Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cup

czy mozna samemu wymyśleć imie dla dziecka np. ena?

Polecane posty

Gość taki tam bla
ciekawe

Nie można. W Polsce mozna nazwac dziecko tylko według imion, które zawarte są w księdze imiom, którą paniurzędniczka trzyma pod biurkiem ;) A tak na serio to bardzo żadko zgadzają się na nazwanie dziecka innym imieniem niż w księdze imion.

Gość aleś wymyśliła

można ostatni jakis był program na Polonii, ze mozna tylko żeńskie ma się kończyć na a a męskie na spółgłoskę, ma byc nieobrazliwe, nie robić dziecku przykrości i nie bardzo wymyślne

Nie mozna! Bylismy zapytac cz nasz synek moze miec Maximilian a baba skoczyla na nas i powiedziala ze to nie ameryka i bedzie Maksymilian mimo ze dziecko urodzi sie w Austrii i tu damy imie przez xi w Polsce wpisza inaczej

Nie można ale niektórzy moga np Wiśniewscy ;) Generalnie to imie musi wskazywać na płeć wiec np. żenskie imię Mercedes by nie przeszło

Kati75 jeżeli mu nadacie w Austrii to juz takie bedzie miał, i żadna urzędniczka nie może tego zmienić. Mam siostrę urodzoną w Stanach, ma na imięJessica i nikt nie robił z tego problemu. Była chrzczona w Polsce i obywatelstwo Polskie też ma.

To musiała być jakaś urzędniczka-buntowniczka. Znam nawet przypadek że w dniu chrztu, ksiądz-proboszcz powiedział że nie ochrzci dziewczynki Maja. Ma być Faustyna, a na drugie może być Maja, i nie przepuścił. Rodzice się zgodzili...

Czy to nie debilizm? Anulinka pocieszylas mnie bo jak pomysle o kloceniu sie o imie wlasnego dziecka to furii dostaje. Przeciez urzednik to nie sad zeby imie zmieniac a ksiadz to nie bog.

Anulinka a rodzice oboje maja obywatelstwo polskie? Przepraszam ze tak pytam bo ta franca cos o tym mowila ze jak jedno z rodzicow obyw. innego kraju ma to nie problem ale jak oboje to tak

ja bym poszukała innej urzędniczki, a swoja drogą gratuluje wyboru imienia:) moj chłopak to Maksymilian, w prawdzie nie przez \"xi\" ale w tamtych czasach to chyba żadna mama nie myślała o tym by przez xi pisac, chociaz z tego jak tak patrze, on by sie z tego \"xi\" bardziej cieszył niż \"ksy\". A rodzice dziewczynki oboje mają obywatelstwo polskie.

Anulinka dzieki za informacje. Fajnie ze Twoj synek ma na imie tak jak nasz bedzie mial. Pozdrawiam

Gość gość
Moja coreczka bedzie miec na imie Kalinara

Gość gość
A mój syn Klajster.

Gość gość
A mój Kłentinek

Gość gość
jedna babcia Halina na forum powiedziala ze skandal z tymi zagranicznymi imionami, ona ma dla wnuczka juz wybrane-Wazon

Gość gość
Do autorki :-) Ena to nie jest wymyslone z nieba imie :-) Ena to zdrobnienie od finskiego imienia Elina :-)

Gość gość
Ja mam zamiar swoję nazwać Azaja

Gość gość
a dla chłopaka Enej? :')

Gość gość
bez sensu wymyślać,lepiej zapożyczyć z innego języka,np Tureckie imiona są bardzo ciekawe i nietypowe ,czasem brzmią jak wymyslone zlepki liter

Gość gość
Patologia jej daj na imię

Gość gość
Mam na imię Marlena i wolaja na mnie Ena.

Gość gość
18:48 a Pati będzie w skrócie :)

Gość gość
gość 2017.07.21 bez sensu wymyślać,lepiej zapożyczyć z innego języka,np Tureckie imiona są bardzo ciekawe i nietypowe , XXXX tak, np Burak, Dżem (fonetycznie), Baran, Tuba (kobiece).