Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to działa

Therm Line II

Polecane posty

Gość Na mnie tez podzialalo
O malo nie rozjebalo mi serca. ;] POLECAM !

Gość anonimkaaaaaaaaaa
Jestem zwolenniczką diet i ćwiczeń. Przy leczeniu sterydowym przez 3 miesiące przytyłam 16kg (leczenie wiązało się ze zrezygnowaniem chodzenia na siłownie, ćwiczenia na w-f itd... Zakaz grania w moją ukachaną piłkę ręczną i ogólnie zero trainingów). Miałam jeszcze stosować kurację przez 2 miesiące, ale stwierdziłam, że wolę kaszleć i być chora do końca życia niż być gruba. Zapisałam się spowrotem na siłownię (kiedyś też ćwiczyłam) i zrobiłam sobie dietę wg tabelii kalorii. Moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosii 3200 (jestem w okresie dojrzewania). Znowu zaczęłam chodzić na trainingi piłki ręcznej 2 razy w tygodniu po ok 1,5 godziny + kickboxing 2x po 55 min w tyg i od poniedziałku do piątku siłownia 1-1,5h dziennie. Do tego oczywiście mój kochany Therm line (drink i II). Drinki piłam podczas ćwiczeń na siłowni a tabletki łykałam 20-30min przed śniadaniem i obiadem. Zawziełam się strasznie. Bez przerwy się motywowałam. Stawałam w lustrze i oglądałam te rozstępy, które pojawiły się przy kuracji sterydowej. Nienawidziłam siebie... A teraz? Zmieniłam swoje życie. I DIETĘ. Nie, to nie znaczy, że nie jem słodyczy. Jem. Codziennie, ale z umiarem. To nadal moja pięta achillesowa. Mój najbardziej zabiegany dzień - czyli środa wygląda tak: 6:30 - pobudka, zażycie Therm line II 6:35 - lekkie ćwiczenia (20-35 brzuszków skośnych, 3-4 serie), włączenie TV i jakiś taniec... coś dla rozruchu ;D 6:50 - szybki prysznic 7:00 - POŻYWNE śniadanie (2 kromki chleba orkiszowego lub grahamka, 3/4 łyżeczki masła, 2 plastry szynki gotowanej (może być wędzonej) drobiowej lub indyczej, 1 plaster sera żółtego, 5 łyżek serka wiejskiego ze szczyptą soli (lub jajko na twardo), pomidor i gorąca herbata z miodem [1 łyżka] ok 500ml) 8:00 - wyjście do szkoły 9:30 - II śniadanie (2 kromki pieczywa Maca, duże jabłko, jednodniowy sok owocowy MARWITA [grejpfrutowy bądź marchewkowy]) 12:30 - mini obiad czyli III śniadanie :D (szybka sałatka warzywna: sałata zielona (10 dużych listków) lub lodowa, 4 rzodkiewki, 5 pomidorków koktajlowych i 3 łyżki jogurtu greckiego light [może być zwykły, byle odtłuszczony]) 14:00 - zakończenie zajęć w szkole i przejście do II szkoły (muzyczna) między zajęciami zdaży mi się zjeść coś słodkiego: jakaś babeczka czy lu go. 16 - opuszczenie szkoły muzycznej, zjedzenie marchewki w drodze na korepetycje z łaciny 17:15 - droga do domu piechotą 18:00 - rozpoczęcie trainingu (kick-boxing), połknięcie therm line II 19:10 - powrót do domu samochodem i wyjedzenie obiadu [przykład (1-2 ziemniaki, mizeria [na jogurcie greckim bądź zwykłym, nigdy nie na śmietanie], grillowana pierś z kurczaka) 19:20-20.00 -odpoczynek po wyżerce, czytanie książki - coś w tym stylu i wypicie Therm line drink 20:10 - 21:45- 22:00 - koktajlu proteinowego ma wodzie lub mleku odtłuszczonym (ok. 150kcal) [biore to co 3 dzień. np w poniedziałki zamiast koktajlu zjem kromkę chleba orkiszowego z jajkiem na twardo i