Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lollkaa

Mój sposób na trądzik- działa!

Polecane posty

Gość lollkaa

Już od pięciu miesięcy: - piję codziennie dwa razy hebatkę z drożdży, - dwa razy w tygodniu oczyszczająca maseczka z drożdży i malin, - tabletki "Skrzypovita", - tonik z cytryny, - mycie twarzy płatkami owsianymi codziennie, - miód na punktowe wypryski, - nawilzanie twarzy kremem DZIAŁA! Trądzik powoli zanika! Już jest go bardzo mało! POlecam!

Gość loooooooooooooool
oo mammy podobne sposoby. a powiedz cos wiecej o miodzie na wypryski?

Gość lollkaa
Miód działa dezynfekująco, sprawia, że pryszcze szybciej się goją.

Gość loooooooooooooool
normalnie smarujesz i zosawiasz nan noc czy jak?

Gość lollkaa
nakładam go na wypryski dwa, trzy razy dziennie na jakieś 30-50 minut.

Gość loooooooooooooool
a jak szybko wysusza sie krostka po tym/

Gość lollkaa
mniejsze wypryski giną w jeden, dwa dni, ale te "bomby" ropne potrzebują ze trzy dni... miód raczej nawilża, niż wysusza...

Gość hehehahahihihiiiiiiiiiiii
świetny pmysł. A co najważniejsze- skuteczny. Dostalo się im (pryszczom) ze wszystkich stron, od wewnatrz i od zewnatrz.

Gość aniolek1
a jak ajest tak herbatka z drozdy?? Jak to przygotowujesz?? GRATULUJE!! Ja wlacze z tradzikiem juz dobre kilka lat i jest coraz gorzej:(

Gość aniolek1
Ja mam jeszzce kilka pytanek do Ciebie:) Jakieo kremu uzywasz?? Jak przygotowujesz ta maseczke i platki owsiane?? ZACZYANM WALKE!!

Gość misiaa 189
no wlasnie napisz wszystko dokladnie ja w sumie duzego tradziku nie mama, raczej takie male krostki ale zawsze lepiej sie ich pozbyc:)

Gość a mialo byc tak pienkie...
ej opisz nam wszystko

Gość lollkaa
maseczka: garść malin zmieszać z około 10-20 dag drożdży, dodać pół łyżeczki miodu, w razie, jakby papka była zbyt rzadka, dodać mąki. płatki owsiane poprostu biorę płatki, zalewam gorącą wodą, czekam aż napęcznieją i ostygną i myję (ewentualnie szoruję) nimi twarz. Herbatka z drożdży: pół opakowania drożdży na szklankę (250 ml) wody, lub mleka. Smak niezbyt dobry... :( Krem nawilżający? Ja stosuję poprostu najwzyklejszy nivea soft.

Gość mycie twarzy yyy
Powiedzcie mi jak myc twarz platkami owsianymi? To znaczy czy sa to rozmoczone otreby? Suche? Ugotowane? Zalane czyms? Poleccie jakis naturalny sposob mycia twarzy sklonnej do wypryskow. Nie chce uzywac zelow i pianek do twarzy. A znacie jakies przepisy na naturalne toniki? Byl tu kiedys swietny topik o maseczkach, przepisy, rady. Znacie moze link do nich?

Gość s_kamila
moj sposób jest banalny ane skuteczny (w moim przypadku). Zmiana diety to podstawa: wiecej owoców, warzywa, soki itp. Codziennie jem pestki ze słonecznika(nienasycone tłuszcze, cynk).Codziennie pije herbate 2xzielona, 2xczerwona. Twarz myje teraz tylko! woda (wiem,że dziwne) Czasem jak sie skóra przesuszy to smaruje kremem beztłuszczowym albo poprostu robie maseczke z siemienia lnianego. I mam czyściutka twarz:). Nic mi juz nie wyłazi. A męczyłam sie różnymi kosmetykami z 6 lat, na darmo. Im bardziej sie je \"drażni\" tym trudniej sie ich pozbyć. Mam nadzieje,że komuś tym pomogłam

Gość EwElU
:DPrzemywam twarz mydłem antybakteryjnym potem na pryszcze smaruje miejscowo spirytusem salicalowym czekam az to wyschnie po czy smaruje twarz kreme aby twaz nie byla od spirytusu salicowego złszczona.. naprwade polecam.. mi podziałało..! może i wam :):)

