Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wroce tam

wlasnie wrocilam z Anglii..........

Polecane posty

Gość londoner
ubezpeiczenia na pewno ma,bo z jego polisy pokryli remont mojego samochodu,czyli wychodzi na to ze musze sie przejsc do lekarza

Gość londoner
powiem ze mnie boli przy zmainie pogody,itp.dzieki za pomoc,jutro dzwonei do lekarza,moze cos sie uda z tym zrobic pozdrawiam

I te pieprzone komplementy mam gdzies ich you are so beautiful ja tam nie pojechalam sie puszczac tylko pracowac.. ale generalnie-fajne nowe doświadczenie moze troche kosztowne..

Gość helo czesc i czolem
jezu ludzie a ja jestem w szoku, jestem w anglii 9 miesieciy mam ciepla posadke nianki, ale zaczynam sie rozgladac za czyms innym --- i NORMALNIE porazka! o prace jest tak strasznie ciezko - nawet na interview ciezko sie dostac a tam i anglikow pelno, kazdy szuka pracy, nei wiem, czy to ogaracy okres czy co kolezanka szuka juz miesiac -wszedzie ..i NIC ja jestem w szoku nawet w barze zadaja doswiadczenia ! dopiero zaczynam poszukiwania ale juz widze ze nielekko a moj angielkis jest niedoskonaly zeby zrobic z tym cos w Polsce .. kurde.

Gość jasne...
tez pracowalam w roznych miejscach z anglikami i nie spotkalam sie z takim czyms ze oni zabiaja po 20f a Polak robiac to samo o wiele mniej. BZDURA! Pozdrawiam smileface 🖐️ pewnie mnie nie kojarzysz :P zwlaszcza ze jestem pomaramnczowa,ale zamienilysmy kilka slow kiedys 🌻

jasne - pod tym nickiem Cie nie kojarze heheheh a z praca pod koniec lipca i w sierpniu jest ciezko... przede wszystkim dlatego, ze duzo ludzi jest na urlopie (mam namysli managerow, tych od HR, etc) i dlatego jest przestoj. Powinno cos ruszyc troche pozniej, no ale tez zalezy czego sie szuka... Pozdrawiam :)

Gość zieelona
a ja własnie przyjechalam na 14 dniowy urlopik i naprawde uważam ze Anglia jest naprawdę dobrym roziazaniem dla ludzi szukajacych godnego zarobku. Jestem po studiach, pracuję w fabryce i wcale mi to nie przeszkadza, żyję normalnie, nie odmawiam sobie, samodzielnie wynajmuje z chlopakiem mieszkanie. Zarobek tygodniowy waha sie w granicach 200-300 F .

Gość jasne...
czego sie drzesz? skoro nie napisalas,ze za tyle samo to nie czaje twojego stwierdzenia ,ze anglicy wiecej zarabiaja :P bla bla bla

Gość londoner
20f /h to wcale nie az tak strasznie duzo,sa to porzadne pieniedze ale nei jakies niewiadomo co,to jest okolo 40k rocznie,sredniej klasy specjalista w IT tyle moze miec,dobry inzynier z doswiadczeniem.Kierowca ciezarowki z doswiadczeniem tez moze tyle wyciagnac.Ale naprawde nie ma roznicy czy jest to polak,anglik,rosjanin czy brazylijczyk.Licza sie umiejetnosci i kwalifikacje a nie narodowosc. I przypadkiem nie przeliczajcie tych 20f/h na zlotowki bo to juz nie ma najmniejszego sensu

Gość tak se mysle......
no wlasnie sprawa niby poszukiwanych informatykow z polski przez angoli tez mnie bawi.Jak to jest ,ze na mase cv jakie koles wyslal i jest zarejestrowany na tsronach agencji pracy w ciagu pol roku dostal tylko jeden telefon? i to na dodatek nie wiadomo czy cos z tego wyjdzie.Zaznaczam,ze jest to fachowiec z kilkuletnim stazem pracy w zawodzie.Klamia i tyle

Gość londoner
pewnie ma beznadziejne CV ,zreszta informatyk musi sie w czyms specjalizowac,w jakims jezyku programowania czy sieciach.Jezeli pisze ze umie wszytsko to znaczy ze nie umie nic i nikt nawet nie bedzie sobie nim glowy zawracal.Porzadnie napisane CV,zaresjtrowanie sie na kilku portalach z praca i gwarantuje ci ze telefon bedzie sie urywal,jezeli koles jest dobry to sam wywalczy sobie wysoka stawka.Czasami przeszkadza polski adres na cv,ale jezeli kots jest dobry to nawet do Polski beda dzwonic i oferowac pozycje

Gość tak se mysle......
dobra dobra, cv to on ma dobre, nie ma napisane ,ze wszytsko umie, zna konkretne programy i to stara sie uwypuklic w cv.Jest docenianym programista w aktualnej pracy.Pracuje dla Niemcow.

