Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zagubiona007

ona ma u nas mieszkac

Polecane posty

Go艣膰 agattaa
widocznie dla niego nie jest obca, skoro proponuje jej tak膮 pomoc, proste

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zagubiona007
bardzo mi przykro, ze nie udzielam maksymalnej w tej sytuacji pomocy osiebie, -ktorej nie znam -ktora nie ma za grosz odwagi mnie poznac - w koncu miala 3 tyg, zeby do NAS przyjechac i z NAMI porozmawiac -ktora zachowuje sie, jak 5-letnie zagubione w swiecie dziecko -ktora jest tak perfidna lub glupia, zeby oczekiwac pomocy od obcych ludzi, nawet kosztem tych ludzi, -ktora poprzez swoje zachowanie nie wystawia sama sobie dobrej opinii... moze juz pobiegne wyrobic dla niej nowy komplet kluczy?? albo po prostu oddam swoj??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesdxc
---->>> agattaa--- "zreszt膮 ju偶 napisa艂am co chcia艂am powiedzie膰", to mo偶e si臋 wi臋cej nie powtarzaj i nie denerwuj, wystarczyzmieni膰 w膮tek...

Udost臋pnij ten post

ale zrozum ze to moze byc krepujaca sytuacja, beda razem mieszkac, a zapewne maja roznie przyzwyczajenia ja po prostu nie czulabym sie w tej sytuacji komfortowo i to wszystko, poza tym maja juz jednego lokatora na gape, rozumiem te rozterki bo chce sie czuc u siebie swobodnie a nie skrepowana obecnoscia innych ludzi, chyba kazdy potrzebuje troche intymnosci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyna_19
nie zgadzaj sie pod zadnym pozorem. powiedz swojemu facetowi ze nie zyczysz sobie obcych w domu, przedstaw wszystkie argumenty za tym zeby ona nie wprowadzala sie do was. z reszta, jak on sam mogl zdecydowac ze ktos u was zamieszka, bez rozmowy z Toba. jelsi to nie pomoze, postwa ultimatum, albo Ty albo ona....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zagubiona007
wspolokator znalazl sobie mieszkanie!!! w weekend sie przeprowadza.... chciec to moc - praktycznie w niecale 2 tyg znalazl mieszkanie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
majjja nie podbijaj znowu w膮tku o przyzwyczajeniach i prywatno艣ci w momencie, kiedy juz jedna "obca" osoba tam mieszka, bo to niedorzeczne zagubiona ty jej nie znasz, ale zna j膮 twoj facet i to on chce jej pom贸c a ty masz tylko w tym nie przeszkadzac i okazac chocby odrobine dobrej woli przez kilka tyg., ale widocznie cie na to nie sta膰, tote偶 nie dziwie sie, 偶e ten zwiazek jest we wstepnej fazie rozpadu :o na jakiej podstawie twierdzisz, ze ona nie ma odwagi cie poznac albo zachowauje sie jak 5-letnie dziecko? co to w ogole za 'argumenty'??? :o ktos kto potrzebuje czyjejs popmocy jest perfidny i g艂upi???????? wspolczuje twojemu facetowi, jeste艣 niez艂膮 ZO艁Z膭!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

no wiec wlasnie o tym moze ze to nie jest zadna wielka filozofia, zaproponuj swojemu facetowi ze jej pomozecie cos znalezc (powinien to docenic bo wcale nie musisz tego przeciez robic) ale ta kobieta zachowuje sie jak nieporadne dziecko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesdxc
to super, a mo偶e wsp贸艂lokator pom贸g艂by kole偶nce z pracy i zaprosil j膮 do siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
no i co?? znalazl sobie mieszkanie? ile mieszka艂??? kilka miesiecy????????????? nie, 2 tygodnie!! a wy tu o noclegowanich cos mowicie, jezzuuuuuuu :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
co nie znaczy, ze nie szuka艂a, moze nie znalaz艂a nic odpowiedniego? a moze ma jeszcze inne problemy na g艂owie i na wszystko nie wystarczy艂o czasu?? o tym to nie pomyslisz

Udost臋pnij ten post

agatta a nie widzisz roznicy miedzy dobrym znajomym jakim jest kolega ktory tam mieszka, i ktorego znaja oboje od dluzszego czsu a obca dziewczyna?

