Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Do STUDENTÓW FILOLOGII PPOLSKIEJ

Polecane posty

Od pazdziernika zaczynam ten wlasnie kierunek, napiszcie prosze jakie przedmioty mieliscie na 1 roku.

Sporo tego :) Najważniejsze - Gramatyka opisowa i Historia Literatury staropolskiej, plust to Łacina,Językoznawstwo, Psychologia, Historia Polski, Literatura współczesna, Poetyka, Język staro-cerkiewno słowiański i Wprowadzenie do Literaturoznawstwa. I jeszcze taki przedmiocik jak Nauki pomocnicze :) Pozdrawiam serdecznie

Gość pytankoooo
a psychologia w jakim zakresie? co konkretnie?

i ta lacina w jakim zakresie? zaczynam fil. pol jako 2 kierunek na dziennych i na pierwszym (prawo) mialam juz lacine. Ciekawe czy mogliby mi to darowac?

Musisz zapytać, u nas Łacina wygladała tak, że trwała rok i pani prowadząca postanowiła w ten rok nas nauczyć owego jezyka, mieliśmy czytać tłumaczyć i umieć wszystko. Masa końcówek gramatycznych podawanych za szybko bez ładu i składu raczej nie sprzyjała wspaniałym wynikom :) Musisz zapytać, może nie będziesz musiała robić Łaciny jeszcze raz

Gość można przepisac ocene
zwłaszcza w przedmiotach, które sa na wielu kierunkach

u mnie lacina trwala semestr, ale tez mialam b. intensywny tryb :). Mam nadzieje ze uda sie cos pominac, bo i tak bede miala full zajec.

Popytaj na pewno coś się da zrobić :) Jak nie to, to moze coś innego przepiszą :)

ciekawe czy historie Polski dla sie podciagnac pod historie prawa polskiego?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Aż na takie ugody to bym nie liczyła ;P Pozdrawiam i kolorowych snów życzę :)

Gość Slonko a co ty chcesz
robic po tej polonistyce? Przeciez to nie ma przyszlosci. Ja dalam sobie spokoj po pierwszym roku. Moi znajomi ktorzy skonczyli ten kierunek zarabiaja po 700zl albo nadal szukaja pracy....

jakbys przeczytala dokladniej to bys wiedziala, ze studiuje juz prawo. Filologii nie traktuje jako sposobu na przyszle zycie.