Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olaaa25

Jeszcze raz imiona - Liwia?

Polecane posty

Gość Olaaa25

Bardzo podoba mi się imię Liwia, ale naprawdę nie chciałabym żeby moje dziecko miało utrapienie z imieniem które ludzie uwazają za 'wycudowane' :). Inna opcja to bardzie popularna wersja - Lidia, lub Daria. Co myślicie kobietki? Z góry podziękujemy za docinki, naprawdę nie chcę się tu kłócić.

Gość aaagula
nie znam się, ale mi się to imię kojarzy tylko z żoną Oktawiana :> chyba za dużo razy oglądałam serial Ja, Klaudiusz :D

moja koleżanka też zatanawiała się nad tym imieniem, ale w koncu wybrała Oliwia

uważam że to ładne, oryginalne imię :-)))) Lidia i Daria jak dla mnie odpadają

Gość ehhhhhh
..ładne, nie zamerykanizownane..brzmi bardzo ...dostojnie.

Gość Olaaa25
Serdecznę dzięki :D. Będę przekonywać męża do Liwii, bo coś nosem kręci :)

Gość Lisska
a ja mam znajoma ktorej synek ma na imie Liwiusz:) mnie sie podoba i Liwia i Liwiusz:P

Gość jahfkhksdj
liwia fajne , daria też fajne lidia mi sie kolarzy ze starą babą

Moja córka ma na imię Laura, a na drugie Liwia i jest wspaniałą i cudowną dziewczynką.

Gość mizia 4
mi też się podoba ale jak skrócić takie imię ? a Roksana Wam się podoba ???

Gość a po co skracać

Gość bardzo mi sie podoba
juz powiedzialam mojemu nazeczonemu jak sie bedzie coreczka nazywala, bo synek bedzie Julian albo Juliusz :) caly Rzym ;)

Gość .Magdalena
Z tych trzech imion Liwia jest najładniejsza. Nienawidzę imienia Daria, mam przykre doświadczenia, znam wiele dziewczyn o tym imieniu i żadna z nich nie była fajna. Jedna Daria w podstawówce podbiła mi oko, a druga o mały włos nie rozbiła mojego małżeństwa:P Lidia też mi się źle kojarzy i zgadzam się z powyższą opinią, że to imię dla dojrzałej kobiety. Małą dziewczynkę wszyscy będą nazywali Lidzią, Lidką i też niezbyt sympatycznie brzmi. Liwia to przepiękne imię, oryginalne, nieoklepane i na pewno dzieci nie będą się z niej śmiały.

Gość Olaaa25
Jeszcze raz dziekuję za opinie :). Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jak to jest w dzisiejszych czasach na chrzcie gdy rodzice chcą nadać imię które nie ma świętego patrona? Kilka ładnych lat temu moi znajomi mieli z tym pewne problemy. Jeden ksiądz w ogóle nie chciał nadać takiego imienia, inni nalegali na dodanie drugiego - świętego. Jak jest teraz???

Bardzo ładne imię :) też mi się podoba,ale mój mąż baaaardzo kręci nosem i raczej go nie przekonam ;)

Gość ....rio
Teraz księża robią się bardziej tolerancyjni i nie robią problemów z imieniem. Ja moją córkę nazwałam Nadia i też nikt nie kręcił nosem. Kolezanka dała dziecku na imię Nicole i nie było nawet najmniejszego problemu. Nie nadawałam też dziecku drugiego imienia, takie rozwiązanie w ogóle nie wchodziło w grę. A imię Liwia jest śliczne.

Gość Olaaa25
łe rety... - dzięki za informację. Nie jest tak źle, zawsze można iść na jakiś kompromis :) annah - no właśnie, co z tymi mężami? Mój najchętniej dałby 'Kasia' 'Ania' albo 'Agnieszka'. reszta to dla niego kosmos jakiś :D.

Gość Olaaa25
....rio - to bardzo pocieszające! Denerwująca jest sytuacja gdy rodzice naprawdę nie chcą drugiego imienia a się ich do tego zmusza.

Gość ....rio
Mąż mnie postukał po głowie jak poinformowałam go, że nazwę córkę Nadia. Ale w końcu zaczęłam ryczeć, powiedziałam też, że to ja będę cierpiała podczas porodu i w końcu powiedziałam, że albo Nadia, albo żadna. Skapitulował i jest Nadia.

Pewnie to zależy od księdza, u mnie jest niestety taki \"starej daty\" i nie wyobraża sobie dziecka bez świetego patrona :o Ja uważam, że to powinien być wybór rodziców, a nie kwestia dobrej woli księdza.

Ola---mój też jakiś niemodny ;),chce Alę albo Martynę i nie godzi się na żadne ustępstwa....uparty jak osioł :P