pomidorem] Potem zwykle się uczę do 2 w nocy no bo w czwartek jakiś sprawdzian, czy coś. To moja "dieta"... bez przerwy coś jem. W weekend zamiast siłowni jeżdzę na rowerze. Pozwolę sobie w południe na kawę z mlekiem zagęszczonym i ciastem lub ciastkami) - ale wtedy rezygnuję z pełnowartościowego obiady i zjadam 1/2 porcji ryżu z warzywami. W weekendy jem dużo marchewki. W sobitę potrafię zjeść 1,5kg dziennie - może dlatego wołają na mnie Trusia, albo królik (oby mnie nie kojarzyli z playboyem). Wiem, że w nadmiarze to też niezdrowo, ale ja musze jeść... jeść i jeść. Mam głupią obsesję na punkcie odżywiania. Przyznaję, jem dużo... Ale oprócz tego też ćwiczę i biegam. W weekendy odpoczywam od siłki i poświęcam się nauce. W diecie ogólnej ograniczam wszelkie mięsne sosy (pozwolę sobie na 2-3 łyżki w niedzielę). Ograniczam tłuszcze zbędne (czyli pozwolę sobie np. na łyżkę masła rano, ale wieczorem jeśli już to suche pieczywo) Jestem strasznie zabiegana, dlatego często nie stosuję się do prawidłowych godzin posiłków. Zdarza mi się, że jeden pominę... Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, to zawsze mam w szufladzie czekoladę. Nie umiem się opanować. Muszę zjeść choć kostkę dziennie. KOSTKĘ - nie całą czekoladę. UMIAR - powtarzam sobie. Piję... piję i piję. Najlepsza oczywiście woda (jestem zwolenniczką niegazowanej lub lekko zmineralizowanej). Ok 3l dziennie (wliczam w to herbatę). Piję dużo mocnej, zielonej herbaty - 2-3 filiżanki dziennie. I co najważniejsze. Przed śniadaniem wypijam kubek jak najcieplejszej herbatki. To "rozgrzewa" organizm. Ciało człowieka to superumyślnie skonstruowana maszyna - musimy dawać jej dobre paliwo. Po pierwsze ŚNIADANIE! - najważniejszy posiłek dnia (bla, bla bla) ... Już nie pieprzę bzdur, przejdę do rzeczy... Co daje THERM LINE II? Jak już wspomniałam, piję też go w formie drinkówm więc wrażenia po samych tabletkach mogą być różne od zastosowania i drinków i tabletek.Jednakże... Po zastosowaniu zauważyłam znaczne zmniejszenie apetytu (nie od razu... może po 2 - 3 dniach stosowania). W praktyce ma też zmniejszyć chęć na słodycze. Działa, bo umiałabym wytrzymać bez nich, ale uważam, że jedna kostka gorzkiej czekolady dziennie raczej nikomu nie zaszkodzi ;D ... W wakacje przerwałam stosowanie TL na tydzień. I waga stanęła!!! Kiedy znowu zaczęłam brać, waga po 2-3 dniach znów ruszyła do tyłu (czyli w prawidłowym kierunku jeśli chodzi o odchudzanie). WNIOSEK? Ważna jest regularność (NIE intensywność) zażywania tego preparatu. Mi pomógł, ale to ciężka, ciężka harówka. Zaczęła się szkoła, więc ćwiczę już krócej na siłowni o jakieś 30 min dziennie i póki co złych zmian nie zauważyłam (nadal chudnę). Podejrzewam, że to zasługa tabletek. Jak dla mnie spisują się bardzo dobrze. Ale nigdy innych nie stosowałam, więc nie mogę ocenić, czy schudłabym więcej np. przy pomocy alli... Wszystkim życzę powodzenia w odchudzaniu i pamiętajcie: zawziętość i DIETA pełnowartościowa, a nie jakieś tanie "głodówki" na jednej marchewce dziennie. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę, chętnie odpowiem - jeśli się tu jeszcze zjawię - a zjawię się na pewno :)

