Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaya86

brazowe plamienia

Polecane posty

Gość kaya86

Mam problem - natury ginekologicznej - brazowe plamienia, o ktorych niektorzy pisza, ze nie ma sie co ich bac, bo to norma itp. Niepokoi mnie to jednak na tyle, ze powiem pokrotce, co sie dzieje.. Otoz - biore Harmonet od roku (od lipca, a wiec mamy rocznice;) i do tej pory nic takiego jak brazowe plamienia mi sie nie zdarzylo - nawet w pierwszych trzech miesiacach brania.. a tu ostatnio klops, bo ni stad ni zowad prawie posrodku cyklu dostalam krwawienia, ale jak dla mnie dosc dziwnego, bo moze i przez pierwsze trzy dni (a okres mam wlasnie tyle trwajacy) przypominalo to okres, ale teraz dluzy sie to juz prawie tydzien,a przypomina polaczenie uplawow z krwawieniem, nazwijmy to wiec brazowymi plamieniami, dla uproszczenia.. Jakis czas temu ginekolog wykryl u mnie nadzerke, ponoc niegrozna, 2 stopnia w skali Nazwy-Nie-Pamietam;) zreszta bylam u niego miesiac temu i mowil, ze jest ok. przyjmuje, a raczej przyjmowalam, bo ostatnio zrobilam sobie z lenistwa przerwe (moze w tym lezy problem) w przyjmowaniu dopochwowych tabletek przeciwgrzybicznych (aktualnie betadine).. jesli jednak nie zwalac na nadzerke, ku ktorej jako przyczynie bym sie sklaniala, to powodem tych dziwnych plamien moglby byc ewentualnie zbyt gwaltowny stosunek, tyle ze do tej pory jakos organizm nan tak nie reagowal... hmm, to by bylo na tyle, jesli chodzi o uwarunkowania, ktore przychodza mi do glowy. ciut sie rozpisalam, ale to dlatego, ze bardzo przydalaby mi sie jakas konkretna podpowiedz, co to moze byc, a to z tego wzgledu, ze nie mam za bardzo dostepu do polskiego ginekologa, a w obcym jezyku boje sie, ze dogadac sie nie podolam... prosze wiec o pomoc i bardzo dziekuje za wszelkie jej przejawy :)))

mysle ze powody twoich plamien moga byc rozne..to co mi przychodzi do glowy po przeczytaniu Twojej wypowiedzi to po pierwsze - moze to byc przyczyna nadżerki, niekiedy sie zdarza ze jesli nadzerka jest duza to potrafi krwawic w malych ilosciach ale sa to przypadki rzadkie, czesciej nadzerki powoduja stany zapalne, a drugi powod to to, ze byc moze czas na zmiane tabletek. Plamienia w srodku cyklu moga swiadczyc o tym ze organizm nie toleruje tych tabletek i byc moze bedziesz musiala je zmienic. Ale oczywiscie najlepiej bedzie jesli udasz sie do ginekologa i dostaniesz fachowa odpowiedz. Ale mysle ze to nie jest jakis wielki problem, plamienia zdarzaja sie czesto dziewczynom ktore biora tabletki.

Hejka:) Moge powiedzieć raczej witaj w klubie:P Też biore harmonet,tylko ja biore niecały roczek,dokładnie jestem n a 8 opakowaniu,dostałam w tym miesiacu w srodku cyklu plamienie,które teraz jak juz zaczełam 7 dniowa przerwe rozkreciło się w plamienie,nie mam nadżerki ani innych przyczyn tego plamienia i najprawdopodobniej te tabletki są juz dla mnie za słabe,czyli hormony już nie panują nad cyklem i stad plamienie w srodku cyklu,znajoma doradziłq mi zeby jednak poczekać ze zmiana tabsów jeszcze miesiac,i jeżeli to się powtórzy znowu trzeba zmienić tabletki,no i czekam jeszcze miesiac:)

witam! Od konac lutego biore Orgametril. Na poczataku były małe plamienia, potem przeszło i tez ok misiazca znowu sie zaczeły. Na poczatku brazowe a teraz to juz normalna krew. Ale wyczytałam na ulotce ze to wina upałaow tez moze byc. Musze dodac ze Org. biore po operacji 2x dziennie ale juz niedługo koniec :) Pozdrawiam