Gość zakochane słoneczkoo
tez miałam problem z tradzikiem kilka lat od dwoch miesiecy praktycznie spokoj, nawet przed okresem nic nie wyskakuje no moze z 2 pryszcze ale to malo wp orownaniu z tym co bylo kiedys, teraz mam tylko przebarwienia po starych pryszczach i takie male podsktróne biale , ja pije duzo zielonej herbaty po 5-7 kubków dziennie oprocz tego siemie lniane, przemywam twarz 3% woda utleniona, stosuje kremy nei zapychajace porow, nawet jak zjem chipsy to nic nie wykakuje a kiedys bylo zupełnie inaczej i w końcu moga jesc co cche, gdyby jeszcze usunac te przebarwienia byloby super

Gość gość
Ja bylam zdesperowana na tyle ze chcialam zaczac stosowac izotek. Wszystko juz chyba wyprobowalam. Od 1, 5 mies stosuje kurkume jem 2x dziennie po lyzeczce a na noc twarz smaruje mascia propolisowa z apteki i pomoich ropnych wieeeelkich gulach nie ma sladu!!!! Sama nie wierze!!!!! Wydaje mi sie ze to ta masc propolisowa ale boje sie przestac jesc kurkume:-)sprobujcie nie bojcie sie masci, ja sie bardzo balam bo jest tlusta ale dziala rewelacyjnie. Mam twarz jak pupcia niemowlaka!!

Ja polecam wpisać w google "sposoby na trądzik i tam jest na google+ link do stronki z poradnikami jak pozbyć się trądziku :P

Polecam działać i od wewnątrz jak od zewnątrz. przemywać twarz można SREBREM KOLOIDALNYM. Ma właściwości odkażające, bakteriobójcze i wspomaga gojenie sie skóry. od środka polecam NEEM który posiada właściwości przeciwutleniające, antybakteryjne, antygrzybicze i oczyszczające krew, są wielce użyteczne w trosce o skórę podczas jej zakłóconego stanu zdrowia. więcej o tych preparatach możesz poczytać tu: https://od-natury.pl/unifarma-herbals-neem-60-kaps https://od-natury.pl/proaktiv-nano-srebro-koloidalne-ag250-300ml

Gość Kamilka232311
Ja również stosuję miód i herbatkę z drożdży, a dodatkowo używam serum z Repechage. Póki co taki zestaw działa i mam nadzieję, że dalej tak będzie. :)

Gość gość
Niewiele środków pomaga, zdecydowana większość kosmetyków kompletnie nic nie daje - ale ten aplikator HB pomaga. Pewnie, że pewne zmiany są widoczne dopiero stopniowo, ale bez przesady, wszystko jest do zrobienia. Kosmetyk musi być naturalny i solidnie stosowany. Efekty przyjdą.

Gość gość
Mimo, że próbowałaś już kremów to jeszcze raz Ci polece http://gazetaszkolenia.pl/serum-do-walki-z-tradzikiem/ , niby zwykły krem, ale w moim przypadku mi pomógł. Dodatkowo pani Doktor poleciła mi abym piła zwykłą wodę mineralna , żadnych herba,kaw, soków przez miesiąc. W sumie po miesiącu już miałam lekką poprawę, a po 4 już nie miałam prawie trądziku. Wiem, że jest to dla Ciebie ciężkie, ale wierze, że dasz rade.

Gość gość
Jak dla mnie najlepszy jest mediqskin, który używa się punktowo i dzięki temu nie podrażnia skóry. Moje pryszcze najlepiej po nim znikają.

Gość gość
Potwierdzam, po miesiącu stosowania żelu Mediqskin mam zero krost na twarzy. Buzia wygląda rewelacyjnie. Na sylwestra będzie zero podkładu i kamuflażu. Nie ma co psuć takiego efektu.

Gość gość
Ja sama też próbowałam poradzić sobie z trądzikiem ale wkońcu dałam za wygraną i poszlam do lekarza. Byłam w http://derm-al.pl i podjęłam się leczenia właśnie tam

Gość ustin
U mnie na trądzik przede wszystkim anti acne floslek.

Gość miki

Trądzik od 15 roku życia, intensywny, nic nie pomagało, mnóstwo rzeczy testowałam. Toniki naturalne. Nic. Odstawienie kosmetyków. Nic, chociaż już widziałam pewne wyniki. Najlepsze efekty po https://proaktiv.pl/s/2-28-0-NIEJONOWE-NANO-SREBRO-KOLOIDALNE-AG-500---z-atomizerem-100-ml.html. Przez tydzień nie chodziłam do szkoły, bo miałam całą twarz czerwoną po aplikacji. A później już 60% lepiej, aż do 80% poprawy. Nie jest idealnie, ale też nie ma wstydu. Nie jest to może cudowny lek na trądzik, ale bardzo się zbliża.