Gość Andzelika12
Dziala, kupilam na sklep.pafoscan.pl w jakiejs promocji i rzeczywiscie dziala - ale przestalam brac i jesc i waga wraca

Gość anonimkaaaaaaaaaa
Andzelika12 - trzymaj się diety, tych tabletek i nie daj się. Zobaczysz- uda Ci się :) Powodzenia ;*

Gość andziula3
witam wszystkich, brałam TLII 4 lata temu i schudłam w 1,5 miesiąca 13 kg, ale bardzo rygorystycznie pilnowałam brania tabletek przed posiłkami kolacje z reguły już odpuszczałam no i przede wszystkim regularne posiłki. PO zażyciu bodajże 4 tabletek zanikł mi apetyt na słodycze, co było moja zmorą, bo je uwielbiam. a co do efektu jo-jo, ja go nie miałam po odstawieniu tabletek, teraz wracam do TLII bo się znowu zapuściłam:) życzę wszystkim powiedzenia i wytrwałości, Ps. kawę proszę sobie już odpuścić biorąc TLII, jest jej sporo w składzie.

Hej, Witam wszystkich serdecznie. Od dziś zaczynam walkę ze sobą przy pomocy Therm Line Forte. Podobno mocniejsze. Nie brałam jeszcze żadnej z odmian TL. Moja waga wyjściowa to 101kg :( przy wzroście 178cm. Do celu bardzo duuuużo. Zważę się za tydzień. Będę dawać Wam znać o moich sukcesach czy ewentualnych porażkach. Trzymam za Was kciuki, a Wy trzymajcie za mnie :P Pozdrawiam.

Gość anonimkaaaaaaaaaa
Hej Waga1986. Jesli chcesz możemy się trzymać razem. Już pisałam na tym forum (chyba najdłuższa wypowiedź;]) Przytyłam ostatnio, bo miałam nogę w gipsie i niestety kilogramów się nazbierało. Oczywiście przez moje własne zaniedbanie. Od poniedziałku jestem na diecie. Nici z ćwieczeń, bo mam zakaz do końca maja ;( więc musi wystarczyć sama dieta. TL Forte? Właśnie skończył mi się TL II i zamierzam coś kupić. Powiedz jakie są efekty i czy warto. Trzymam za Ciebie kciuki i czekam na odpowiedź. Powodzenia :* PS: zastanawiałam się też nad alli

Droga anonimkaaaaaaaaaa dzięki za wsparcie. Ja się czuję znakomicie. Dostałam już rano po pierwszych tabletkach takiego kopa jakbym była na fecie, której nie biorę :D Zero zamuły, dużo energii i chęci do wszystkiego. Nawet weszłam po schodach na 11 piętro. A i mój wilczy apetyt znikł. Zjadłam dużo mniej długo przeżuwając. Wspomagam się jeszcze aqua slim-przyjemny smak i herbatką Linea fix-też pyszna. Do tego smaruję się czerwonym balsamem Eweline na cellulit- podobno jest najlepszy i naprawdę rozgrzewa! mój mąż też zwrócił uwagę, że nogi są po nim takie fajne. Polecam. P.s. Chętnie będę pisać. Trzymajmy się.

Gość anonimkaaaaaaaaaaa
Waga - masz rację. Razem zawsze raźniej. Trzymam się diety. a Ty co jesz? Śniadanie: jogurt z płatkami owsianymi II śniadanie: koktajl bananowy z mlekiem Obiad: 2 ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki (z 1/4 jabłka-zamiast cukru i z łyżką oliwy), tilapia (ryba pieczona na 1łyżce oleju rzepakowego) Podwieczorek: 1/2 kawałka babki piaskowej ;( Kolacja: zamierzam zrobić sobie jeszcze raz koktajl W między czasie je, mandarynki (uwielbiam) Masz może jakiś pomysł na dietetyczną ciepłą kolację? pozdrawiam

Ja tak naprawdę nie robię sobie żadnych dietetycznych potraw. A nawet wręcz przeciwnie. Jem późne śniadanie, potem obiad, kolacji już mi się nie chce przeważnie. Tylko pierwszego dnia miałam takiego kopa po TLF. Ale nie wytrzymałam do tygodnia jak sobie obiecałam i stanęłam w pt 13-go czyli, po 3 dniach diety na wadze... i co???... ...... ......... ......... 3kg mniej!!!... :)

Gość anonimkaaaaaaaaaaa
wow. 3 kg mniej? to TLF musi rzeczywiście być cudzotwórcą. Musze koniecznie kupić. Jutro wybieram się do apteki. Nie jesz kolacji? Podobno powinno się zjeść coś. Najlepiej coś z błonnikiem, żeby oczyścić organizm :)

Gość rosy
Hej ja zaczynam brać od jutra TL" 2" długo się zastanawiał czy kupować, ale sie jednak zdecydowałam i to dzięki tobie waga 1986,, mam nadzieje ze na mnie tez równie dobrze zadziała:) Odezwe sie do was, jak co i jak :D

Hej rosy. Jestem z Tobą całym sercem. Ja już ponad miesiąc na TL Forte. Sporo razy zdażyło mi się ulec pokusie, no i oczywiście też już nie chudnę po 3 kg w 3 dni bo taki kop był tylko na początku. Miałam raz też takie zawachanie, że po schudnięciu 6 kg przybrałam szybko 2. Na chwilę obecną wacham się między 94,7 a 96kg. Myślę, że to i tak dobrze jak na miesiąc z hakiem. Nie poddam się! :P Będę walczyć kolejne miesiące bo przede mną jeszcze dużo do zrzucenia. Ale też nie dam się zwariować. Chętnie będę pisać, bo jak to mówią: "w grupie raźniej" :D Pozdrawiam Was wszystkie.

