Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parówki są z lodówki

Liczę na Wasze porady- wesele koleżanki! A ja nigdy się nie malowałam....

Polecane posty

Gość parówki są z lodówki

Muszę iść na wesele koleżanki, niesety muszę się umalować, a nie mam o tym pojęcia, chociaż mam już 25 lat:P Nie ywpada przyjść bez makijażu. Potrzebuje dobrego tuszu, który unois rzęsy i pogrubia, no takiego full wypas i niezbyt trudnego w obsłudze;) No i szminke jakąś lekką, chyba najlepiej taką transparentną, bo wczęśniej nigdy nie używałam. Błyszczyków nie lubię:( Chodzi o szminkę w kolorze dość naturalnym, beżowym, ciepłym odcieniu. Żeby sie dało zastosoać bez konturówki i bez pierniczenia;) Liczę na Wasze porady!

Gość Kiniaczek
Lepiej zamów profesjonalną makijażystkę. Skoro nigdy nie robilaś sobie makijażu efekt może być kiepski, a przecież chcesz ladnie wyglądać. Po co wywalać pieniądze na kosmetyki których potem nie będziesz używać?

Gość Kiniaczek
Dyskretny makijaż każdej kobiecie dodaje urody.

Gość ładny dzien
A może jakas koleżanka zrobi ci makijaż, tez uważam ze na wesele nawet delikatny makijaż musi byc

Gość autorka tego wątku
Ale w takiej sytuacji trzeba zrobić makijaż- taka już jest nasz kultura. Widziałeś kiedyś elegancką kobietę z klasą bez makijażu w jakiejś oficjalnej sytuacji? Nie. Dlaczego? Bo to nie wypada. Makijaż jest częścią wizerunku, pokazuje, że kobieta dba o siebie, że szanuje swojego rozmówcę, stara się jak najlepiej wyglądać. Widziałeś kiedyś jakąś prezydentować bez makijażu???:o Nie lubię się malować, ale to zrobię. Sama. Nie chcę, żeby mnie ktoś malował, bo zaraz zrobiż ze mnie jakąś papugę. Proszę, żebyście mi poleciły tusz do rzęs i szminkę, takie jak wyżej opisałam.

dziewczyno a może ty masz 15 lat i zaczynasz się malować??? Wiesz dopiero wchodzisz w tajniki tego wszystkiego?? Słuchaj jeżeli rzeczywiscie idziesz na wesele to idz do kosmetyczki-przedstawiszx jej swój problem a ona delikatnie, razez z twoją konsultacją będzie Cię malowała i na pewno nie zrobi z Ciebie Piguły

Gość Kiniaczek
Używam tuszu do rzęs Bourjois Volume Glamour - dla mnie super. Ze szminką to nie poradzę, bo nie wiem jaki jest Twój typ urody i jak będziesz ubrana. Nie mam pojęcia jak polączyć w szmince wszystkie cechy które opisalaś, bo jak ma być dość naturalna i w cieplym odcieniu? Może w sklepie Ci doradzą. Nie myślalaś o jakimś cieniu do powiek? Szminkę szybko zjesz i wtedy zostanie tylko tuszdo rzęs, prawdopodobnie będzie wyglądalo jak byś wcale nie miala makijażu. Dodam jeszcze, że mam znajomą która też nigdy się nie maluje, ale na wlasny ślub to już musiala. Zamówila makijażystkę i powiedziala o co jej chodzi (delikatny makijaż). Wyglądala cudownie, miala ledwie zauważalny makijaż który podkreślil, jej urodę.