Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

czyli Fraszko zaczynamy za kilka dni? :D a jak ładnie Tania siedzi sobie!! ja mojego jeszcze się boję tak sadzać, ale...podciagałam go rączki, ojoj piekne to bylo i uciecha dla mamsui :LD ale dzis pytalam o to lek. i hmmm..wytlumaczyl mi ze to nie jest dla niego zbyt komfortowe jak mu tak robie i sam zacznie niedlugo wyciagac raczki do podciagania i wtedy dopiero wolno :classic_cool: nie mogę się doczekać :D byliśmy dziś na usg bioderek, bioderka mają się świetnie :D przy okazji zapytałam o te zupki etc. :D mamy zacząć najpierw mleczko zmienić, na 2 bo Kacperek 9 listopada awansuje do 2 ligi mlekomaniaków :D i jak już wprowadzimy mleko to wtedy..zupka jarzynowa :D :D :D jupiiiiiiii :D yey :D :D :D Wczoraj jadłam banana i Kacper tak się na niego patrzył, że miałam taaaaaaaaaaaką ogromną ochotę dać mu chociaż polizać tego bananka, ale się powstrzymałam. Na wszystko przyjdzie czas :) spectro - mi się wydaję to takie patetyczne co napisałam wówczas, no ale niestety nie ma tu opcji USUŃ :P więc muszę już z tym żyć :P tak wówczas czułam i tak mnie poniosło z emocji i radochy :) Nula - olejk w takim razie naciski, zresztą co ja ci będę radziła, jak ty psychologiem jesteś, to sama wiesz najlepiej jak postąpić :) ale olałabym na twoim miejscu wszystko i wszystkich i zostałabym z synciem, tego ci nikt i nic nie wróci, a jeszcze się zdążysz napracować, zwłaszcza że to nie takie pilne dla Was finansowo. :) ide wykombinowac ten przelew dla Andzi, musze obadac jak to zrobic :)

nula- naciski ze strony meza?? bo widzisz mojemu mazusiowi (nie przyzna sie )ale na reke jest to ze siedze z alkiem... niemniej jednak sa takie dni ze niby nie wytyka ale gada jak to bedzie z moja praca itp....ot chocby dzis sie nasluchalam.....

Pączek śpi :) Poczytam sobie bo od dłuższego czasu męczę się z \"Blondynką śpiewającą w Ukajali \" marchewo - nie ma co się wstydzić swoich uczuć :) ja integrując się z Tobą też powiem ,że dla mnie BYCIE MATKA BRZMI DUMNIE, w wielu sytuacjach jestem teraz silniejsza, pewniejsza siebie, mało tego ...a co mi tam.... mądrzejsza :D ...i co mi tam...nawet bardziej kobieca :D :D :D ...i w ogóle mam w sobie taką dziwną moc, którą czasem tłumi zmęczenie....ale bywa i tak że te emocje...uczucia które są we mnie rozrastają się...pączkują...kotłują się i wyskakują na światło dzienne a wtedy mogłabym stanąć na dziobie statku i krzyczeć JESTEM KRóLEM śWIATA :D :D :D ....no to dałam czadu :D:D:D a co tam czasem można mieć dni skowronka :D...nie czytam i puszczam :D mamuniu - lustro fajne, ja mam podobne w drewnianej ramie na przedpokoju, z ikea :)

bylam dzis w Ikei :) tatuś zostal dzielnie z małym dziabągiem - udalo sie mu opanowac jej sredni humorek nawet. Kupilam sobie talerzyki i sztuczce i na jajeczko na miekko podstawki :) w zielonych kolorach wszystko :) Mysico - a jesli chodzi o TBS-y, to kolejka dluga, chetnych mnostwo a Ci na poczatku listy po znajomosci.. Popytam tu i tam co z mieszkaniami w Siemcach..- moze czegos sie dowiem.