Udost臋pnij ten post

sadze ze raczje wygodniej jest poprosic o pomoc kogos innego po co sobie zaprzatac glowe szukaniem mieszkania, juz tak poza wszystkim to jej po prostu brakuje klasyi poczucia taktu , to wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesdxc
-------->> agattaa -- co艣 Ty si臋 tak przyczepi艂a. To 偶e Ty post膮pi艂aby艣 inaczej, nie znaczy, 偶e ka偶dy tak musi !! Skoro autorka topiku nie ma ochoty mieszka膰 z obc膮 bab膮,to ma do tego prawo. A je偶eli tak Ci to przeszkadza, to mo偶e sama zapro艣 tamta do swojego domu. Piszesz w k贸艂ko jedno i to samo, a to autorce topiku napewno nie pomo偶e. Jak nie masz nic ciekawego ju偶 do powiedzenia w tym temacie to si臋 nie odzywaj. Sama napisa艂a艣 :"zreszt膮 ju偶 napisa艂am co chcia艂am powiedzie膰", a nadal sie powtarzasz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zagubiona007
agattaa....chyba nigdy z nikim innym niz twoi rodzice i ewentualnie twoj potulny facet nie mieszkalas... ...i mowiac moze niekoniecznie kulturalnie - to moj problem, moja prosba o rade...wiec tobie juz dziekuje - nie podoba mi sie twoj ton i chamstwo, a przede wszystkim nie daje wiary, ze wszystkim tak chetnie i z oddaniem pomagasz..... ...moje zycie uczuciowe nie opiera sie na "nieprzeszkadzaniu", jak to slicznie ujelas...nie jestem dodatkiem do jego 24h co do mojego zwiazku, to sobie odpusc, bo ja prosilam o pomoc, a nie o rady samozwanczego psychologa... i jeszcze jedno - nie oceniam ludzi, ktorych nie znam, tylko ich zachowanie...i tobie radze to samo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
po pierwsze ona nie jest obca!!! moze dla niej, ale nie dla niego po drugie nie bylo powiedziane ze to ona sie wprasza, raczej watpliwe, bo nikt tak nie robi, wyglada na to, ze to on jej zaproponowa艂 pomoc, wiec nie opowiadaj bajek!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
wesdxc tutaj toczy sie dyskusja i na tym ona polega, ze sie przedstawia wlasne argumenty, nie rozumiesz tego?? a jak autorka ma wlasne zdanie to niech sie go trzyma a nie zawraca ludziom dupe na forum! po to chyba stworzyla ten temat, zeby poznac opinie innych ludzi, co wszyscy tutaj czynia, wiec zejdz ze mnie, bo sam sie przyczepiles jak rzep psiego ogona :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zagubiona007
i jeszcze jedno - gdybym byla zolza - juz bym powymieniala zamki w drzwiach, albo pana spakowala... no i telewizor ja kupilam...wiec tylko MOJE PROGRAMY, no i pralke - WIEC TY MOJ DROGI PIERZESZ RECZNIE i jeszcze duuuuuzooo innych rzeczy....

