Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój protest

Protestuję przeciwko

Polecane posty

Gość mój protest

Zakazom jakie wydaje dyrekcja dróg i autostrad zabraniający jazdy cięzarówkom ze względu na upały. Moja firma płaci ogromne kary za niedostarczenia na czas towaru, Samochody nie podstawiająsię pod załadunek, nie dojeżdzają do klientów. Hipermarkety nakładają olbrzymie kary za niedostarczenie towaru!!! A urzędnik tylko siedzi i wydaje bzdurne decyzje. Jak tiry mogą jeździć o Hiszpani , Włoszech a po Polsce nie !!! To skandal. Weżcie się drogowcy i zróbcie porządne drogi a nie dowalajcie małym i średnim przedsiębiorcom dzięki którym wzrasta PKB, ludzie mają pracę, a Państwo podatki.

Gość Spedytorka
Zgadzam się i podpisuje pod protestem!! ;)

Gość tirówka
ja równiez 🖐️

Gość Spedytorka
Camomile. zdziwiłabyś się, bo 90% tirowców jeździ lepiej niż nie jeden kierowca osobówki.

Gość szkaradna ariadna
a może by tak pociągi uruchomić? Kolej tańsza i po problemie.

Gość to kup chłodnie..
...

Gość mój protest
wielu kierówców powinno się nauczyć jeżdzić , dodam do tego jeszcze rowerzystów i pieszych , którzy chodzą niewłaściwą stroną drogi i nie potrafią wytrzymać jak mają czerwone światło i przechodzą .

Gość Spedytorka
Pociągiem towar do hipermarketu, albo do innych firm i przedsiębiorstw chcesz wozić? Dobre :D

Gość Spedytorka
mój protest---> w dalszym ciągu Cię popieram ;)

Gość mój protest
co do chłodni to wyjaśniam że chłodnia , która przewozi inne towary niż żywność nie może jechać , Program w telewizji , który mówił o tym iż w czasie upału mogą jeździć tylko chłodnie miną się z prawdą . Mogą jeżdzić wszystkie tiry które przewożą żywność i jeśli są puste. Jeśli nie jadą z artykułami spożywczymi to czy będzie to chłodnia czy normalny tir nie może jechać .

Gość szkaradna ariadna
Mówię o przewozach międzynarodowych. U mnie te dają się we znaki przez całą Polskę

Gość to kup chłodnie..
a krzynka bananów na pakę do 20 ton drzwi ?

Gość Spedytorka
to samo dotyczy tirów, przeworzących prase i jeżdzacych na ADRach.

ja tez jestem za protestem ostatnio bylam w trasie tir - ustapi jak moze nawet machnie reka ze wolne!!!jada z reguly stala predkoscia ok 80km/h ; osobowki - zapominaja o migaczach w trasie jak skrecaja, jezdza drogimi furami 40/h nie ustapia za cholere, skrecajac na stacje benzynowa wlaczaja migacz pol kilometra wczesniej gdzi edo stacji po drodze byly jesczze ze trzy skrety, wyprzedzaja na trzeciego!!!widzieliscie tira co wyprzedza na trzeciego;) dlatego jak jest wypadek z tirem to go w tv pokazuja bo nie zdarzaja sie tak czesto jak osobowe ktore prowadza szczeniaki majacy 3 dni prawko albo synowie bogatych tatusiow albo niedzielni kierowcy ktorzy to juz wogole nie maja wyobrazni!!!

Gość Spedytorka
ariadna, ale nawet za granicą towar trzeba dostarczyć do firmy, a nie na stacje kolejową prawda??

