Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

ODŻYWKA NA SIANO NA GŁOWIE

Polecane posty

czym ujarzmić suche wlosy? probowalam juz tylu odzywek elseve nutrileum, sunsilk, gliss kur macie jakies wypróbowane do SUCHYCH ?

Gość polliska
A próbowałas Dove on bardzo nawilża

Gość Well - Well
...a probowalas czegos naturalnego? tu masz przepis, albo spis maseczek, ktore Ci pomoga! PS. zacznij od podciecia koncowek :) http://www.kobieta.wellnesslife.pl/index.php?day=13 ________________ Jestem Well - A Ty? Po prostu - www.WellnessLife.pl

Gość maseczka lub odżywka dove

Odzywka Timotei z bambusem ... ja miałam siano i po trzech użyciach jest już o niebo lepiej :D Moja siostra ma dove ale włosy są jakieś twarde po tej odżyce .. moje sa mięciutkie. :)

Gość dziewczyno ku sobie coś
porządnego. Dove io Sunsilk to to samo, robione przez Unilever, ten od Domestosa:o Zapytaj się fryzjera o to, a jak nie, to przejrzyj recenzje na wizazu czy na damskiej torebce. Ja osobiście polecam odzywkę Matrx, w ogóle całą serię, ale to jeżeli masz włosy kręcone:) Jeżeli nie, to Absolut Repair Loreal Professionel jest suuuuuuper. I seria Joico do włosów farbowanych, nawilżająca. No i rekonstruktor Joico też.

a które dove? te do wlosow rozjasnianych i przyciemnianych? mam suche od suszrki, prostownicy, farbowania b.gęste, ciemne, ale suche ok kupie dove-ale maske/odzywke do splukiwania/bez? jakie jeszcze firmy polecacie?

Gość justyaasa
dove jest beznadziejny przynajmniej dla mnie .najlepszy pantene pro v i nafta

Gość letnie słońce
Ja nakładam na włosy oliwę z oliwek, tak pół godziny przed myciem włosów. Bardzo pomaga:)

moze rzeczywiscie zainwestowac w te odzywki z salonów? ale jets roznica 7 zl jakis timotei a 45-50 zl z salonu fryzjerskiego... to drogo, ktoras z Was stosuje regularnie te z salonów?

Mi po prostownicy pomógł własnie Timotei z bambusem i masłem shea czy jakos tak ... naprawde nie pożałujecie jak tą odżywkę kupicie :D 🌼

a mialas do tego szampon timotei-bambus czy tylko odzywke? zawsze kupowac komplet? czy szampon jakikolwiek a odzywke pożądną?

Gość takie są fakty
tylko Loreal Professionel, Kerastase i Joico. I tak naprawdę żadna odżywka nie poprawi "struktury włosa" to bredie. Odżywka pokrywa włos i go chroni, nie wnika do środka, zresztą włos jest martwy, więc nic tam nie zrobi. Ale odką używam porządnych odżywek włosy są śliskie, gładkie, błyszczące, lekkie, porządnie nawilżone, elastyczne, a po zmyciu odżywki są normalne, ale NIEZNISZCZONE. Zapuszczam włosy, obcinam je raz na pół roku, czasami co 8-9 miesięcy. I końcówki nie są porozdwajane, praktycznie nic się z włosami nie dzieje. A kiedyś końcówki mi się wykruszały same po jakichś trzech miesiącach:o

Gość A ja ci sugeruję
nie odżywkę, ale maskę, najlepiej Dove. Trzymaj ją na głowie dłużej, niż jest napisane, np. 15 min. Genialnie odżywia.

Gość ja po szamponie Timotey
miałam straszny łupież, wysuszoną skórę głowy, i wypadające siano:( A używałam tego z miodem, do suchych włosów😭

Szampon mam teraz head and shoulders a odzywkę mam Timotei ... ja zawsze mam inną odżywke i inny szampon ... bo ja to zawsze jak nie u ludzi :classic_cool:

ja sobie poradziłam tak : stosuje szampon pantene pro-v chyba ta złota linia(nie pamietam dokladnie nazwy, o akurat teraz używam ten do włosów blond i też jestem zadowolona) a potem wwalam na glowę sporo odżywki matrix, tej pomarańczowej, i trzymam ją z 15 minut.(sporo czasu trzyma mi też fryzjerka stąd ten pomysł z takim czasem) i potem dokladnie splukuje. W jeszcze wilgotne włosy wcieram jedwab, potem albo zostawiam do wyschniecia, albo susze suszarka- to głownie jak chce włosy wyprostować, i na sam koniec znowu jedwab. Zawsze myję głowę na wieczór, żeby nie mieć szopy, a na drugi dzień włosy są super, a mój problem z sianem się skończył:) Mi to pomogło, a probowałam już wszystkiego. Podobno dobra jest też maseczka WAX ale mi nie chce się z nią bawić.

