Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpoczywajaca

PYTANIE O PASZPORT

Polecane posty

Gość odpoczywajaca

chcialam sie zapytac czy warto robic sobie jeszcze paszport ten ktory mialam stracil waznosc ale mam nowy dowod jednak nie wszedzie mozna pojechac na dowod czy warto wiec wyrabiac paszport?

Gość serves
nie wszedzie wjeżdzasz na dowód..wyrób paszport

Gość poleczka z gd
jak chcesz zalozyc konto za granica to pytaja o paszport a nie dowod, lecz jak tylko ma sluzyc w celach podrozy to do krajow ue potrzebny tylko dowodzik..

Gość odpoczywajaca
a wlasciwie to do jakich krajow unii nie wpuszcza na sam dowod? czy juz do wszytskich?

Gość ponoć
ma być nowy paszport, cena 140 zł, zdjęcie twarzy nie może być lekko bokiem, tylko na wprost twarzy i czip bedzie w tym paszporcie

Gość odpoczywajaca
no wlasnie jaki czip? podobno tam ma byc zeskanowane oko jakies ine pierdoly ale to jeszcze nie teraz wiec warto robic skoro za rok albo dwa okaze sie ze juz sa inne?

Gość dobraawaaaa
ale one nie straca waznosci. Ja wyrabialam na poczatku lipca i bede miala dalej 10 lat wazny

Gość ponoć
ja już sama nie wiem, wymyslaja i wymyslają, mój tato wymienił prawojazdy na nowe, a teraz znowu chca wprowadzic inne, unijne, z gwiazdkami unijnymi :p 7 lat temu podlaska kasa chorych wymysliła karty ubezpieczeniowe z czipami, cała moja rodzina dostała takie i sasiedzi, wszycy mieszkanczy podlasia, do tej pory te czipy leżą mi w szufladzie, bo naszej kasie chorych się czipy odwidziały, a przecież to nieźle kosztowało, wszystko bez głowy robią :o

Gość odpoczywajaca
te karty z czipami tez mam

Gość ponoć
odpoczywajaca ale Ty jesteś z innego województwa ? to czipowanie było ogólnokrajowe może ? matko ile to pieniedzy poszło :o

Gość odpoczywajaca
nie nie jestem z innego ja tez jestem z podlaskiego