Destiny - brakuje tu ciebie, wpadaj częściej i pisz, pisz, pisz!!! Pyniu - :D ja mam ciągle takiego powera, że huu huu :) a kiedyś byłam mega leniem :P Andzia - wysłałam właśnie :P,bo dopiero teraz tu zajrzałam. młodzieniec okąpany, najedzony, uśpiony :D a my chwila dla siebie i też lulu.lek. powiedział że on jest takim pogodnym dzieckiem :D czyli już wiem co ma po mnie, pogodę ducha :D

Destiny - a tak w ogóle to gratki z okazji pierwszego wyjścia :) fajnie było, ale jeszcze fajniej się wraca, nie?? :D Kacperek się dziś ŚMIAŁ PEŁNĄ GEBA :D :D :D rozsmieszylo go kwiczenie :D moje :P a jak usłyszał moj śmiech tu sam sie nie mogl pohamować i śmiał sie, smial i smial, az sie krztusil :D a ja sie poryczałam ze wzruszenia :P

Dzieki dziewczyny za opinie i rady :) odnosnie karmienia tymi Gerberkami itp :) Marchewko -na tym zdjeciu co Tatianka siedzi to ja ja tylko tak do zdjecia posadzilam to fakt ze jej sie spodobalo ale raczej nie robie nic na sile .Podobnie jak Kacperke jak chwytam za obie raczki to chce sie dzwigac ale ja wiem ze to jeszcze za wczas . W takim razie my tezjuz niebawem przejdziemy na 2 :) z tym mlekiem bo jakby nie bylo to tez 9.11 Tati konczy 4 mc :) Ten czas zlecial bardzo szybko . Dzis bylamz mezem w Ikea i kupilam sobie stol z krzeslami ( zgapione od mamuni ) ale bardzo nam sie spodobal i do tego korzystna cena :) Ale z tymi dodatkami to chcialam obledu dostac ale skonczylo sie na tym ze kupilam jeden maly kwadtarowy wazonik i do tego suszone kwiatuszki zapachowe i jeszcze w biegu zlapalam patelnie za cale 19,90 :) Tak to jest wybrac sie z moim mezem .

jeny kobiety idę się dalej pakować, w domu sajgon wszystko powywalane, jutro jedziemy na wieś a w sobotę wesele byłam dziś u fryzjera :)) Olapi jak dasz namiary to wyślę krem Marchewko dla Ciebie krem+katalog wysłany :)) ale Lena była dziś nieznośna....

Gość majkkaa
marchewa, a moj mały z czerwca dalej ma byc na mleku 1

jak Jasiek był na butelce to po 3 m-cu dosypywałąm mu do mleka kleik kukurydziany

majkaa - nie wiem czy z beb. peptii jest 2....my ciagle na Nanie jestesmy. wlasnie ja dalam dupy, bo spytalam o te zupki, spytalam o mleko ale nie spytalam o kaszki!! :( trudno do grudnia wytrzymam bez kaszek, a zapytam na szczepieniu, bo jakby nie bylo to on jest na HA to nie wiem jak to z kaszkami jest. dzieki Andzia :)

hehe Fraszko ja też wiem ze to za wczas, nie robilam tego za czesto, czasem, tak sie oboje cieszylismy, ale jak powiedzial ze to niekomfortowe dla niego to nie robie już tak, a kol. przetrzegała, tak nie wolno; ale co tam, co się stało ...itd. na szczescie nic mu od tych kilku razów nie jest:) a jeszcze musze ci powiedziec ze Tania pieknie trzyma butelke, hihi znajomy chwyt, moj jak tak zlapie to moje rece zgania a on trzyma i steruje nią sobie, czasem faktycznie zje ładnie i prosto, ale jak sie zaczyna bawić to jedzą wszyscy i policzki i szyjka ;) do oka sobie trafi ale koniecznie musi mi ja wyrzucic z rąk :D patrzcie jakie super, chcemy kupic dla nas i dla tesciow na gifta na swieta. http://www.fotouslugi.pl/ Fotouslugi.pl - najtańsze odbitki zdjęć cyfrowych i inne foto usługi

dopiero co kupowałam nan 1 a teraz juz 2, taki duzy ten moj szkrabik!!!!!!!!! 😭 😭 😭 dzis polożna niosla nowordka a on taki tyciiiiiii i spal tak slodkoooooooo i ta główka taka malenka 😭 i mowie do meza ze chyba mam amnezje bo ja juz nie pamietam jak on byl taki tyci, gdzie ja wtedy bylam :( niby są zdj. ale on taki duży mi się na nich wydaje...... Agol ;)

