Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój protest

Protestuję przeciwko

Polecane posty

Gość Spedytorka
Camomile - skąd pomysł, że Ci obrażam. Forum dotyczy czegoś innego. Jak sama powiedziałaś - wolny kraj, mogę wyrażać to co myśle prawda? A jeśli się już czepiasz - dlaczego Ty obrażasz kierowców tirów?

Gość spedytorątko
Nie sluchasz? A mi jakos Radiem Maryja zalatuje .. Bez obrazy ;)

Gość mój protest
Pracujemy dla siebie żeby mieć z czeg żyć i dla innych. Sprzedajemy towary , usługi itp. bo jest zapotrzebowanie. Nie żyjemy jeszcze w takim dobrobyćie aby móc pracować tylko od poniedziałku do piątku i to po 8 godzin dziennie. Jeśli moja praca wymaga abym była w pracy w niedzielę to będę. Jeśli zacznie mi to przeszkadzać to zmienię pracę albo pójdę na bezrobocie i wtedy pozostanie mi święcić każy dzień . Zakaz pracy w niedzielę dorowadzi do zwolnien wielu pracowników.

Gość spedytorątko
Ludzie ludziom taki los zgotowali ..

Gość mój protest
ale za to będą mogli odpoczywać w niedzielę .

Gość Spedytorka
przepraszam, ale ja podałam przykłady z życia wzięte. I w przeciwieństwie do Ciebie nie wrzuciłam wszystkichdo jednego worka.

Gość spedytorątko
miejmy nadzieje,ze jeszcze uda sie ten kraj uratowc od tego zaklamania PiSu i LPRu .. Lepper to przy nich swiety ;)

Gość Spedytorka
Nie jedna matka, wychowująca sama dziecko, czy ojciec, który jest jedynym żywicelem rodzimy, błaga o to, żeby mógł przyjść w niedziele do pracy, bo to jest dodatkowa kasa.

raczej to ty wrzucasz wszystko do jednego worka. niestety. Zdania nie zmienie. lece pracowac, by miec niedziele wolna!!! Pozdrawiam🌼

nie czytalam calej tej dyskusji ale wydaje mi sie ze Wy nie wiecie dlaczego jest ten zakaz, tu chodzi o nasz (i tak fatalny) asfalt, przeciez on sie topi poprostu i pod ciezarem odksztalaca, wiec po co dyskusja kto lepiej jezdzi ;)

Gość Spedytorka
Oczywiście Camomile 🖐️

Gość Spedytorka
taka jedna... jedyna --> na temat asfaltu też była dyskusja ;) Poczytaj wypowiedzi troszke wczesniej ;)

Gość mój protest
moja koleżanka właśnie powiedziała mądrą rzecz " nie dogodzisz każdemu"

Gość spedytorątko
Nigdy nie mozna zadowolic wszystkich.

Gość mój protest
to prawda - myslę że wystarczy nie szkodzić a będzie dobrzee i będzie się wszystkim , lepiej łatwiej żyło

Gość Spedytorka
Mądre słowa, tylko obserwując polityków, rząd, urzędników, itp mam wrażenie, że im zależy właśnie tylko na tym, żeby komuś "szpile wsadzić" :O

Gość mój protest
bo się goście nudzą i wymyślają

Gość Spedytorka
mój protest - też musiałeś załatwiać licencje na transpotrt krajowy rzeczy, żeby móc jeździć po Europie?? :D Przepis wszedł w życie od 1 lipca- widać nudzi im się. Licencje, zezwolenia...

Gość mój protest
ja tylko korzystam ze spedycji , zlecam załadunki , ale wiem że firmy transportowe, które dla nas pracują opowiadały o jakiejś licencji... ale nie znam szczegółów

Gość spedytorątko
Dokladnie. Ta licencja to kolejny przyklad nudzenia sie politykow. Chociaz, zglebiacjac temat... nie jest to zle. Przynajmniej moze wykonczyc tych małych, czesto nieuczciwych przewoznikowo, zanizajaych frachty !A jakby nie bylo od wstapienia do UE takich wlasnie firm -krzkow jest cała masa..

Gość mój protest
kurczę nie znam nikogo kto by zaniżał stawki , wręcz przeciwnie

Gość Spedytorka
To kolejny wymysł urzędników. Współczuje wszystkim, którzy zajmują się transportem. Nerwy można stracić.

Gość Spedytorka
A ja spotkałam się już z takimi przypadkami. Jeżdżą po kosztach i zbierają klientów.

Gość spedytorątko
Moj protest --> są takie firmy. Bez obrazy dla nich, ale ..siedzi gosciu, ma jednego tira, czy dwa..i kula nim tylko po to,zeby nie stał. Ktos kto zna sie na cneach, na kosztach...nie pojedzie powiedzmy z Pragi do katowic za 300eur! bo to sie nie kalkuluje! Sa jednak takie burki, ktore pojada... tylko po to,zeby auto nie stalo.. przez to klienci przyzwyczajaja sie do nizszych frachtow, i caly rynek, caly stystem traci !

Gość spedytorątko
a przewaznie jest tak,ze w takim malych firmach, wlasciciel jest kierowcca .. a wnormalnej firmie ..trzeba jeszcze sobie policzyc wynagrodzenie kierowcy! dlatego fracht nie moze byc za niski.. .musi byc oplacalny, przynajmniej minimalnie.

Gość mój protest
to ja mam inny problem , nie mogę znaleźć transportu na krajówce bo wszyscy wożą wodę i mają dużą kasę z tego , dlatego olewają inne frachty.