Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

FRENCZ NA STOPACH

Polecane posty

robila ktoras z was biale paseczki na paznokciach? jade na wesele, musez zrobic do sandalkow ile kostzuje u kosmetyczki? jak dlugo sie trzyma? np caly sierpien utrzyma mi sie? czy taniej samej? czy wyglada estetycznie samej? doradzcie czym robicie!

Gość bardzo mi sie podoba
ale nie umiem zrobić :(

caly pedicure od 40 zl w zwyz a samo pomalowanie hmm ja nie robie samego malowanie tzn nigdy jeszcze nie robilam bo zawsze panie chca zadbac o cale stopy do sandałkow ale jesli twoje sa zadbane i powiesz o tmy kosmetyczne to powinna zrobic tylko same malowanie w granicach 15-20 zl zalezy od salonu pozdro acha wyglada to bardzo ladnie bardzo czysto i estetycznie sama zawsze mam frencha na stopkach

u kosmetyczki okolo 35-75zl za 2 stopy zaleznie od miasta ( w Krakowie nawet 75 zl, podobno na Slasku po 30) cena pilowania, baldyróż lakier+cieniutkie paseczki warto? czy lepiej samej?ile kosztuja zestawy sally hansen? itp

ja robię sobie sama, bo u kosmetyczki to koszt około 20 - 30 zł, tylko trzeba sie na początku uzbroić w cierpliwość, bo nie zawsze wychodzą równe kreski, ważne by najpierw dobrze opilowac paznokcie. Lepiej malować od ręki niz na paski, a nierówności zmywac patyczkiem do uszu zamoczonym z zmywaczu do paznokci.

ja samo robię w domku :) ... wymaga trochę cierpliwości ale potem efekty są suuuper :D - ślicznie to wygląda. Mi się utrzymywał tak ok 3 tyg i może by nawet dłużej tylko mi się znudził i go zmyłam. samemu można tak samo wykonać jak u kosmetyczki (wygląda tak samo estetycznie i elegancko - nie ma różnicy) i jak mam doradzić to zrób go sama bo u kosmetyczni się nie opłaca :o. olena ..... 100% racja :) ja też robię białe paseczki bez szablonu ... troche dłuzej się bawię :P z pazurkami ale też je robie od reki (lepiej wychodzą) a na duży paznokieć czasem maluje jakieś fajne wzorki i wygląda to spoko :D

Gość Kwaka
no i nie kosztuje 60 PLN

Ja maluję zwykłym zestawem do franch za 5-6 zł i jest ok :D a czasem używam osobno lakieru białego i różu lub delikatnego białego i też jest w porządku. Akurat przekonałam się że cena nie gra u mnie roli :P tani nie znaczy że lepszy :P

Gość czarna_kawa
A JA ROBIE TAK: Kupuje biały lakier do wzorków (bo ma cieniutki pędzelek) i jednym pociągnięciem ręki maluje kreseczkę na paznokciu - wychodzi super i kosztuje mnie całe 3 zł :D polecam spróbować. Oczywiście potem pokrywam cały paznokieć bezbarwnym lakierem utwardzającym (polecam z oriflame, super długo sie trzyma) Trzyma mi sie już drugi tydzień.

Gość i ja to lubię
sama nie potrafię, pomimo prób i kropka, chodzę do kosmetyczki ( na tyle jeszcze mnie stac :) ) i Ona mi robi piękne cudo pazurki...

Gość sandały na wesele to wieś
nie chodzi się na oficjalne imprezy z odkrytymi stopami, zwłaszcza palcami... Ale jak wiejskie wesele i to i goście ze wsi:o

Gość blue90
moje pazokcie na małych palacach są malutkie, ciężko zrobić :o co mi poradzicie?

Gość chyba sobie żartujecie
?! Jak można trzymać ten sam lakier na paznokciach 3 tygodnie?!:O

nie żartuję i zapewniam że z higieną u mnie jest ok :) codziennie prysznic i wanna ... lakier może się utrzymać tak długo tylko to zależy jak jest wykonany czy starannie czy tak na odwal się :P

Gość chyba sobie żartujecie
ale przecież paznokcie rosną!!!:o Bopże, jak można tak o siebie nie dbać. AJuż nie raz miałam wątpliwą przyjemność oglądać takie stopy, że aż się niedobrze robiło. Oblazły lakier, brud za paznokciami, długie szpony u stóp, odrost widoczny na kilometr- niedobrze się robi. Ale z was pieknisie:o

dobry pomysł z tym białym lakierem do wzorków zalezy mi zeby nie byl zbyt plynny i kreseczka sie nie rozlala i nie byla zbyt gruba:-) a caly paznokiec zrobie inglotem nr82 jak zwykle a ten do resek kupie jakis tanszy za 5 zl zwykly

chyba sobie żartujecie ...... akurat mi szybko nie rosną :( z czego się cieszę :P (jak miałam żele to nie musiałam je uzupełniać co 1-2 tyg jak niektóre kumpele) a brudu za paznokciami też nie mam co do lakieru - nieodpryskuje :) co do odrostów - brak :P ... więc mam prośbę jak nie widzisz danej oosby to się niewypowiadaj na jej temat ... dzięki .

Gość no ja tez jestem w szoku
3 tygodnie!!!????? ja maluje paznokcie raz - dwa racy w tygodniu! jak można chodzić 3 tyg z pomalowanymi pazurami! chyba zemdleję ...