Gość bo nic ci nie sklei
porozdwajanych końcówek:o Identyfikator, bez onrazy, ale czytając twoje posty dochodzę do wniosku, ze jesteś jakąś zakompleksioną złośliwą małolatą:o

A to zależy ... właśnie nie raz jednemu pomaga innemu nie ... ja jak kupiłam fructis nutri - gładki to mi włosy owszem nie puszyły się ... ale za to jak się przetłuszczały i do tego chamsko kręciły .... no jak jakiś zwierz na głowie .... :o

maska dove, mnie pomogła po prostownicy miałam zniszczone i poprawiło mi sie po masce

Anulinka, dziekuje a gdzie kupic jedwab? w drogerii? w salonie fryz? jakiej firmy? ile kosztuje? a matrix w salonie? ile kosztuje?

a czemu złośliwą i zakompleksioną ?? nie jestem złośliwa ani zakomlepksiona ... poprostu jednym pomaga inny mnie :D ale Ty mnie oceniasz ... sam chyba jesteśzłośliwy ... czy ja coś złego napisałam komukolwiek ... a odnośnie koleżanki .. ona ścieła włosy i zaczęłą uzywac tego zelu matrix żeby się nie rozdwajały bo chciała mieć długie ale niestety nie pomogło jej bo znów te odrastające się rozdwajały ... nie mysl sobie że jetsem taka głupia że myślęże włsoy się skleją ... doprawdy ... aj chcę tu pomóc a tu zaraz że złośliwa i w dodatku małolata ... a już kompleksów to ja chyba nie mam żadnych :D nie wiem skąd ten pomysł :P ... ja i kompleksy hahhahahhah nie no tego jeszcze nie było jak świat światem lol.

każdy powinien sobie znaleść co mu odpowiada. Ja ze swojej listy skreśliłam na stałe: garniera fructis, timotei, przede wszystkim gliss kur(wysypka na całej twarzy po nim , nie do pozbycia się przez długo czas.)względnie zostawiłam elseve(ale po jednym opakowaniu muszę zmienić na zupełnie inny bo to się moim włosom jakoś nei podoba, robią się dziwne nie do opisania) i dove(wcale prawie nie pomaga)ale te 2 pozycje ostatnie są takie rezerwowe, jak mi szamponu zabraknie a w sklepie innego nie ma, no i sunsilk tez do niej dopisuje.

Gość z dove najlepsza
jest maseczka taka w zakręcanym pojemniczku, albo czerwona Elseve!! Oczywiście +szampon z tych serii. I nie zgodze sięże dove i sunsilk to to samo... Sunsilk to faktycznie kiepskie produkty... Ale produkty Dove są raczej droższe- w cenach takich jak elseve a nie jakieś g.. w stylu timotei czy właśnie sunsilk... Uważam że produkty dove sąnajlepsze w swojej kategorii cenowej.

Gość ja piernicze ....
ale ta babka co sie podszywa jest piznieta .... dziewczyno masz jakis problem ?????

Gość ja piernicze ....
Codziennie na obiad zjadam najtańsze i troszkę już zaśmiardnięte resztki ze sklepu mięsnego pana Zdzisława J., który udostępnia mi je za symboliczną złotówkę oraz obciąg z połykiem, którego dokonuje na jego psie:)

Gość czy ktos słyszał
czy z zakladu psychatrycznego ktos uciekł ??? bo chyba na forum siedzi :D buhahhahhhahhahahahahhahhahahahhaha

Nixe--> sorki, nie zauważyłam że się pytasz. Ja kiedyś dostałam jedwab z drogerii, ale potem kupiłam z allegro i był taki sam, cena ok 5zl.za małą buteleczkę. A matrix-chyba ok.60zl za taka duża butle 1500ml, w salonie u nas sprzedawali tylko małe pojemności, a ja od razu chciałam dużą- bardziej ekonomicznie;) a co do dużej kazali mi się ugadywać z szefową, a szukać mi się jej nie chciało, tymbardziej,że cena była jakoś z 20-30zl wyższa, to też z allegro zamówiłam.Mała odżywka w salonie kosztuje z 25 zł.pewnie, o ile dobrze pamiętam.