Witam! Zakupiłam dzisiaj Therm Line II i od jutra biorę. Trzymam raczej dietę i staram się ćwiczyć. Przynajmniej 2/3 razy w tygodniu jeżdżę na rowerze stacjonarnym. Mam 170 wzrostu i 68 kg:( Chciała bym 8-10 kg schudnąć, ale od 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy mi się to uda. Są niby jednoskładnikowe i teoretycznie nie powinny tuczyć, ale ja widzę różnicę! Zobaczymy jakie będą efekty :) Cieszę się, że nie będę sama:) Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Witam! Ja po pierwszym dniu, ale mam wrażenie, że w ogóle na mnie nie działa:( Myślałam, że taka dawka kofeiny mnie pobudzi a tymczasem przespałam pół dnia... A na co dzień piję kawę bardzo rzadko i jeśli już to malutką filiżankę. D o tego jest mi raczej zimno, tzn. tak jak zawsze :) Ale czytałam rózne opinie, jednym zimno, drugim gorąco... Jeśli chodzi o dietę to było ok, ale czułam głód normalnie tak jak zawsze, zero nudności, zero jakiejkolwiek reakcji. Mam nadzieję, że to nie znaczy, że tabletki na mnie nie dzialają. Może ktoś miał podobnie? O efektach wagowych na razie nie ma co mówić, ale mam nadzieję, że po tygodniu coś ubędzie:)

Gość rosy
oo: super że nas jest więcej mam nadzieje że będziemy trzymać się razem:) Ja w weekend odezwe sie w sprawie swej wagi, czy coś z niej ubyło -mam nadzieje że tak. A tak wogóle to słuchaam ostatnio radia(rmf max) i tak widze ze zaczynają reklamować ten nasz środek-- tylko ciekawe czy przynoszący skutki:> To do niedzieli:)

Nie piszcie do mnie na pocztę bo to nie jest mój adres, to pomyłka, nie mogę jej usunąć!

Witaski kobitki od 03.05.2012 biore therm linie2 zajebiscie czuje sie mam duzo energi nic mnie nie boli itd tylko moje faldy hahah tluszczyk na brzuchu zrobil sie twardy i troche wzdelo mi brzuch czy to normalne ?

Witam wszystkich! Ja od wczoraj biorę TL II. wczorajszy dzień to była jakaś masakra, trzęsły mi się ręce i była na maksa pobudzona normalnie nie mogłam usiedzieć na miejscu i było mi nie dobrze. Praktycznie nie czuje głody, okropnie dużo chce się pic. W nocy spałam tylko półtorej godziny, ale to pewnie dlatego, że ja nigdy nie pijałam kawy, a w 4 tabletkach to dawka jak za 4 kubki kawy Ale do szkoły już nie chodzę więc nie muszę wstawać rano Codziennie rano robię 6 weidera i kilka ćwiczę na uda i boczki oraz mam pas wibrujący i balsam wyszczuplający z perfecty Dzis po wzięciu tabletki, czuje sie dobrze, nie trzesa mi się ręce, nie jest niedobrze teraz czekamy na rezultaty Mam nadzieje, że bedzie ok

Hejka z tego co pamiętam to ja chyba tym środkiem odchudzałam sie jakieś 16 lat temu czy możecie opisac jak wyglądają tabletki? Wtedy łykałam ciemno brązowego i mi pomogły ale ćwiczyłam i stosowałam diete (co się nie robi przed ślubem).Teraz przechodziłam diete dukana, kwasniewskiego adpiex zelixe i co rusz wracałam do wagi wyjściowej:( ale przypomniałam sobie o tych tabletkach i kojarzyłam opakowanie.Piszcie różne opinie ale to fakt nie każdy suplement dział na wszystkich jednakowo. Chciałabym sie odłączyć do waszej grupy wsparcia:):):) OD 1 czerwca zacznę łykanie TLF i będe pisała co jak u mnie . Ps. ali podobno jest wycofane koleżanka je stosował (bez rezultatów) choć jak coś zjadła tłustego to z kibelka nie wychodziła:( Pozdrawiam

Hejka z tego co pamiętam to ja chyba tym środkiem odchudzałam sie jakieś 16 lat temu czy możecie opisac jak wyglądają tabletki? Wtedy łykałam ciemno brązowego i mi pomogły ale ćwiczyłam i stosowałam diete (co się nie robi przed ślubem).Teraz przechodziłam diete dukana, kwasniewskiego adpiex zelixe i co rusz wracałam do wagi wyjściowej:( ale przypomniałam sobie o tych tabletkach i kojarzyłam opakowanie.Piszcie różne opinie ale to fakt nie każdy suplement dział na wszystkich jednakowo. Chciałabym sie odłączyć do waszej grupy wsparcia:):):) OD 1 czerwca zacznę łykanie TLF i będe pisała co jak u mnie . Ps. ali podobno jest wycofane koleżanka je stosował (bez rezultatów) choć jak coś zjadła tłustego to z kibelka nie wychodziła:( Pozdrawiam

