Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój protest

Protestuję przeciwko

Polecane posty

Gość qazxswedc
piszecie ze koleiny to nie wina tirow. Ze w Europie jeżdza i jest ok. to napiszcie ile ładujecie na takiego Tira co ma 12 ton ładownosci...

Gość Spedytorka
mój protest--> przepraszam, ale ludziemi tu ciśnienie podnoszą. Z tymi zakazami to jest paranoja. Straty finansowe, itd. Nie da się jeździć tylko w nocy, bo przecież nie wszystkie firmy pracują do 20, a co z towarami dostarczanymi na produkcje??

no dobrze to w jakim celu \"kolesie\" tuninguja sobie samochodziki?, podnoszac moc swojej osobowki? nie po to zeby sie scigac? nie po to zeby pedzic jak ostatni debil po ulicach miasta czy tez po trasie narazajac zycie innych?, jest pelno filmikow w necie pokazujacych jak to debil jeden z drugim stwarzaja zagrozenie na drogach,

Gość mój protest
O mój Boże , - jest inspekcja transportu drogowego , która ma wagę i kierowca który jest przeładowany płaci ogromne kary. Dlatego nie przeładowuje się samochodów. Nie przesadzaj.

Gość Spedytorka
qazxswedc ładowanie to jest inna kwestia, ale skoro sie czepiasz - jesli nawet przeladuje samochód wysylany na Włochy, to co? Przecież przez drogi na zachodzie też przejezdza i tam kolein nie ma, wiec o czymś to świadczy.

Gość to kup chłodnie..
Te mój boże a cb od czego masz ? ;) Fakt że kary są takie że lepiej nie ryzykować ale często to się robi, co do przekraczania prędkości to rzadko przekraczają bo tacho jest, no chyba że przerobione "na pilota"

Gość Spedytorka
Mój protest --> gdzie jest Twoja firma?

Gość mój protest
Jesteśmy bezradni przeciwko urządniczej decyji, nie ważne że straty , nie ważne że taka kara finansowa może doprowadzić do ruinę firmę , że ludzie stracą pracę. Ważne że urzędnik powie ZAKAZ JAZDY DLA TIRÓW. Adrenalina rośnie, denerwują się nasi klienci, denerwujemy się my i nasi spedytorzy , denerwuję sie kierowcy tirów którzy muszą prażyć się na postojach. A wszystko dlatego że jakiś gość postanowił ZAKAZ JAZDY . To ograniczenie moich praw, to cios we wszystkich , nie ma sprzedaży , jest kara . Bilans ujemny. Straty firm handlowych , przewozowych i ostatecznych klientów . A pośrednio również Państwa . Nie ma sprzedaży , nie ma podatów.

Gość mój protest
Jesteśmy bezradni przeciwko urządniczej decyji, nie ważne że straty , nie ważne że taka kara finansowa może doprowadzić do ruinę firmę , że ludzie stracą pracę. Ważne że urzędnik powie ZAKAZ JAZDY DLA TIRÓW. Adrenalina rośnie, denerwują się nasi klienci, denerwujemy się my i nasi spedytorzy , denerwuję sie kierowcy tirów którzy muszą prażyć się na postojach. A wszystko dlatego że jakiś gość postanowił ZAKAZ JAZDY . To ograniczenie moich praw, to cios we wszystkich , nie ma sprzedaży , jest kara . Bilans ujemny. Straty firm handlowych , przewozowych i ostatecznych klientów . A pośrednio również Państwa . Nie ma sprzedaży , nie ma podatów.

Gość mój protest
a jeszcze przy okazji - zaprotestuję przeciwko zakazowi pracy w niedzielę .

Gość spedytorątko
Zakazy owszem utrudniają, ale jakby ich nie było to za chwile nie mielibysmy po czym jeżdzić ! Owszem, straty finansowe itp . Tego nie da sie uniknąć. niestety ..nim w naszym kraju zrobia porzadne drogi,t o jeszcze troche z zakazami musimy sie pomęczyc.. chcąc czy nie...

Gość spedytorątko
Zakaz pracy w niedziele? Paranoja ! Niektorzy nie maja czasu w tygodniu robic zakupow:) a poza tym co .. bary tez zamkna ? :o( tego bym nie przezyl .. nie tylko ja chyba

tak. tylko, ze przez takich jak wy, ktorzy nigdy nie maja na nic czasu, musza pracowac inne osoby, ktore np. chcieliby sobie odpoczac po calym tyg. i wybrac sie do kosciola :O

Gość spedytorątko
Weż pod uwagę fakt, ze jesli ktos pracuje w niedziele ..to oznacza ze ma inny dzien wolny ! np. wtorek , czy srode.. wtedy moze zajsc do kosciola sobie .. Przeciez nie pracuja po 7 dni w tygodniu wszyscy pracownicy ! są sytemy zmianowe .. i nie pracuja porzeciez po 24 h ! troszkę racjonalizmu ..

