety zapomniałam jej nazwiska, ale to taka wysoka blondynka, szczuplutka, elegancka....bardzo dba o swoje pacjentki, ja leżałam z jej 2 dziewczynami na położnictwie to ona zawsze do nich zaglądała, tłumaczyła co i jak, i przy porodach im bardzo pomagała.Nr 2 to dr Bełkowska-Śliz któa przyjmuje w przychodni na Fredry, pracuje też w jakimś szpit. ale nie wiem w jakim. I nr 3 prywatna pani dr Kiesler przyjmuje na Drozdów w K-cach. Również pracuje tam w Bogucicach, ale nie przyjmuje państwowo. Jakbyś miała problemy z ciażą to wal do niej jak w dym, zna się swoim fachu. No i jeśli nie przeszkadzają ci faceci gini to dr Ślęczka i Wieczorek ale oni też prywatni. A szpi. w Bogucicach jest świeżo po remoncie (znaczy odział ginekol.) bardzo ładnie go zrobili, jeszcze jak kupią sobie nowy fotel gin. to beda mieli juz full wypas, bo na tym leżało już chyba kilka pokoleń, nawet trociny z niego wyłaziły.Opieka w porządku, tylko jedzenie do kitu ;)

chałpki znaczy ze u kogos w domu :) fraszce chodzilo o to ze najlepiej smakowalo jej u kogos hehehh dzis tlumaczylam Alkowi kto jest świety mikołaj itp.....

Myszsza - witaj. Ja rodziłam w Bogucicach, byłam bardzo zadowolona, zwłaszcza z opieki położnych. Nie wiem, ile ze starej ekipy zostało, więc trudno mi polecić. A do Wieczorka chodziłam, jak jeszcze nie był \"dr\" ;) Dziewczyny, jeżeli wy uważacie laryngologię na Truchana za dobry szpital, to jaki jest zły? W swoim życiu spotkałam już mnóstwo lekarzy, ale tak niesympatycznych, nieprofesjonalnych \"fachowców\" jak tam, to jeszcze nie widziałam. Krzysiu przeleżał tam trzy tygodnie na zapalenie ucha, a przed wyjściem facet badał mu nie to ucho, które trzeba. Od mojej mamy do tego szpitala jest ok. 100 metrów, ale z Krzysiem na operację pojechałam do Ligoty i to była bardzo dobra decyzja.

olkaa a czego operacje mial Krzysio? Fraaszko - powiem ci ze ta twoja znajoma to jakas idiotka :D bo nie znam osoby ktora w takie swieto nie poszlaby cala rodzinka, zwlaszcza jesli macie auto, i co z tego ze bylo chlodno, zahartuje się, spacer dobrze robi, a co ona zrobi zima, jak przyjda mrozy?? ogolnie to dla mnie wczoraj bardzo cieplo bylo :classic_cool: chyba nie miala co gadac i tak z głupia frant wystrzelila. Moja rada: omijaj ją szerokim łukiem :P ide do pieca bo cios mi zimno sie robi bbbrrrrrrr

Byla jeszcze taka piosenka ktorej melodia krazy mi w glowie ale nie pamietam juz slow jedynie . w refrenie bylo ....... \"ona i on ...... \"Mamunia wie o ktora mi chodzi spiewalysmy ja z jej mezem a on nam przygrywal na gitarze :) Mamuni - przypomnij mi !? Ja tam moze i serce mam do gotowania ale jakos mam teraz mniej checi :-P do stania nad garami . Marchewko - dokladnie to co napisala mamunia poprostu czasem u kogos lepiej smakuje i kropka .A na chalpki sie chodzi tzn np do sasiadki na kawe :) Myszsza - nie doradze Ci bo tak dlugo myslalam o szkole rodzenia ze nie poszlam w cale :) a rodzilam w Starych Tarnowicach :)

a ja pamiętam wiele bo kilka kaset mam, cholera musiał powiesić się ulicę obok ? :( a jeszcze przed wczoraj go widzialam buuu

popołudniu jednak dotarłam do biblioteki a potem pojechaliśmy do media Markt dać zdjęcia do wywołania znowu pooglądaliśmy TV .... i poczekamy aż nam się skończą raty za wypoczynek...a to wtedy znowu coś innego wyskoczy

Dobry wieczór Mamusie! My z Małym siedzimy w domu, ani nosa nie wyściubimy, bo choróbsko nas dalej trzyma, a ja kurcze w poniedziałek muszę już do pracy wracać, bo najpierw miałam zwolnienie na siebie, a teraz na Małego. A najlepsze jest to, że zarażamy się wzajemnie, to już nasze trzecie chorowanie w ciągu miesiąca. Jak on zdrowy to ja chora i on ode mnie łapie, jak ja wyzdrowieje, to znowu łapię od niego i tak w kółko. Szczerze mówiąc zaczyna mnie to już pomału przerażać i przerastać :( Andziu te pazurki superowe!!! Sama bym chciała sobie takie strzelić, ale takie niezbyt długie, delikatne i oczywiście french, no ale na razie z kaską krucho, więc sobie tylko marzę :) Koniecznie się pochwal jak już będziesz właścicielką tych wspaniałych szponów. Wiecie co, ja bardzo podziwiam takie osoby, które mają jakąś pasję, żyją tym co robią i odwrotnie i chyba nawet troszkę im zazdroszczę (ale w pozytywnym sensie, bez zawiści). A co do mdłości, to miałam przez bite 3 miesiące wraz z kilkoma sesjami wymiotów, a potem jak ręką odjął i dopiero wtedy poczułam, że żyję. Mnie mdłości przechodziły, przynajmniej na chwilę, jak coś zjadłam, więc jadałam często :). A z witaminek, to kwas foliowy i najpierw Materne (ale po nich się źle czułam), a potem już do końca ciąży Feminatal. Ach, co to były za czasy......

dzieki dziewczyny z ainfo o szpitalu w Bogucicach, ja chodze do lekarza gin do LUXMEDU (niby prywatnei ale moja firma płaci), ale on jest w Bytomiu w szpitalu pracuje, a nie bardzo chcialabym jezdzic do Bytomia jak szpital w Bogucicach mam jak za sciana:) a w Bytomiu moze ktoras rodzila, jakies dobre/zle opinie (pytam jakby tak wypadlo)

lokalizacja pazurków Bytom, czasem dziewczyna dojeżdża a to cennik: załozenie tipsów, trwały french - 60pln ozdoby do frencha 5pln ozdoby zamiast frencha 5 do 25 w zaleznosci od ozdób uzupełnienie z odnową frencha - 50pln uzupełnienie bez odnowy frencha - 30pln zdjęcie tipsów - 30pln zdjecie i założenie 75pln naprawa tipsa - 6pln zelowanie naturalnej plytki - 50pln zelowanie stop - 50pln szczerze mówiąc to ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy...