Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ===========

BILET LOTNICZY I....

Polecane posty

Gość ===========

kupiłem bilet do Londynu w Biurze Podróży w swoim mieście. Jest to taka zwykła kartka . Na lotnisku mam odebrać na podstawie tego normalny bilet. Nie wiem niestety gdzie to sie odbiera. Lęcę z Warszawy, mieszkam w Rzeszowie, proszę o radę. Biuro jest dziś nieczynne a lecę jutro.

Gość Wujek Piecyk
Odbierasz w biurze tej linii lotniczej którą lecisz. Biura linii lotniczych na warszawskim lotnisku znajdują się (przeważnie) na antresoli hali odlotów. Jeśli lecisz tzw. tanimi liniami lotniczymi z terminalu "Etiuda" to znajdziesz wszystko od razu, bo ten cały terminal ma powierzchnię przeciętnego supermarketu :-) Warszawski port lotniczy jest mały. Przyjedź odpowiednio wczesniej, to znajdziesz. Od "Etiudy" do właściwego dworca lotniczego jest jakieś 200 m.

Gość ===========
dziękuję

Gość wujek Piecyk
kojarzy może Kate ?

Gość i do góry

Gość a ja lecę z biura
hollidey-travel i tez muszę odebrac bilet to nie są linie, to jest biuro podrózy - tez tam znajdę

Gość a ja lecę z biura
nikt nie wie ?

Na pewno biuro ma na Okęciu swoje okienko.Bądż spokojny. Szkoda,że biuro sprzedające wycieczkę nie poinformowało Cię o tym

Gość myslę że znajdziesz
nasze lotnisko jest małe.

Gość powinno być tam biuro tej firm

Gość a jak nie bedzie na ciebie
czekał bilet ?...............moze tak być i co wtedy?

Tanie linie ( bo takimi pewnie lecicie) mają to do siebie, ze nie mają biletów. W biurze dostajecie tylko wydrukowaną kartkę z którą idziecie do odprawy i podajecie razem z paszportem lub dowodem, często wystarczy podać nazwisko lub kod, który jest na wydruku. Pani daje Wam w okienku kartę pokładową i lecicie. Na karcie linie niskobudżetowe nie mają również przydzielonych miejsc. Siadacie tam gdzie jest wolne. inaczej jest jeśli lecicie na wycieczkę zorganizowaną i bilety macie odebrać na lotnisku. Wtedy szukacie szyldu z nazwą biura na lotnisku i stoicie w kolejce po bilet a później do odprawy.

Gość ja lecę za 3 dni samolotem
do Włoch bilet zakupiłam w biurze podrózy, doatałam taki właśnie świstek i z tym świstkiem na Lotnisku mam pojść po bilet wiem, ze jest to czarter i tyle, więc chyba u mnie bilet jest potrzebny, kurcze sama juz nie wiem...a jak lot jest o 23 a zbiórka o 21 to o której odebrać nalezy bilet...bo pociag przychodzi na styk, tzn o 21 będę na lotnisku...nie za pozno?

hej nikt nie wie ?

to przecież pisze , że z tym świstkiem idziesz do odprawy i tam dostajesz kartę pokładową, odprawiasz bagaż główny i idziesz z kartą i paszportem dalej do następnej bramki. Jakie to linie?? Skoro masz wylot o 23 a pociąg o 21 to powinnaś teoretycznie zdążyć jeśli pociąg sie nie spóźni. Zazwyczaj odprawiają do 45 min przed odlotem o ile mnie pamięc nie myli.

ale to jest niby bilet w dwie strony....kurcze namieszało mi się kupiony jest przez biuro podróży Hollidey z Poznania, facet w biurze cos bredził o bilecie...mam 1 kwitek czy on obowiazuje w 2 strony czy jednak bilet

Zobacz czy na tym jak powiadasz świstku jest nr reserwacyjny. Jeśli jest a tak myślę,to na ten nr nawet bez świstka lecisz w obie strony

jest tam numer lotu, godzina, moje dane ,ilość osób jakiś ajx

o rany dokąd do Włoch może tak dojdziemy co Ty masz,choć lepiej byłoby dopytać w biurze które sprzedawało. Dawaj dane jaka miejscowość

Gość ja Jacek
a ja lecę liniami greckimi i mam tez taki kwitek z danymi i godzina zbiórki na lotnisku Okęcie i sam teraz juz nic nie rozumiem.....mam iśc po bilet...wiem, ze ten samolot leci z Warszawy do Grecji i tylko tyle, rezerwacja + zapłata w biurze podrózy. Wiem jescze że to linie bez jedzenia i napojów. Kurcze mam mieć bilet?????

Ludzie no! Chyba juz jaśniej nie mogłam tego wyżej napisać co i jak. CZego jeszcze nie rozumiecie? w którym momencie? Napiszcie jakie to linie i skąd??????????????????

Do Grecji lecisz Centralwings? czy jakimis innymi liniami?

Gość ja Jacek
oj chyba Helios

O ja nie mogę. Ludzie to do jakich biur chodzicie,że wychodzicie tak niedoinformowani. Co za pracownicy tam siedzą,za co płacicie? Raju nie wytrzymam. Podajcie dane i nie Włoch i nie Grecja tylko miastami. Tak łatwiej zarientować się co to za linie.

Gość m+k
słuchajcie lecę do Larnaki i wiem , że bilet musi byc na lotnisku, tez mam kartkę ale tam w czasie zbiórki maja nam w biurze firmy turystycznej dać bilety tak poinformowało mnie biuro podróży ale z tego co tu wypisujecie zaczynam miec stracha

Gość m+k
ja lecę właśnie Helliosem!!!

Nie musisz mieć stracha ,bo z tego co widzę mylicie pojęcia. Co innego kupić wycieczkę w biurze i odbierać bilet od pilota na Okęciu,a co innego lecieć prywatnie zakupiwszy bilet w biurze.

Gość ja Jacek
tak najpierw na Cypr potem do Grecji...zle sie wyrazilem. Najpierw Cypr.