Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieszkodliwa

Dziewczyny nie używajcie kremów z Paraffin Oil, Paraffinum liquidum!!!

Polecane posty

Gość to przesatńcie tapetować ryje
aha, zapychaja pory tez inne składniki:) Także nie pomoże wam szukanie parafinki:) Praktycznie wszystko z napisem "myristate" zatyka pory:) Innych tego typu substancji jest tak wiele, że nikt nie będzie tego wyszczególniał, bo zajęłoby mu to tydzień:o

Gość CHOMIK
Tak no Lancome parafiny nie ma - ale też ma ładną tablice Medelejewa z tylu;) no i parabeny królują. Więc "to przestańcie tapetować ryje" (co jest zresztą słuszną uwagą tylko chamsko ujętą) ja bym Ci proponowała pomyśleć chwile na co wydajesz te 300zl kupując taki kremik od Lancoma;) Pozdrawiam:)

wiecie ci, nie rozumiem jednego: na kazdym temacie znajdzie sie zawsze jakas bezczelna, arogancka dziewucha, ktorej poziom kultury osobistej rowna sie 0 :/ Nie moge zniesc chamstwa i bede je zawsze i wszedzie tepic!!! To samo, co napisala tak arogancka dziewucha mozna bylo ujac inaczej, ale jej pewnie nikt nie nauczyl jak :/ Sorki, za taki wywod nie na temat, ale szlag mnie trafia jak czytam tego typu wypowiedzi wszechwiedzacych chamskich gwiazd :/

Od kiedy przestałam używać kremów z parafiną mam ładniejszą cerę i mniej zaskórników.

Gość BognaK
A na mnie te kremy działają rewelacyjnie! Miałam problemy z cerą, używałam wysuszających kosmetyków i leków, ale stwierdziłam że robię sobie wielką krzywdę i poszlam w zupelnie odwrotnym kierunku-trudno-pomyslalam, zaryzykuje. Teraz na czoło z którym mialam problem krostkowy stosuje SUDOCREM a na reszte buzki mocno natluszczajacy nawilzajacy krem Ziaji OLIWKOWY. Problemy znikly(jedynie okresowo o podlozu hormonalnym), koloryt sie poprawil, skora jest elastyczna, miekka w dotyku, super! Obydwa kremiki zawieraja wskazywane przez Was skladniki. Ja sie nie boje! Wychodzę z zalozenia ze takie natluszczanie skory w moim wieku(21 lat) pozwoli mi w przyszlosci cieszyc sie dluzej mloda skora bez zmarszczek(chociaz mam to tez troszke zapisane w genach..:-))

Gość Kremoowa
Ale w wiekszosci kremow, balsamow, mleczek i oliwek sa te skladniki:( To co uzywac???????????

Gość no własnie co używać
napiszcie jakieś mrki kremów które tego nie zawierają, znacie jakieś?

Gość no własnie co używać
wygląda na to że3 trzeba bedzie w drogerii spedzic 3 godziny i przegladac kazdy jeden z osobna, brr....

Gość a powiedzicie mi czy
w zwykłej NIVEI tez jest ta parafina???

Gość BognaK
nienajmądrzejsze ciastko jestes.. sudocrem-WIEM ze ma sciągające dzialanie i dlatego uzywam wylacznie na czółko ktore od czasu do czasu w duzej mierze w zaleznosci od pogody(upal) boryka sie z drobnymi krostkami ktore sudocrem wlasnie idealnie pods usza przy czym NIE wysusza na wióry..Aktualnie czolo jest gladziutkie.. Teraz rozumiesz?

Gość CHOMIK
Kosmetyki które nie zawierają szkodliwych substancji: Weleda Longona Lavera dr. Hauschka Eco cosmetics mydełka z Ekosensu i jeszcze pare innych...;) Poszperajcie w necie a na forum jest świetny topic o tym - "Natura Górą!!..." Pozdrawiam:)

jest duzo kosmetyko bez parafiny. Nawet ziaja czy soraya maja takie kosmetyki wiec wcale niekoniczenie musza to byc drogie kremy. Ja zawsze sprawdzam sklad kosmetykow przed zakupem i jakos nie zajmuje mi to 3 h :D Parafiny nie maja np: Ziaja krem nawilzajacy wilowitaminowy (takze wiecej kremow ziaji, ale trzeba sprawdzac, bo niektore jednak maja), kremy sorai (np. nawilzajaco-matujacy, lub sam nawilzajacy i takze inne), kremy la roche posay i dermedic (te juz troche drozsze). Jest ich naprawde bardzo bardzo wiele, ale trzeba samemu sprawdzac sklady.