Dobry wieczór Mamusie! Ale się dzisiaj rozpisałyście! I jak jak mam się do wszystkiego ustosunkować??? ;) Przede wszystkim dziękuję naszym cywilom w spódnicy :D Andziu i Nulo 🌻 🌻 🌻, właśnie ze strony USC mnie wczoraj wywalało, ale już jest OK. Andziu pazurki piękne. Kurcze ale mnie kuszą. Jak tylko zarobię jakieś normalne pieniądze to też sobie takie walnę :) Udanego weselicha! Spectro jak robisz ten vinegret? Mamuniu nie tylko lustro śliczne, łazienka też. A co do IKEI to kiedyś pracowałam blisko tego sklepu i lubiłam tam chodzić, chociażby tylko po to, by sobie popatrzeć. Wiele ciekawych rozwiązań można podpatrzeć. Podoba mi się ich gra światłem i kolorem. A co do Tatianki, to może ona płacze z powodu dezorientacji, bo patrzy na Ciebie i myśli: mama - nie mama, mama - nie mama.... :D olkaa odkąd mam Misia, to moje ambicje przestały być \"rozbuchane\" i teraz chciałabym tylko pracować od -do, odwalić swoje, a potem do domciu :) (myślałam, że słowo \"rozbuchane\" pisze się przez \"h\", ale mi podkreśla :(, no cóż analfabetyzm wtórny to ponoć dzisiaj częsta przypadłość :D ) marchewko - hehehe :D

...a ja doskonale pamiętam jak jedyneczki pamperkowe sięgały Aluszce pod paszki, a teraz trójeczka leży jak ulał na pupie mojej damy :)

