Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Messagera

Ciąża. jestem w szoku. mętlik w głowie.

Polecane posty

Gość weluro6666
Dzieci się zabawiają, a potem płacz i zgrzytanie zębów, jakby nie wiedziały jakie są konsekwencje uprawiania seksu. Żałosne i straszne zarazem.

Gość messagera
czytam to i płacze. siedze w pracy, ocieram łze za łzą.. nie zrezygnuje z marzeń. w pażdzierniku chcieliśmy przeprowadzić się do Krakowa - zrobimy to. nie zrezygnuje z niczego. dam rade. tyle, ze sie boje.. bo owszem chcialam zajsc w ciaze na 3 roku.. tak chcialam...zeby konczac licenc. urodzic dziecko..potem rok przerwy i mgr. nie wyszlo. ale nie zrezygnuje... tyle ze sie boje.. i jakos nie moge patrzec na siebie...

Gość messagera
weluro. ile miales/mialas lat jak zazelas uprawiac seks?

Gość strasznie ci współczuję
Nie zrealizujesz żadnych planów, dziecko wszystko zmienia.

Gość weluro6666
Po ślubie gówniaro, po ślubie...

Hej! Messagera takie historie sie zdarzaja...nie tylko przy pigulkach...u mnie tez antykoncepcja nie zadzailala a dzis mam najwspanialszego Synka na swiecie :-) Kilka pierwszych dni to rzeczywiscie metlik w glowie, ale potem wszystko sie uklada- przychodzi wielka radosc i oczekiwanie. Pojawienie sie dziecka zmienia zycie- na lepsze! Trzeba troche pozmieniac plany, ale jestem pewna, ze dasz sobie rade! Tego bardzo Ci zycze! Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!!!

Gość polliska
Nie zamartwiaj sie, jest troszkę wcześniej niż planowałas ale jeszcze bedziesz sie cieszyc, przed tobą 9 pięknych miesięcy :D

Gość agacia12345
nie sluchaj tego"masz zniszczone zycie nie skonczysz studiow"dasz sobie rade i nie martw sie nie zalamuj najwazniejsze zebys teraz myslala pozytywnie o dzieckujesli mozesz liczyc na partnera to wszystko sie ulozy pomysl ile matek samotnie wychowuje dzieci

Gość messagera
weluro. czyli wnioskuje, ze masz teraz ponad 30 lat. i jestes starej daty. i nie obrazaj mnie, bo ja tez moge zaczac. strasznie ci wspolczuje - ---- kiedys bedziesz zazdroscic

weluroo -daj sobie spokoj...beznadzieja. Jesli masz tylko zamiar psuc humor massagerze, to daruj sobie

Gość messagera
teraz nie wiem co robic. pale. pije kawe nałogowo juz chyba..

Niby czego? Ja ma dzieci..tyle że zaszłam w ciążę po slubie, po studiach i mając pracę. Siostra zaszła na studiach..źle skończyła. Nie ukończyła studiów, do tej pory nie ma pracy a dziecko ma 5 lat. Zmarnowane życie. Chcę cie tylko uprzedzić.

A polliska ma racje- czeka Cie naprawde fajny czas..ciesz sie nim.

Gość rafaello28
Nie łudź się, że się ułoży. Życie samo się nie układa ani też nikt za nas go ni poukłada. Przede wszystkim każdy z nas jest kowalem własnego losu. Żałuj swojej młodości, pięknych lat studiów i wielu innych rzeczy, które sobie odebrałaś.

Gość agacia12345
tak to juz jest ze w zyciu nie wszystko uklada sie tak jak bysmy tego chcieli i naprawde nie da sie wszystkiego zaplanowac dziecko napewno zmieni twoje zycie ale zobaczysz ze warte jest poswiecenia masz naprawde tyle szczescia a rodzicami sie nie przejmuj beda najszczesliwszymi dziadkami pod sloncem

Kawke zamieniamy na bezkofeinowa i juz :-) tak robilam podczas karmienia piersia. No ale co do fajek to czas konczyc!!! Bo dzidzius sie obrazi !!! :-D

Gość Ja chce byc w ciąży
czemu mnie tak trudno zajsc w ciąże?? Ja się nie zabezpieczam i nie wychodzi nam. Ja chce byc w ciąży. Szkoda ze mimo innych planów na zycie będziesz szybciej mamą. Ale pamiętaj dzidzie odchowasz i plany dokonczysz,a kazdą nie przespaną noc maluszek wynagrodzi Ci cudownym usmiechem :-) Zobaczysz jak to cudownie miec pod sercem najukochanszą istote na swiecie. GRATULUJE i sie nie załamuj tylko usmiechnij sie ze los dał Ci najlepszy prezent jaki moze otrzymac kobieta.