Gość ale pie*dolicie
tak, zmieńcie krem na taki ktory nie zawiera tego skladnika, od razu bedziecie miec skore jak dupa niemowlaka! boki zrywać.

Gość vikaaa
Ja uzywałam kremów z dermedica i jakos nabawiłam sie zapchanych porów a nie maja w składzie parafiny. Natomiast jak uzywam od 3 tygodni bambino to wszystko mi poznikało i buźka sie wygładziła. A bambino ma na drukim miejscu paraffinum liqidum. wiec co o tym powiecie?

Gość do vikaaa
ja powiem, że stara baba, któr używa kremo Bambino to porażka:o

ja nie tyle co wyklnełabym parafine co np. SLS, EDTA, parabeny, PEG-i i kilkanaście innych groźniejszych od parafiny

Ja zawiodłam się składem podkładu Under Twenty dr Eris - na opakowaniu napisane \"oil free\" i po polsku \" beztłuszczowy\" a w składzie Parrafinum liquidum! I to się nazywa niby uczciwość producentów. Za to jestem zadowolona z podkładu Fresh matte Maybelline - przynajmniej w jego składzie nie ma tych olei. Staram się nie używać makijażu żeby nie pogarszać cery, ale przecież zdarzają się sytuacje w których wypada dobrze wyglądać.

Nie miałam pojęci że tyle chemii jest w kosmetykach, cóż nie dostrzegamy wszystkiego ciągle goniąc i biegnąc do przodu....

Gość w tanszych kremach tez
mozna znalesc takie bez parafifinum liquidum - np. kremy na dzien Miraculum, na 100% ten z serii perla&jedwab, inne sobie sprawdzcie bo glowy nie daje, kosztują około 15-18 złotych i jak dla mnie sa rewelacyjne :-) nie mialam prawdziwego tradziku tylko raczej skore z problemami, sklona do wypryskow bo zbyt tlustych kosmetykach, od pol roku tylko ja nawilzam - zadnych maseczek z glinki, kremow matujacych i tonikow antybakteryjnych i jest o niebo lepiej :-) poprawilo mi sie od odstawienia 10 kosmetykow, uzywam tylko plynu mincelarnego i kremu nawilzajacego, robie makijaz jak ide do pracy bo musze - nie moge straszyc ludzi mimo gladkiej skory :-P

Gość Dotttka92
Łatwo mówić ,ale jak znaleźć krem bez Parafiny? Przeglądam wszystkie moje komsetyki i prawie każdy ją zawiera ,w mniejszym lub większym stężeniu :( A jak znajdę krem bez parafiny ,to będzie glikol propylenowy ,albo kokamidopropyl .. i tak bez końca...najlepiej to kupować kosmetyki naturalne...albo samemu je robic...

Gość co za koszmar
no to sa jaja sprawdzilam teraz sudocrem i tam tez jest :/ przeciez to jest dla dzieci! ja tez go uzywam po depilacji :(

Ale parafina wcale nie jest taka szkodliwa!Może tylko dla osób z tłustą cerą.Przeciez jest glownym skladnikiem kosmetykow sprzedawanych tylko w aptekach,przeznaczonych dla dzieci,niemowlat i dorolsych z bardzo sucha skora,np.Oilatum.

Gość Najlepiej to nic
nie używać! Wszystko ma chemię! I basta!

Gość a c....
podbijam

Gość a czy sa jakies
a co powiecie o kremiku loreal future e

Gość a ja uzywam od jakiegos czasu
kremu babydream z rossmana i hipp. to sa kremy dla dzieci a ja mam 28 lat i naprawde cera sie poprawila. taka odswiezona jest a po innych kremach nie dosc ze mialam syfy to taka zmeczona cere. jakby przeciazona. fajny tez jest ziaji odzywczo-kojacy. w takim niebieskim opakowniu tylko ze skora sie swieci po nim ale uzywalam go na nioc.

Gość toja.
dzieciece kremy też mają parafine???wiec co wogóle mozna uzywać? cgyba faktycznie te płatki...:P jasne ziaja itp garniery NIE tylko krem za 300 zł , nie jestem małolata wiec proszę mi tu z takimi tekstami nie wyskakiwać, ale nie stać mnie a krem za taka kasę....jakby nie było człowiek ma jeszcze inne potrzeby zainwestowania w siebie... a krem ochronny z jakimś wysokim filtrem??/co polecacie?

Gość uuuuuuuuu