Gość Spedytorka
otóż to "truuskaffka"!;)

aaa jesczze jedno niektorzy mowia ze tir nie umie jezdzic bo sie boja duzego auta!!! a to tylko swiadczy o tym ze sami sa niedoswiadczonymi kierowcami bo normalne jest ze przy mijaniu sie z tirem masz mniej miejsca bo jest wiekszy i to czesto boli niedoswiadczonych \"kierowcow\"

wiesz co. wątpie. ja jeżdze dobrze i jak jade i jak widze, ze mija mnie tir z taka predkoscia, ze az strach, albo tir na zakrecie wymija autobus, jeszcze pod gorke. paranoja!

nie placzcie na tych kierowcow tirow, przeciez to oni sa najlepszymi kierowcami, jazda samochodem osobowym nie wymaga zadnej techniki, nie mowiac juz o czytaniu jazdy czy znakow drogowych, zastanowcie sie jak sami jezdzicie swoimi osobowkami, jezdzac trasa czujecie sie krolami drogi, i macie w dupie innych kierowcow, 180 na liczniku i nie patrzycie na nic i nikogo, banda dupkow i hipokrytow:O, uprzedzajac pytanie... nie jestem kierowca tira,

Gość Spedytorka
Camomile a osobówki wykonującej takie manewry niewidziałaś pewnie nigdy?

nie jedze 180 na godzine. nie boje sie duzego auto, oni poprostu jezdzic nie potrafia. maja duze auto i wydaje im sie, ze to oni sa rolami drogi. no bo kurde po co myslec o innych skoro im i tak sie nic nie stanie??

owszem widzialam, tylko jak taki tir wyprzedza na zakrecie, na trzeciego, z taka masa jaka on ma, to zgadnij kto na tym ucierpi?

Gość 172
Wiecie co, według mnie nie ma reguły. Widziałam parę razy jak kierowca jechał tirem tak, jakby był panem wszystkich dróg i pewnie tez myślał, że jest niesmiertelny. Ale widziałam też superkierowców tirów. Niektórzy odznaczają się naprawdę wysoką kulturą jazdy. Podobnie jest z kierowcami osobówek. Pewnie niejeden wyprzedzał autobus na zakręcie i pod górkę..... i niejeden jeżdzi super. Nie generalizujcie.

czyli uwazasz ze kirowcy tirow wykazuja sie mniejszym rozsadkiem na drodze niz kierowcy osobowek??? wystarczy sie przejechac 10 km i sie widzi co ludzie wyprawiaja a co do tirow to zawsze trafi sie ktos kto stwarza niebezpieczenstwo na drodze ale bez przesady zreszta tiry nie moga jechac 180km/h ....i w ostatniej chwili wepchnac Ci sie przed maske stwierdzajac ze jednak nie zdaza wyprzedzic nie cierpie tego!!!

Gość Spedytorka
Camomile mało wiesz na ten temat, ale i tak będziesz uparciebroniła swojego zdania. Nie masz racji. I jeszcze jedno. Powiedz mi, gdzie widziałaś tira jadącego 180 km/h?? :D

Gość to kup chłodnie..
taaa tir 180 na godzinę, większość ma blokady pozakładane w granicach 80-90 km/h. Po drugie boicie się tirów nie dlatego że sąduże tylko dlatego że drogi są gówniane i wąskie, i wez to wyprzedz. Na autobanie nie ma takich problemów. Po trzecie jak macie straty to może by spróbować napisać jakiś pozew o odszkodowanie do GDDKIA czy innych zarządców dróg ? No w końcu u rolników klęska to i u was jeszcze większa. Dlaczego im dają a wam nie ?

dokladnie ale osobiscie znam przypadek... wypadek tir osobowka - kierowca tira zginal a osobowki mial zlamana noge

Gość mój protest
Camomile- zgadnij kto ucierpi jak pieszy przebiega przez jezdnię!!!! można tak mnożyć przykłady złego zachowania na drodze , tylko nie generalizujmy że wszystkiemu są winne tiry. Protestuję przeciwko zakazom jazdy dla tirów!!!

:O \"panami drog\" czuja sie kierowcy osobowek- to po pierwsze wyprzedzanie na 3?......jeszcze nie widzialem zeby kierowca tira to zrobil, natomiast kierowcy osobowek robia to nagminnie, nie rozumiem co do nich macie...