Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Jak skutecznie cieszyć się ciążą ?

Polecane posty

Witam :) Jestem w 6 tygodniu ciąży i ... bardzo cieszę się z tego faktu tylko niestety dość źle znoszę ten cudowny stan :( Praktycznie cały czas mam mdłości, bóle krzyża ... jak mam wyjść z domu w ten upał to mnie skręca :( Czy istnieją jakieś sposoby na pozbycie się mdłości ? Tak bardzo chciałabym się w pełni cieszyć moim Maleństwem :)

Gość angala100
ja tez mam mdości i bóle krzyża... trzeba przezyć widocznie

Trzeba się przemeczyc te pierwsze trzy miesiące a potem juz bedzie duuużo lepiej :) Też mnie to martwiło na początku, ale teraz jest super :D Jak już brzusio rośnie to jest cudownie :)

ja mialam to samo... mdlosci, omdlenia (nawet w miejscach publicznych! ) ciagle bole brzucha (no-spa przez cala ciaze) ehh a i do tego koszmarny bol krzyza ło matko co trzeba zniesc dla takiego malenstwa :-D ale warto bylo a Tobie radze nie przemeczac sie, duzo spac i lykac folik pozdrawiam

Gość ewkamarchewka
Mnie bardzo pomagało picie herbatki bio-active dla ciężarnych w I trymestrze. Do nabycia w większości supermarketów

ewa a jak działała na ciebie ta herbatka... nie wiem może sama kupie:)) dzisiaj czuje sie fatatlnie... a ból krzyża dalej dokucza....

Mi na mdłości nie pomagało zupełnie nic :( Musiałam po prostu odczekać aż przejdzie :(

Gość ewkamarchewka
Ona zawiera wyciąg z kłącza imbiru, więc jak zaczynało mi być niedobrze, a czasem po prostu rano profilaktycznie, piłam ją. W smaku niezbyt, ale działała zawsze, więc polecam z miodem lub cukrem. Teraz jestem w 15 tc i wszystkie dolegliwości przeszły :o) pozdrawiam

a cos na te bole krzyża wszyskie kremy maja przeciwwskazania a ciaży.....cos mozecie poradzic w sumie nie boli mnie az tak bardzo ale dokucza

Gość amerie21
kobietki!!!a kiedy miałyscie pierwsze objawy ciąży i jakie??? z góry dzięki

siusianie,chodzenie do ubikacji po kazdym posiłku zawroty głowy,mdłości, bole głowy, bole brzucha jak na okres, bóle krzyża,metaliczny smak w ustach, bol piersi(ale to dopiero nie dawno) i ochotana sledziki..... w sumie to objawy mialam jak na okers a tu nic....

ochydnie czulam sie przez 4 miesiace ciagle czolgalam sie do kibelka i do lozka..mdlosci ..bole glowy i inne koszmarki..myslalam ze to jakas kara za zle uczynki;)..mnie pomagalay masaze..kapiele w fajnych plynach ..oraz spacery w moemntach kiedy nie mdlilo..powietrze to najfajniejsza rzecz na swiecie..i super medykament... podgryzalam anyzkowe cukierki mnie one z mietowymi pomagaly na mdlosci.. staralam sie kiedy bylam w fizycznym stanie robic tylko to co lubie i to co sprawia mi przyjemnosc..plus facet mnie rozpieszczal..to tez pomaga;)... ciuszki..ciuszki dla dziecka..zakupy..dobra ksiazka..film..wypad za miasto..wypad do innego miasta..przyjaciele..wszystko to co sprawia nam radosc jest bardzo wazne.. plus swiadomosc ze ten stan minie bardzo pomaga;)..no i nagroda w postaci rozowego dracego sie bobaska;)

wiecie ostatnio leżalm w szpiatlu:)) okazalo sie że to tyłozgiecie macicy i prostowanie oraz zmian pozycji w macicy w miednicy mniejszej wywołuje te bóle tak ma byc do 3 miesiąca radze zassiegnac porady lekarza dla własnego spokoju