Gość messagera
strasznie ci wspolczuje ----- to, ze twojej siostrze nie wyszlo, to nie znaczy ze wszystkim nie wyjdzie.... ehhh.. dzieki za wsparcie..

Gość messagera
cieze się, ja wiem, ze musze dac rade. tylko jak czytam "masz juz skonczone zycie. i w ogole to mnie cos ogarnia..

Gość rafaello28
Bo taka jest prawda dziewczyno. Spójrz wreszcie prawdzie w oczy!!!

chciałam ci tylko pokazać jak to wygląda. Nie wmawiajcie dziewczynie, ze skonczy plany jak odchowa dziecko.Niby kiedy? Dziecko nigdy nie bedzie odchowane, zawsze trzeba sie nim zajmowac i nie mozna go zepchnac na bok zeby skonczyc to co sie zaczelo. Teraz calym twoim swiatem bedzie dziecko i naprawde nie bądz naiwna i nie mysl,ze cokolwiek zrealizujesz.Przejrzyj na oczy!!!

Rafaelloo- Messagera to nie jakas nieodpowiedzialna dziewczyna...nie zasluguje na taki ton. Po prostu-zadna antykoncepcja nie daje 100%. A dziecko wcale nie oznacza rezygnacji z czegokolwiek. Po prosu czesc planow trzeba odlozyc na pozniej

Gość polliska
Messagera - nie czytaj tych głupot co tu piszą o zmarnowanym życiu, tylko ciesz sie, nie denerwuj sie tym, kobietom w ciąży nie wolno :D :D :D

Gość agacia12345
po pierwsze rzuc palenie i ogranicz picie kawy to ze jestes w ciazy jest juz rzeczywistoscia wiec musisz teraz myslec o dziecku bo to ono jest teraz najwazniejsze ma tylko ciebie i tylko na ciebie liczy a przeciez w niczym nie zawinilo wiec chyba zasluguje na TO zeby byc zdrowe?????!!!!!!!

Gość kaja.mała2222
Nie wiem, dlaczego osoby tutaj obecne próbują wmówić dziewczynie, że dziecko to odpowiedzialność na rok, najwyżej na dwa. Apeluję do wszystkihc: Dziecko to człowiek, któremu należy się najwyższa troska i poświęcenie do końca życia!!!!

Messagera- nie daj sie tym ponurym wizjom..teraz czas na planowanie. Czarnowidztwo niczego nie zmieni, chyba tylko to, ze bedziesz w gorszym nastroju. Pozdrawiam i trzymajk sie cieplo!!!

Gość agacia12345
nie sluchaj tego ze masz skonczone zycie chca cie tylko rozdraznic i zdolowac a ja wiem ze nie ma wiekszej milosci jaka matka kocha dziecko i odwrotnie kazdy usmiech twojego dziecka kazde jego spojrzenie wynagrodzi ci wszystko i zobaczysz bedziesz szczresliwsza niz kiedykolwiek!!!!!!!!!!!!!

Gość polliska
Ale dziecko nie oznacza zmarnowanego życia jak piszą tu inni, a plany można realizowac zawsze jeżeli tylko chcemy naprawdę, wiec nie wciskajcie dziewczynie głupot, ze zycie przegrała bo to jest śmieszne z waszej strony

Gość Ja myślę tak....
że przegrałaś życie...

Plany realizować zawsze? Ale bzdura..Nie przy małym dziecku! Dziecko będzie małe powiedzmy do 10 roku życia. A po 10 latach to ona już nie będzie miała ani chęci ani możliwosci realizowac plany sprzed 10 lat.