Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój protest

Protestuję przeciwko

Polecane posty

a powiedz mi mądralo, gdzie ja napisałam, ze jedzie 180 km/h? mam swoje zdaie, a jak wy chcecie to sobie brońcie ich. wisi mi to :) Pozatym jakie są drogi? przez te walniete tiry? same koleiny!!!

Gość mój protest
niestety nawet nie można ubezpieczyć się od decyzji urzędników. a od suszy można

Gość szkaradna ariadna
Oj spedytorko widocznie nie widziałas jak to się rozwiązuje w innych kkrajach a pisząc o dowozie do supermarketów masz mini pogląd na tęn problem. Tak sie składa,że zastanawiałam się długo nad rozwiązaniem. I uważam,że w tranzytowym ruchu najlepszy byłby transport kolejowy. Mamy całkiem niezłą sieć kolejową/pomagali nam w budowie zreszta Niemcy

Gość to kup chłodnie..
Wszędzie w świecie jeżdżą tiry i drogi są dobre. Taki gówniany asfalt i wszystko w temacie. To tak jakbyś przypierdoliła w drewniany płot, rozwaliła auto i miała pretensje że to płoty gowniane robią.

temat-- ja ja widzialam wczoraj echalam za nim, a on na zakrecie probuje smignac autobus, a z naprzeciwka jedzie osobowka... dobrze, ze mu zjechala na pobocze.... :O kazdy ma swoje zdanie i tyle.

ejjj a powiedz mi co bys dziewczyno jadla jakby Ci te tiry nie przywiozly banaow pomaranczy cytryn i innych rzeczy co w Polsce nie ma??? nie chodzi tylko zywnosc??? co na piechote to maja przynosci?? czy fiatem 126 p???? bozeeeee a to ze drogi mamay jakie mamy to nie wina tirow jakos za granicami naszego wspanialego kraju drogi sa o niebo lepsze...

Gość szkaradna ariadna
niestety ucięło mi temat.....

Gość szkaradna ariadna
Oj spedytorko widocznie nie widziałas jak to się rozwiązuje w innych kkrajach a pisząc o dowozie do supermarketów masz mini pogląd na tęn problem. Tak sie składa,że zastanawiałam się długo nad rozwiązaniem. I uważam,że w tranzytowym ruchu najlepszy byłby transport kolejowy. Mamy całkiem niezłą sieć kolejową/pomagali nam w budowie zreszta Niemcy

Gość to kup chłodnie..
ja nie karzęci się ubezpieczać, nieubezpieczeni rolnicy coś dostaną. Może wystąpić do budowniczych naszych dróg o spieprzenie nawierzchni i żądać odszkodowań za uniemożliwienie wykonywania zawodu, a do urzędów swoją drogą, winiety płacisz za jakiśtam okres do jednego urzędu a inny uniemożliwia ci jazdę !

Gość 172
--> Camomile, mówisz: "Pozatym jakie są drogi? przez te walniete tiry? same koleiny!!!". Pomyśl, że drogi powinny być tak zrobione, żeby KAŻDY samochód mógł z nich korzystać. To nie wina tirów, że tak drogi wyglądają, tylko tych, którzy te drogi robią, i tych, którzy za rzadko wymieniają uszkodzone nawierzchnie.

owszem. tylko gdyby nie tiry, nie byloby ich. zreszta. pisze. kazdy ma swoje zdnaie. i tyle. ja zdanie mam takie. wy takie. i jest ok.

Gość Spedytorka
truuskaffka ponownie się zgadzam. Ariadna - może i na temat hipermarketów nie mam zbyt wielkiego pojęcia bo tym firma w której pracuje się nie trudni, ale posiedźtroche w temacie transportowym i przekonasz się, że tiry w wielu przypadkach są jedynym rozwiązaniem.

koleiny sa, ale czy to wina tirow?, nie sadze, to wina naszych drogowcow, w niemczech jakos jezdza i nie ma mowy o koleinach, wiec stwierdzenie ze to przez tiry jest nie na miejscu,

nom kazdy ma wlasne zdanie:))ale i tam wspolczuje tym co traca kase przez te upaly:)) ide sie zaraz poopalac i oby wypadkow bylo jak najmniej!!!