Udost臋pnij ten post

zagubiona, a rozmawialas ze swoim narzeczonym o tym ze mozecie jej pomoc w znalezieniu tego mieszkania?? mysle ze to jest jakies wyjscie i kompromis, doskonale Ciebie rozumiem bo tez nie chcialabym znalezc sie w takiej sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesdxc
agattaa-->> dobrze wiem co to dyskusja. Widz臋 jednak, 偶e Ty nie mo偶esz znie艣膰,偶e kto艣 ma inne zdanie.Wypowiedzia艂a艣 si臋 i OK. Autorka topiku Ci odpowiedzia艂a. Wi臋c daj ju偶 sobie spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zagubiona007
majjjja...probowalam...mysle, ze dzisiaj jeszcze o tym bedziemy rozmawiac, jak wroce z pracy...ja naprawde jestem w tym wszystkim troche zagubiona, a nie perfidna i wyrachowana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agattaa
jakbys powymieniala zamki, to mialabys problemy z policj膮 moja droga, bo to nie twoje mieszkanie, ale ty sie potrafisz jedynie szarog臋si膰, zachowujesz sie jakby to mieszkanie bylo twoja wlasnoscia, a ty tylko tam mieszkasz, i byc moze jedynie chwilowo skoro zwiazek ci sie sypie, postepuj tak dalej, to wylecisz z tego mieszkania szybciej niz kolezanka twojego faceta sie wprowadzi

Udost臋pnij ten post

no coz ja znikam mam nadzieje ze wszystko sobie wyjasnicie i znajdziecie wyjscie najlepsze dla Was OBOJGA :)

Udost臋pnij ten post

zagubiona, nie chce mi si臋 wszystkiego czyta膰 ale to oczywisty absurd 偶eby kto艣 obcy wprowadza艂 si臋 do was je艣li ty tego nie chcesz s膮 sprawy w kt贸rych nie ma kompromis贸w i nie mo偶na si臋 podk艂ada膰 je艣li chce si臋 zachowa膰 spok贸j ducha i szacunek dla samej siebie, do nich nale偶y czucie si臋 jak u siebie we w艂asnym domu ja nie wiem, tw贸j facet albo testuje na ile si臋 zgodzisz, na ile mo偶e sobie z tob膮 pozwoli膰, albo sam jest kompletnie pogubiony i nieasertywny, w tej czy innej sytuacji trzeba go nauczy膰 jakie s膮 priorytety b膮d藕 sob膮 i m贸w o tym co czujesz i nie daj sobie wle藕膰 na g艂ow臋, je艣li tw贸j partner ma tyle inteligencji emocjonalnej, jak膮 popisuje si臋 wobec obcych, to zrozumie osob臋 na kt贸rej naprawd臋 powinno mu zale偶e膰 chryste... gdyby m贸j mia艂 takie pomys艂y chyba bym go wy艣mia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dla mnie paranoja
pomijam watek faceta,bo dla mnie gosciu przesadzil nieziemsko. olal ci cieplym moczem i wyglada na to,ze powaznie to on cie ni traktuje. ale ta panna? bezczelna dziewucha,jak mozna ? na twoim miejscu zadzwonilabym do niej i powiedziala,ze niestety ale ty sie nie zgadzasz na taka sytuacje i tyle. a co ona zrobi to jej problem. a co facet? - okaze sie wtedy kim dla niego jestes!

Udost臋pnij ten post

w takim razie ja tez jestem perfidna i wyrachowana, po zrobilabym tak samo ;) takie juz z nas cytuje : \"zolzy\" i ,\"oj biedni nasi faceci\" ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zagubiona007
agattaa - twojej dupy juz bym nie chciala zawracac..... brawa za kulture wypowiedzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesdxc
---->>zagubiona007--- porozmaiwam z nim spokojnie. Napewno dojdziecie do porozumienia. Trzymam kciuki!! I nie przejmuj sie wypowiedziami jednej takiej tu... nie warto POWODZENIA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dla mnie paranoja
agata - czy ty jestes jebnieta czy co? jak nie jej mieszkanie? mieszka tam,placi za nie wiec ma takie samo prawa jak jej facet. on jedynie moze ja z tej chaty wywalic. ale chyba nie jest takim chamem,ze wywali dziewczyne swoja by mon pozwolic mieszkac jakies lafiryndzie!

Udost臋pnij ten post