Gość kociaceq
Cześć :) Ja stosuję THERM LINE II Zaczęłam się odchudzać 19 sierpnia br. Przy aktywnej fizycznie pracy nie mogłam pozbyć się zbędnych kilogramów, które po mału przeradzały się w otyłość. Postanowiłam więc wiąć się za siebie. Od 6 dni straciłam na wadze 3,1 kg :))) a mój dzień wygląda następująco: -30 minut przed śniadaniem 2 kapsułki Therm Line II -śniadanie czyli koktajl Herbalife ( jedno danie 220kcal) -II śniadanie lekkie czyli np. serek wiejski z pomidorkiem lub jogurt naturalny z musli -30 minut przed obiadem 2 kapsułki Therm Line II -obiad głównie ryż + smażone na odrobinie oliwy z oliwek piersi z kurczaka/lub ryba/ z mnóstwem warzyw i przypraw :) porcja ok 1/3 torebki ryżu z większą ilością warzyw obowiązkowo cebula, która hamuje rozwój tkanki tłuszczowej -podwieczorek owoce ewentualnie jogurt -kolacja czyli koktajl Herbalife (jedno danie 220 kcal) - najpóźniej o 20:00 Ze względu na aktywną fizycznie pracę w dni pracujące nie ćwiczę. Natomiast w dni wolne jeżdżę na rowerze treningowym ok 20 minut dziennie ( ok 10km). W ciągu dnia piję co najmniej 2L wody mineralnej NIEGAZOWANEJ. Nie wiem czy mój obecny tryb życia jest prawidłowy (dieta i ćwiczenia) gdyż nie konsultowałam tego z dietetykiem i trenerem - ale widzę efekty i co najważniejsze nie jestem głodna ze względu na fakt, iż koktajle są sycące i smaczne, a dieta jest bogata w warzywa i owoce, które codziennie urozmaicam :) Jeśli ktoś z Was zna się na rzeczy - nie pogardzę komentarzem co do w/w diety. Wyeliminowałam z dotychczasowej diety pieczywo/ziemniaki/ potrawy nasączone olejem typu kotlety w tradycyjnej panierce/ słodycze i słodkie napoje. pozdrawiam :) Jola

Gość Gdynianka34
.....Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie chemii typu Chiński meizitang to błędne koło i pewne jo-jo. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do picia suszu Ziół Tybetańskich ale tylko oryginalnych. Nigdy tabletki czy proszki typu Alli, Lida, Linea, Sibutril, Adipex NOVOSLIM lub ASYSTORSLIM i itp. Chińskie wynalazki. Zawsze tylko naturalny susz ziołowy. Oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo naprawdę. Ja przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybet zioła schudłam tak 16 kilogramów.......

Gość MRSTruth
Brałam therm line forte przez miesiąc, poświęciłam temu krótki wpis na mojej stronie o odchudzaniu, zapraszam do zapoznania się z niezależną opinią, waytoslimming.blogspot.com :)

Gość polinkapa
ja bralam, ale serce mi zle dzialalo po tym, teraz figura extraslim do cwiczen i efekty dobre a czuje sie duzo lpeiej

Gość nasteczka1987
thermline jest zbyt obciążające dla serducha wg mnie, próbowałam też tej figury extraslim i całkiem spoko bo czułam ze spalam, ale teraz poprostu przerzuciłam sie na naturalne termogneiki czyli imbir i tego typu jedzonko, tez fajne efekty :)

Gość gość
Hej :) zostało mi kilka tabletek TL i tydzień przed okresem brałam je rano i wieczorem.. niestety zaczął mnie boleć żołądek przez nie i po 5 dniach odstawiłam. . Teraz powinnam dostać okresu ake nuestety się spóźnia. .. niby czułam lekki ból podbrzusza jak na okres ale ten ból jest słabszy niż zawsze. Ból piersi który zawsze sie u mnie pojawia przed okresem też jest słabszy. Czy TL powoduje takie skutki ? Ktoras z was też coś takiego zaobserwowała ?

Gość gośćMarli
Tydzień z term line II - 4 kilogramy mniej. Bardzo ogranicza apetyt, w zasadzie nie czuję głodu zupełnie, brak ochoty na słodycze. Jem ciemne pieczywo, koktaile owocowe, obiady normalne.