A Kamcio już od jakiegoś czasu w czwóreczkach :-) Trójki mu na pół dupci zjeżdżały jak się rozbrykał. Mamuniu, naciski nie są broń boże ze strony męża :-). On za mną murem tak jak twój za tobą. Policzyłam sobie i mi wyszło, że najmniej musiałabym dawać tysiąc na miesiąc opiekunce, bo oprócz tygodnia jeszcze od czasu do czasu weekend na uczelni by doszedł. Najmniej! A oprócz tego dochodzą dodatkowe koszty - jedzenie, bo nie czarujmy się, ale nie dałabym rady odciągać już tyle swojego mleka. Słoiczki zapewne też, bo niekoniecznie mogłabym oczekiwać, że niania będzie Kamciowi gotowala domowe obiadki. No i nianię też wypadałoby nakarmić ;-) Ale przede wszystkim to ja chcę być pierwszą osobą do której powie mama, ja chcę pierwsza widzieć jak siada, wstaje, chodzi. Nie umiałabym z tego zrezygnować. Mogę się co najwyżej podzielić tym przywilejem z Tomkiem, ale nie zrezygnować. Mam tak samo jak wy - zmieniły mi się priorytety, praca i studia przestały być taką wielką frajdą czy spełnieniem, Czuję, że realizuję się dopiero teraz, teraz mi dobrze. Im więcej uwagi wymaga Kamyk tym mi lepiej. Ale nie wszystkim życie stanęło do góry nogami i chyba nie powinnam oczekiwać, że mnie spróbują zrozumieć. Ich tryb życia się nie zmienił, plan dnia pozostał taki jaki był. Na szczęście Tomek też zdaje sobie sprawę, że najważniejszy jest zdrowy i szczęśliwy rozwój Kamelka, a to czy na talerzu będziemy mieć ptasie mleko czy nie to sprawa co najwyżej trzeciorzędna. A teraz z innej beczki. Jeśli któraś z was chce od Andzi tusz do rzęs \"trzepot skrzydeł motyla\" - pogrubiający, podwójny - biała baza i czarny tusz, to dajcie znać, bo mam przez pomyłkę jeden do zwrotu, więc nie wysyłałabym Andzi, tylko którejś z was, a rozliczyłybyście sie z nią. Kamcio rozsmakował się w marchewkowym puree! Zjadł dzisiaj wszystko co zrobiłam - całą niedużą marchew! A na jabłko się krzywi :-) Lada dzień dojdzie ziemniaczek, a potem dynia, bo jest akurat sezon. Uwielbiam dynię! Kiedyś w burdzie był świetny przepis na ciasto cebulowo dyniowe i jest miodzio! Tomek uwielbia tak samo jak ja. A najlepsza ze wszystkiego jest konfitura z dyni i pomarańczy z lekką nutą wanilii. Robię od lat i zawsze mi się kończą zbyt szybko. Nie wiem czy w tym roku mi się uda, ale może chociaż troszkę. A wogóle w burdzie są fantastyczne przepisy na jedzonko, korzystam z nich chyba równie często jak z wykrojów ;-) Ale nie wiem kiedy bym miała wprowadzić Kamykowi kleiki. Chciałam już, ale chyba tylko na wodzie, bo na razie testujemy, czy mały ma alergię na białko mleka krowiego. a wygląda na to, że ma. I to wielka jak jasny czort! Co do siadania - jak tylko bąbel poczuje w łapkach cokolwiek sztywniejszego, to od razu sie napina i chce się dźwigać. Czy to palce, czy szczebelki od łóżeczka, brzeg wózka a nawet krawędź wanienki - musi spróbować. Lekarz nam mówił, że na razie nie pozwalać mu, ale że może siedzieć sobie w taki sposób, że jest zgięty do przodu i opiera się o własne rączki, a ktoś podpiera caly czas jego. No więc czasem sobie tak siedzi (czy to można nazwać siedzeniem?) i zdejmuje skarpetki, po czym nachyla się jeszcze bardziej i zaczyna konsumpcję własnych stóp. :-D składa sie jak scyzoryk. No i wogóle, jeśli miałby być trzymany w pozycji siedzącej, to tylko tak, żeby ciężar ciała opierał się z przodu na podpierającej ręce naszej, a broń boże żeby obciążał kręgosłup. Ale mały smyk już się próbuje wspinać po szczebelkach łóżeczka a nawet po pałąkach maty edukacyjnej. No i ząbkuje. Wczoraj nie zasnął po kąpieli, dziś szalał do 22. Rano budzi sie i tak o 7, za to w dzień nadrabia drzemkami. Odmieniec jaki czy co? Śpi w dzień? To nie moje dziecko! :-) Hehe Ja też lubię Ikeę. Kiedyś często jeździliśmy do krakowskiej, nawet jak w Katowicach już była. Ot tak pooglądać sobie, podpatrzeć pomysły. Fajne dawne czasy...

Ufff, dziś trzy razy zaczynałam was czytać, dopiero teraz udało mi się skończyć. już wpól do dziesiątej a ja mam tyle roboty! Nawet nie wiem, od czego zacząć. Na dodoatek szef kazał mi przeczytać opracowanie pod pasjonującym tytułem \"Rozliczanie braków w paliwach płynnych z kompensacją objętości do temperatury +15 stopni C\". :o :o :o Otwarłam to, zobaczyłam straszne wzory i czym prędzej zamknęłam :( Dobra, spadam! Miłego dnia!

Ufff, dziś trzy razy zaczynałam was czytać, dopiero teraz udało mi się skończyć. już wpól do dziesiątej a ja mam tyle roboty! Nawet nie wiem, od czego zacząć. Na dodoatek szef kazał mi przeczytać opracowanie pod pasjonującym tytułem \"Rozliczanie braków w paliwach płynnych z kompensacją objętości do temperatury +15 stopni C\". :o :o :o Otwarłam to, zobaczyłam straszne wzory i czym prędzej zamknęłam :( Dobra, spadam! Miłego dnia!

