Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezdecydowana mama

Oliwia, Martyna, Nadia. Mając do wyboru te 3 imiona, które byście wybrały??

Polecane posty

Moim zdaniem imię jest niesamowicie ważne. Ja mam na imię Magdalena i zawsze denerwowałam się, że Magdalenek jest pełno mimo, że nic nie mam do swojego imienia. Ja już od 9 miesięcy myślę nad imieniem i ciągle to samo. Oliwia to była moja pierwsza myśl jak tylko dowiedziałam się, że urodzę dziewczynkę. Potem na forum wyczytałam o Nadii i pomyślałam, że to piękne imię. Martyne też poważnie biorę pod uwagę:P

Hmmm coz, wybacz ale z doswiadczenia - jak slysze ze dziecko nazywa sie Oliwia, to mam kiepskie zdanie o intelekcie rodzicow... :o

Oczywiście ja już wybrałam - moja córeczka ma na imię Martynka :) Oliwia - co drugie dziecko w piaskownicy, na przemian z Wiktoriami i Juliami. Oczywiście - nie jest to brzydkie imię, ale ja bym go nie dała. Nadia - ładnie, kojarzy mi się z jugosławiańską gimnastyczką Nadią Komaneczi. A ruskie tirówki mają zwykle na imię Tania ;) Ja wybierałam między Kamilą, Jagodą i Martynką. Ale jak zobaczyłam dziecko, od razu wiedziałam, że to będzie Martyna - zdecydowana, wojownicza i przebojowa :) NIe znam żadnej ugodowej i grzecznej Martynki ;) Pozdrawiam!

Gość przyczepa
na pewno nie dalabym oliwia najbardziej z tych trzech podoba mi sie nadia

Jonka - ale ja znam ugodową i zamknieta w sobie Martynke, wiecznie w swoim świecie - moją małą bratanice ;) Więc charakter nie zalezy jednak od imienia.

Loth Lorien :) Wyjątki potwierdzają regułę ;) Ale oczywiście na poważnie to nie wierzę, że imię ma jakiś wpływ na charakter, tak tylko sobie piszę :) Położna, jak usłyszała, jak małej damy na imię, zapytała, czy aby na pewno, bo jak tak, to ona współczuje ;)

Gość aneczka 25
Z tych wszystkich Nadia mi się najlepiej podoba. Ale szczerze jakbym sama miała nazwać swoje dziecko to wybrałabym bardziej zwyczajne imię, nie starcza mi odwagi. Nadia tak jakoś fajnie dumnie brzmi....

Gość co za imiona
wszystkie 3 sa fatalne . :(

Gość 1. Martyna
2. Nadia 3. Oliwia (w ogole mi sie nie podoba i jest tak samo oklepane jak Julia)

Zdecydowanie Nadia.Jest piękne.Też chciałam tak nazwać córkę,ale będę miała synka 🌼 🌼 🌼

ja jestem martyna :) a nadia to ladne imie... a poza tym tłumy maja racje: oliwia jest oklepane moja mama pracuje w przedszkolu i w jej grupie ostatnio posrod 25 dzieciakow byly 4 oliwie, moja mala sasiadka ma tez tak na imie, a sasiad oliwier bleeeee

Gość A mi się podoba
Tamara,Natasza, Nadine i moze jeszcze Eveline i tak nazwę moją córcię Podoba mi się jeszcze Jaclyne ale w moim miescie to co druga Mädchen tak ma na imię więc rezygnuje

Gość a po co ci w ogóle bachor
? :-O

Gość O NIEEEEEEEEEEE
do >po co ci w ogóle bachor> a ty kim byłes/as czy ciebie matka bachorem nazywała???? Jak mozesz o dziecku mówic bachor????????????? Ty jakis niedorozwój jestes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość miskaq
Oliwia najfajniejsze Zwłaszcza Oliwka .. bardzo mi sie podoba

my wybralismy Martynka bo to odpowiednik meskiego imienia Marcin a mój mąz jest marcin Imieniny obchodzi 30 stycznia. Zdrobnienia: Tynka, Tyna, Tysia, Nyna, Nynka, Nynek, Martynka, Martynkusia, Martysia, Martynusia Martyna - Kobieta subtelna o nieprzeciętnej intuicji, szybkiej i trafnej decyzji, dobry znawca ludzkiej natury. Powinna posiadać wszechstronne wykształcenie. Lubi przyrodę i dobre filmy, jak również nowoczesne ubiory. Nie znosi aby jej rozkazywano. więc polecami i zapraszamy na nasza stronke ze zdjeciami

zdecydowanie Oliwia. Martyna zle mi sie kojarzy a Nadia to z ruska dziewka mi sie kojarzy ;)

Gość ja Nadia
z tym .ze Nadia jest zdobnieniem ( np od rozyjskiego Nadiezda -Nadzieja), to nie wiem, co ci wpisza

Asiulek dzięki za opis imienia. Śliczna ta Twoja córeczka👄 Powoli przestaję brać Nadię pod uwagę. Od zawsze chciałam nazwać córeczkę Oliwia, ale ostatnio podoba mi się Martyna:(

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
Głosuje na Martynkę

Wpisza Nadia :) Bez problemu. Moja corka ma tak na imie. Piekne imie. Oliwia, ladne. Martyna tez nie najgorsze, ale ja mam niemile skojarzenia z tym imieniem ;)

Gość oliwia nieładnie
Oliwka mi sie nie podoba, co druga dziewczynka w przedszkolu ma tak na imię. Jak imię ma oznaczać owoc, czy inną roślinkę to może Malwinka , albo Jagódka. Martynek też wokół sporo, a Nadi nie znam zadnej, imię kojarzy mi się z piękną , zjawiskową dziewczyną.

Gość agnes77
nadia. zdecydowanie!!!!!! jest piekne. może jak będę miała córke to też będzie nadia albo lena. ale jeszcze nie wiem co mam w brzuszku. pozdrawiam

Gość
Oliwka , na pewno nie to na N...

agnes - jezeli zdecydujemy sie na drugie dziecko i bedzie dziewczynka, to wlasnie Lena :)

Gość agnes77
imiona dla dziewczynek to pikuś, bo mam kilka i to właśnie takich (wg mnie) dziwnych. nie chcę żadnej kasi , marty itp. (bez obrazy ) ale z chłopakiem jest gorzej. mam męża sylwestra i on chciałby żeby syn miał tak samo na imię jak tatuś. wię ostatnio z dwojga złego wybrałam sylwiusz. ale generalnie brak koncepcji pozdrawiam