Gość tak se mysle......
poza tym co to za bzfdura,ze polski adres moze go dyskwalifikowac... przeciez jezeli im tak zalezy na polskich informatykach to chyba logiczne ,ze wiekszosc z nich siezi w Polsce

Gość londoner
nie bzdura,czesto potrzebuja kogos na juz,a jezeli jestes w polsce to wiadomo ze od razu nie zjawisz sie na interview I nikt nie mowi ze potrzebuja akurat polskich informatykow,ogolnie w IT bylo i bedzie duze ssanie,i nie wazne skad jestes wazne zebys umial to co wymagaja I nie mow mi ze jest takim dorym specjalista ma super cv i nie ma ofert:)to jest niemozliwe

Gość tak se mysle......
no jak nie potzrbuja skoro caly czas w tv trabia ze wlaqsnie potzrebuja informatykow, lekarzy itp itp, i prosze ci nie mow mi ,ze on nie jest dobry , bo jest, chyba qwiem lepiej prawda? jak dla mnie to jest zwyczajnie napedzanie sztuczne, nie wiem tylko po co...moze zamist 10 cv powinie n wyslac kolejne 1000

Gość tak se mysle......
mialo byc zamiast 100 c,.. zreszta koniec tematu,bo sie tylko zdenerwowalam, wszechwiedzacy sie odezwal, ciekawe jaka jest twoja praca na saksach.... ze tak jestes "dobrze" zorientowany w tej kwestii

Gość londoner
w telewizji to wiele rzeczy mowia:) jezeli jest taki dobry jak mowisz to znaczy ze naprawde ma zle napisane CV( nie na angielskie warunki) i nie umie sie sprzedac.Zresszta do kazdej oferty pracy powiniem modyfikowac CV

Gość londoner
jestem inzynierem

Gość tak se mysle......
hehe ciekawe ,ze ma zle napisane cv skoro mial sprawdzane przez samych angoli, to ,ze do kazdego ogloszenia trzeba zmieniac to tez wiemy, poza tym on ma cv zosatwione w agencjach na stronach internetowych, t chyba logiczne jest ,ze on sam nie dostosowuje tych cv , bo tej pracy szuka mu agencja.Prawda jest taka,ze niby praca jest a nawet w durnym pabie ja ciezko znalezc,Wiem ,bo mieszkalam kope lat w tym syfie.Zreszta sam widzisz, co ludzie pisza.,🖐️ czesc

Gość anglia nie taka...
ja jeszcze siedze w anglii juz w sumie 8 miesiecy i powiem wam szczerze ze ciezko cokolwiek zaoszczedzic tutaj sie utrzymujac i zyjac.ogolnie ludzie sa zrabani angole tak samo wogole nie szanuja polakow i poniekad sa na nich zli za to ze pracuja lepiej niz oni.bo oni to straszni opierdalacze wogole psychopacii i wogole.bynajmniej mi prz\yszlo z takimi pracowac..to straszne.....

Gość londoner
w pubie ciezko znalezc bo tam moze pracowac kazdy i jest duza konkurencja.w IT juz kazdy robic nie moze.Jezeli dobry informatyk nie moze znalezc pracy w Uk to juz nigdzie nei znajdzie

Gość londoner ale ty glupoty
gadasz, a uk to caly swiat? bez jaj

Gość londoner
nie caly swiat,ale dobry specjalista prace znajdzie tutaj bez problemu

Gość londoner ale ty glupoty
bo co? no ty ja znalazles jako inzyniewr? troche generalizujesz chlopie, i tylko niewicskaj kitu,ze wszyscy toi znajomi dostali wymarzona prace :D powiedz mi ilu polakow pracuje w twojej firmie>???

o przepraszam, mnie Angole szanuja, mojego faceta tez.... Nikt nam nie mowi, ze zabieramy im prace.... ja pracuje w wydawnictwie z samymi Angolami i sa to naprawde bardzo mili ludzie, moj facet robi remonty i ludzie czekaja na niego po kilka miesiecy, bo zostal polecony i nie chca, zeby ktos inny im robil, a budowlancow tu jest od zatrzesienia i Polakow i Angoli i innych... Jesli ktos jest w czyms dobry, to da sobie rade. Ja dostalam swoja prace w biurze przez ogloszenie w gazecie. Wypelnilam aplikacje, wyslalam, dostalam zaproszenie na rozmowe, a na drugi dzien telefon z firmy, ze jesli jestem zainteresowana ta posade to oni by mnie bardzo chetnie tam widzieli!!! Poprzednia prace mialam przez agencje w biurze ksiegowosci, poszlam na interview i z miejsca dostalam posade, a wczesniejsza prace w firmie od ubezpieczen powypadkowych tez mialam dzieki ogloszeniu z gazety. Wyslalam CV mailem, zadzwonili do mnie w ciagu godziny i zaprosili na rozmowe, a za tydzien dowiedzialam sie, ze mam ta prace... Nie ma rzeczy niemozliwych!!! A dobrze napisane CV to podstawa!!! Pozdrawiam....