Gość rosimarie
guzik prawda, ze na całym swiecie jezdza tiry i drogi sa dobre> a przejezdzałas droga spedytorką tirem przez Austrię. Bogatszy kraj, a nie stac go na takie niszczenie drog i zatruwanie srodowiska. Do tego typu przewozow powinna słuzy kolej! Przejazd jednego tira robi taką szkodę, jak przejazd KILKUSET tysiecy pojazdow osobowych. Czyli i tak fatalne drogi w Polsce sa przez tiry załatwiane na amen. Pomyslcie o ludziach mieszkających w koło tras gdzie tych tirow jezdzi duzo. Tylko transport koleją.

Gość Spedytorka
temat masz 100% racje. Camomile. podałaś jeden przykład. Poszukać Ci ilu bezmyślnych kierowców osobówek wjechało wgrupe przechodniów, bo nie wyhamowali przed pasami, ilu wjechało w przystanki, itd??

ejjj a chcialam sie zapytac tych co mowia ze koleja towar przewozic???jak niby przewiesc towar ktory wysiada na stacji np u mnie w miescie gdzie hipermarkety od stacji sa jakies 10-20km??? osobówka?? czy autobusem???

no ostatni przpadek. tir nie wychamował na zakrecie i wjechal w dom stojacy dalej od drogi. zatrztyymał się w \"kuchni\" jedna osoba nie zyje..

Gość Spedytorka
rosimarie tak, przejeżdżałam. Porównujesz to do dróg w Polsce??

Gość Spedytorka
Jak możesz "znajść" to ok ;) Ale tak jak mówie, poczytaj o wypadkach osobówek.

Gość PB
rosimarie, no spoko, tylko powiedz co zrobić jak juz towar dotrze gdzieś koleją? Kazać odbiorcy przyjechać na stację i niech sobie taczkami do magazynu zawozi? Czy może ktos ma mu zanieść? Z pociągu i tak trzeba to władować w jakiś duży samochód. Czy się mylę? Jakie masz pomysły?

ale jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze osobowka z osobowka przyniesie smiertelny skutek. a tir z osobowka? smierc na miejscu

moich dwoje znajomych zginelo bo: wracajac wieczorem do domu poboczem... dupki pijane wracajac z dyskoteki wjechaly w dziewczyne i zabila ja na miejscu... chlopak ktory przezyl nie wytrzymal i popelnil samobojstwo pracuje w szpitalu - osttanio - 23 letni chlopak juz do konca zycia wegetacja \"roslinka\" pijany dupek wracajacy z dyskoteki zgarbal go z pobocza lekarze mowili ze nie widzieli zeby ktos mial mozg na wierzchy i przezyl:(( on przezyl ale co to za zycie... nie bede wiecej pisac

przypadek. samochod stoi na poboczu. oznakowany, oswietlony, swiatla wlaczone. oczywiscie tir sprzatnal go z powierzchni ziemi!!!!!!!!!!

jak juz pisalam znam przypadek ze szpitala gdzie kierowca tira zginal na miejsu a osobowki zlamal noge to tak jakby napisac zakaz jazdy rowerzystom bo polowa jezdzi tak ze rece zalamac...

Gość mój protest
a wypadek naszej Otylii ? to ona wyprzedzała czy ją tiry ? kto szrżował ? ona czy kierowcy tirów ? omijamy jednak temat : Protestuję przeciwko zakazom i szlak mnie trafia

Gość Spedytorka
Camomile. osobówka ma mniejsze ryzyko spowodowania śmierci tak?? Warszawa, bodajże marzec tego roku. Ile osób zginęło na przystanku, w który wjechał samochód OSOBOWY?? 8??