Gość Spedytorka
Comomile --> Ha ha ha ha :D Rozbawiłaś mnie :D Powaliłaś na kolana :D

Gość PB
Camomile. I co? Oczywiście nie odpowiesz na moje pytanie?

Gość spedytorątko
Mnie też .. :o)

I dobrze, że jest ten zakaz. Sa takie koleiny na naszych drogach, że jeżdżące tiry przy tym upale jeszcze bardziej je masakrują. Inna sprawa, że drogi powinny być tak robione, żeby kolein nie było (dlatego nie ma takich zakazów na Zachodzie :P). Mam gdzieś małe i średnie przedsiębiorstwa. Boli mnie jak moja bryka mknie po tych koleinach. A w ogóle to też nie lubię tirów, bo to się ciągnie tą drogą 80 albo setką i człowiek zwalniać musi często przez nich , bo nie wszyscy zjeżdżają.

Gość spedytorątko
To jak z tymi barami ? TEz zamkna ? :(

Gość mój protest
Nie ma przymusu pracy!!! żyjemy chyba w wolnym kraju!!! Nik nie musi pracować w niedzielę , ani nawet we wtorek, A jeśli chcie pracować w te dni to dlaczego nie może? Policja może a weterynaż nie? Zwierzęta nie chorują w weekend? A drukarz? żebyś mogla ranow w poniedziałek kupić sobie gazetę ? a piekarz - żebyś mógł zjeść śniadzanie rano w poniedzałek ? Jak w wolnym kraju , wolnych ludzi zakazywać pracy jednym a pozwalać drugim? i dyktować co powinnam robić w niedzielę lub nie. Nasi Politycy się nudzą i wymyslają brednie. Co za kraj

Gość taka jedna co się pyta
naucz ich najpierw dobrze jeździć a później protestuj !!!!!!!! nie znosze tirów na dordze !!!!!! są niewychowani !!! jakby sami po drodze jeździli !!!!

PB dgzie masz to pytanie? co niedziela to niedziela. wole miec niedziele wolna, niz jakis dzien w tyg. i ciesze sie, ze pracuje od pn do pt. i wspoolczuje osoba, ktore maja niedziele zajeta.

Gość spedytorątko
moj protest - sluszne stwierdzenie jak ktos nie chce pracowac w niedziele to niech nie pracuje, niech poszuka sobie innej pracy. Pracy w Polsce jest dosc, tylko ze ludzie za duzo chca kasy i za bardoz wybrzydzaja! ale to juz calkiem inny temat.. co z barami ?;/

sami piszecie, ze wolny kraj. wiec moge miec zdanie jakie tylko chce. a wy probujecie mnie przekonac. na darmo :)

Gość spedytorątko
Camomile ..my Ci nie bronimy miec innego zdania. Tylko swoje zdanie, trzeba umiec obronic ! A argument o kosciele - nie jest argumentem

Gość Spedytorka
spedytorątko - Ty mi tu oczu barami nie mydlij :P Oj ludzie, ludzie. Naród zacofany. Chcemy dogonić zachód, ludziom marzy się dobrobyt, a myślicie jak ciemnota w średniowieczu. (nie wszyscy oczywiście, żeby nie wyszło, że generalizuje:P)

mi wystarczy. nie musze się wam tlumaczyc. mam takie zdanie i nie zmienie. Zreszta nie interesuje mnie to. Wy bronicie swojego zdania, ale tez nie macie jako tako super argumentow.

Gość mój protest
Camomile- zapytam? czy nie jesz obiadu w niedzielę ? a ni zupełnie nić , tylo swięcisz dzień swięty i ....... nie oglądasz telewizji ( wiesz no ktoś musiał przyjść do pracy w niedzielę abyś mogła ją oglądać ) Taki zakaz również ich będzie się tyczył . audycji w radio nie będzie bo nie będą mogli pracować . A robienie obiadu to nie praca? to dopoczynek ?

Robienie obiadu to odpoczynek. uwielbiam. zawsze wtedy gotuje razem z moim mezczyzna, obydwoje uwielbiamy gotowac, dla nas to przyjemnosc. Telewizji nie ogladam!!! Radia nie słucham!! :)