Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fragleska

ciążą a korale i pepowina

Polecane posty

Gość fragleska

Od zawsze słyszałam ,że kobieta w ciązy nie powinna a raczej nie moze nosić korali na szyi, medalionów bo moze dziecko udusic się swoja pepowiną. Nie wiem , aby to był przesąd ale jak inaczej to potraktować? Tak samo jak się kobieta przestraszy w ciązy i dotknie sie gdzieś to wtedy na tym samym miejscu u dziecka pojawi sie myszka. Niemoze chyba tez i teraz nie wiem zatykac nosa jak przejdzie koło padnietego zwierza czy niemoze wogóle przechodzic koło zwierza bo jej dziecko będzie miało kłopot zze swoim zapachem skóry.

Gość powinnaś jeszcze
dodać - jak jest białego koloru skóry, i ma też takiego męża - to nie powinna opatrzeć na czarnoskórych ba jak się zapatrzy to dziecko urodzi się kolorowe- kto oglądał "Złotopolskich" lub mieszka na wsi to wie o co chodzi

Gość fragleska
czyli nie prawda? to takie gadanie tylko? ufffffff bo uwielbiam korale i niechciałabym by mi sie dziecko udusiło. nIby przesąd ale zadna ciężarna nie ma korali. Zauwazcie. Moja znajoma nosiła korale i dziecko sie urodziło z pępowina okręconą. A jeszcze na usg przed porodem nie było okręcone.

Gość to okropne
Chyba nie piszesz poważnie? ja nosiłam całą ciążę łańcuszek z serduszkiem i nic się nie stało. Nigdy nie słyszałam o takim przesądzie, a nawet jakbym słyszaa, to bym to wysmiała. Ludzie, XXI wiek, latamy w kosmos, a tu pojawiają sie topiki o czerwonych wstążeczkach na wózkach, koralach w ciąży itd.

Gość Ja w ciąży
przestraszyłam się jeza(myslałam ze to szczur) złapałam się za buzie bo wrzasnęłam,a mój mąż narobił paniki ze jak się dziecko urodzi z plamą na buzi to to bądzie moja wina :-).Syn nie ma nawet plamki na buzi. Ma malutką myszkę na ręce,ale takie znamiona są w mojej rodzinie genetyczne,mają je wszyscy w linii mojej mamy. Babcia ma myszkę na nodze,mój wujek (jej syn) na posladku,ja mam myszkę na pępku. Więc to ze moje dzioecko myszkę ma wcale mnie nie przeraziło. Tzw.myszka -znamię.to nic innego jak zbiorowisko pigmentów. Więc to czy dziecko je będzie miało to napewno nie z winy tego ze ciężarna matka się czegos wystraszyła. A to ze dziecko rodzi się owiniete pępowiną to nie dlatego ze matka przechodziła pod sznurkiem,czy wieszała firany czy podnosiła do góry ręce. Stare zabobony i tyle.Ale czasem warto w cos wierzyc tylko po to zeby wierzyc :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Gość to okropne
Uważasz, że warto wierzyc w takie bzdury? A po co?

Gość a skąd wiesz
że wujek ma znamię na pośladku? Oj, brzydkie zabawy!