Gość majkkaa
witam miłego dnai dla wszystkich. marchewko jest pepti 2. a co do kaszek zapytaj lekarza, u nas np. bartek bedzie bezkaszkowy, bo jest za gruby. andzia paznokcie cudne ;-) jak patrze na swoje, ehhh szkoda gadac.... nulka podziwiam za zostanie w domu, bo aj mimo miłosci do Szkraba wracam do pracy, bo psychicznie siadam, zreszta nie wiemy jak z praca meza, wiec musze. idzie w tym tygodniu do neurologa, zobaczymy, jak dlaej. nulka ja wezme tusz chętnie.

jednym służy zostanie w domu innym powrót do pracy :) boskie te nasze dzieci :) kupowałyscie coś specjalnego na zime dla dzieciaczkó, oprócz kombinez. czpeczek i rekaw., szalikow? mysica - ? gdzie jestes kochana ?

Marchewko kochanan dzięki z pamięć - melduję się 🌼 Destiny :) nie ma to jak się wyrwać na chwile z domku co?? Dzielny mąż :) Przegladałm oferty mieszkań i ceny w Siemianowicach a szczególnie bytków zwalają z nóg: ok 180 tys i praktycznie kapitalny remont trzeba zrobić :(( A gdzie indziej ja nie chce mieszkać, bo tu mam opikunke dla Miśka i jeśli byśmy przeprowadzili się gdzie indziej to musiałabym zrezygnować z pracy. Mąż znalazł wczoraj oferte - 78 m. super zrobione, ale w kamienicy w chorzowie - teren ogrodzony - 180 tys i jest bezczynszowe. mam pytanko co to znaczy bezczynszowe?? Czyli co nie płaci się czynszu to co się płaci. Pytam tylko teoretyczne bo chorzów odpada. I pewnie zostanie Łodz - będe klikać jako mamuśka z Łodzi na forum Katowickim :D Nula ja mojej niani p. Marysi -płace 300 zł za 5 dni w tyg i ok 6 godzin dziennie. Ale to znajoma i jesteśmy bardzo wdzięczni, jest jak babcia - nawet kupuje niekiedy coś małemu :) Ale znam ludzi którzy za 2 dni w tyg po 6 godzin (czyli w miesiącu ok 8-9 dni) płacą niani 600 zł bo poprsotu mają tyle kasy że dla nich to pryszcz. Dlatego też albo Siemianowice albo Łodz - bo tu mam panią Marysie a w Łodzi mamę :) Ollka współczuje lektury :( U nas znowu problemy żoładkowe i kolejna zarwana noc - już wysiadam :( Pyniu ja dzwoniłam na Truchana do poradni :)

Zastanawiam się nad szceniaczkiem - uczniaczkiem jako prezentem gwiazdkowym m yślicie że warto?? I czemu w smyku kosztuje prawie 200 zł a na allegro z kosztami przesyłki ok.140 zł. Pyniu ty chyba masz i co fajny??

cześć :) u mnie śnieg sypie :( jak ja nie lubie zimy i jeszcze mnie brzuch boli - okres nadchodzi - buuu u Was też zima się robi?? więcej napisze później bo teraz będe sniadanie dopiero jadła, Aga dzisiaj wstała o 10:00 a ja razem z nią ale coby różowo nie było to poszła spać o 23:30

Ludzie u nas pada pierwszy deszcz ze śniegiem :):):) Ide jutro do biedronki zobaczyć czy są sanki, bo miałybyć :):):): Uwielbiam śnieżną zimę, ja chyba nadawałabym sie do Norwegi itp. i uwielbiam golfy i ciepłe swetrzska :) Marchewko ja wczoraj zakupiłam szalik i czpke Miśkowi, mamy kombinezon i buciki, pare swetreków, bluz i spodni, kilka par body, koszulek i wsjo (jak to się pisze, he ..) Nie szaleje z ubrankami bo terz głównie kombinezon więc i tak nie widać co pod spodem, więc jedziemy na zapasach. Myśle że lepiej poszaleć na wiosne kiedy dziecko będzie już widoczne a nie otulone jak miś :)