Gość można ja też spokojnie mogłab
mogłabym malować paznokcie co 3 tyg, robię to częściej ale tylko dlatego, że lubie zmieniać lakiery, a nie dlatego że muszę, że lakier mi odprysł. Nie bądźcie takie zszokowane - z obserwacji moich wynika, że najostrzej wypowiadają się największe brudasy :P

Gość lingwistyka stosowana
ja mam bardzo dobry sposob - a wiec nie bawie sie w rowne malowanie paskow tylko maluje jak popadnie, po prostu tak mniej wiecej pol paznokcia, a potem jak wyschnie starannie usuwam reszte patyczkiem do uszu zamoczonym w zmywaczu. Wychodzi idealne. polecam zestawy do frencha z astora.

Gość no ja jestem w szoku
tu nie chodzi o zmianę koloru, tylko o to, że paznokcie sie brudzą, taki jasny lakier wygląda okropnie jak wyjdziesz z plaży czy chodzisz codziennie w japonkach i kurz osiada na paznokciach i lakierze. I nie mów mi ze tak nie jest. Jesli moiwsz, ze tak to ja chba wiem o jaki french TObie chodzi, widzę czasem takie dziewczyny z kilkunastodniowym lakierem i na pewno nie wyglada to estetycznie. A skórki pożal się Boże! Szkoda Wam kasy i czasu na to po prostu. A to nie kosztuje wiele. Brudasy powiadasz.....śmieszne, spójrz w takim razie na swoje 3 tygodniowe paznokcie, bez przycinania, spiłowania i ze skórkami! A fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!współczuję. W takim razie nawet nie moczycie nóg żeby zrobić peeling, i zetrzec pumeksem naskórek? BO po co? Przecież lakier by odpadł a musi na 3 tyg starczyć! buha ha ha ha :D :D :D :D

Gość ale jesteś GŁUPIA
przyjmij do wiadomości, że nie każdej rosną skórki, jak sie ich nie zaczęło wycinać, a dodatkowo nie ma tendencji do narastania, to pedikiur po 2, 3 tyg. wygląda równie dobrze co po 2 dniach. Chyba że się używa chujowego lakieru - co chyba ciebie dotyczy. Ponadto jak się myje kilka razy dziennie nogi to nie ma mowy o kurzu na paznokciach. Pumeksu też używam codzinnie i nie musze w tym celu zmywać lakieru. Wredna jesteś jak mało kto tak oceniając innych. Wstretny, paskudny charakter, mimo "perfekcyjnego" pedikiuru. Tylko współczuć.

Gość .ona.
nie rozumiem dlaczego jak idzie sie w sandałach na wesele to od razu wieś.. nie wiem co ty macie do tej wsi.. pewnie ci zal ze sie kisisz w blokowisku i z zazdrosci przytaczasz odpowiednie fragmenty.. no i masz rację, najlepiej isc w pełnych butach i pływac w 35st upale..gdzie ty masz rozum kobieto..etykiete zostaw sobie na salony, a po twojej obraźliwej wypowiedzi powątpiewam ze tam bywasz

Gość tipsyangell
Przez miesiąc się nie utrzyma- litości! Przecież lakier a nawet np.żel do tipsów "łapie" brud! W efekcie będą całe poszarzałe! Fuj!Nie rozumię jak można mieć w sobie tyle lenistwa,żeby raz na tydzień nie zadbać o dwoje własne stópki:o Jak chcesz na miesiąc, to musisz pożelować (albo pokryć akrylem) paznokcie stóp - w zależności od miejsca koszt od 50 zł.

Gość tipsyangell - do zszokowanych
Wiecie co, to prawda,że laski są po prostu przerażajaco leniwe i brudne- a im większa paniusia tym gorzej.Zawodowo robię tipsy i żeluję paznokcie u nóg i to co widzę "w pracy" przyprawia mnie o mdłosci! Takie puste lalunie przychodzą na tipsy i myślą,że już jest ok, a jak po miesiącu czy nawet po 2 tygodniach (to zależy od tego jak szybko paznokcie rosną) przychodzą na uzupełnienie, to możńa się -za przeproszeniem- porzygać! Słowo daję! Nie raczą same wyczyścić paznokci od spodu! Ja się zastanawiam jak mozna spokojnie wziąść np. kanapkę do ręki z takim syfem pod paznokciami! ale widać to zbyt wielki problem- mięciutką szczoteczką wieczorkiem wyczyścić miejsce pod pazurkami :( Koszmarek! A dla wszystkich zadbanych (naprawdę zadbanych!i czyściutkich) kobiet ode mnie duuuuża buźka 😘 😘😘

poprostu szkoda słów :P:P:P ... wsadzacie wszystkich do jednego wora i sie cieszycie :o ... oceniacie wszystkich jednakowo a przecież każdy jest inny :P ... jak jedna ma zasyfione paznokcie to wcale nie znaczy że każda ma takie. Wg. mnie m.in. paznokcie to wizerunek kobiety .

Gość Moja koleżanka twierdzi że
frencz na stopach jest obrzydliwy.Nie rozumiem czemu. Jeśli dobrze zrobiony to co może być w nim obrzydliwego?

Gość prett
Ja nie rozumiem jak komuś, kto się często myje może doklejać się kurz do lakieru:D no nie rozumiem... ja mogę chodzić 2, 3 tygodnie z tym samym lakierkiem na nogach - zaleznie od jego trwałośći. Rosną mi bardzo wolno, skórki nie wrastają, a myję je delikatnie szczoteczką. Żadnego brudu na nich nie ma, nic nie odpryskuje.