Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość le-ma

Wypowiedzcie się, proszę..

Polecane posty

Gość le-ma

On chce byśmy tydzień wakacji spędzili u niego, więc ja zaproponowałam, że kolejny tydzień moglibyśmy spędzić u mnie... ale on wybuchł, twierdząc, że nie będzie się podporządkowywał nikomu...( że niby moim rodzicom?). Nie jesteśmy niezależni, oboje mieszkamy nadal z rodzicami. U niego, to znaczy na ich działce, na której jest praca do zrobienia... (tyle że tam sami, u mnie rodzice). Czy ja źle oceniam, że tu trzeba kompromisu obu stron?

Gość ohooohoho...
patriarchat ci sie szykuje :P

Gość nie poddwawaj się
bo już chce tobą rządzić albo tydzień na tydzień albo wcale:)

Gość ohooohoho...
no ale istnieje tez mozliwosc ze Twoi starzy faktycznie sa nie do zniesienia. Ja sam nie lubie poddawac sie czyjejs jurysdykcji, co nie znaczy ze jestem tyranem ;)

Gość le-ma
Wiesz, nawet nie próbuję gloryfikować moich starych... uważają przede wszystkim, że nadal to facet powinien więcej robić dla dziewczyny, a idea ta przejawia się w prozaicznych sprawach takich jak np. mój wyjazd do kochanego (..."że nie zawiezie, że nie odwiezie, że on powinien do mnie, a nie ja się tułać"). Ale jakoś z tym 'walczę' i jeżdzę co jakiś czas... Chciałabym, byśmy chociaż się spotykali "sprawiedliwie" - "raz u ciebie, raz u mnie"... taki kompromis, zupełnie jak z tym wyjazdem.

Gość le-ma
PS. Zatem wychodzi na to, że teraz to ja jestem pod jurysdykcją... jak nie rodziców, to jego. Chcę to jakoś uzdrowić, bo kocham.

Najważniejsze, że na jednej działce możecie być sami, a na drugiej będziecie z Twoimi rodzicami. Ta druga możliwość jest NIE DO PRZYJĘCIA dla młodego faceta (on to czuje intuicyjnie), starszego zresztą tym bardziej (wie to z doświadczenia). Jeżeli piszesz, że podział \"raz tu, raz tam\", jest sprawiedliwy, to jesteś w dużym błędzie.

Gość le-ma
Nadal tkwię w takim układzie, że być może jeśli nie będzie 'razem z rodzicami'. nie będzie też 'bez rodziców'. Mlodym facetem nigdy nie byłam... ale wiem, że młoda kobieta chciałaby wsparcia od faceta, inaczej gromy spadną na mnie - z obu stron w końcu.

Gość hejv hej
Hm, a nie możecie tak dla odmiany tego czasu spędzić z Twoimi rodzicami?Przecież facet też musi dbać o kontatky z potencjalnymi teściami! Oni muszą wiedzieć z kim się zadaje ich córka! i Ty też zawsze będziesz tego potrzebowała-tak mu to spróbuj wytłumaczyć:)

Przecież wystarczy, że sobie wyobrazisz wakacje z JEGO rodzicami. Byłabyś zachwycona ?

Gość le-ma
Z doświadczenia... W zeszłym roku pojechałam na wakacje z nim... i jego siostrą i jej chłopakiem. Siostra nas pilnowała... on spał w pokoju z nią i jej facetem, ja w osobnym. Ale sobie nie krzywdziłam, nawet jeśli jego siostra mówiła, że "zabrali mnie ze sobą". Fajnie było być razem przez dwa tygodnie :-)

Gość apapap
up:)

Byliście w dwie pary, mniej więcej równi sobie. To jednak nie to samo, co z rodzicami.

Piszesz : Nadal tkwię w takim układzie, że być może jeśli nie będzie \'razem z rodzicami\'. nie będzie też \'bez rodziców\'. No to wszystko jasne, rodzice chcą was mieć na oku... To już lepiej postaraj się o inną przyzwoitkę, może znów zaproście rodzeństwo ? Tak byłoby najlepiej i najfajniej. No i nie dziw się chłopakowi, jeśli zupełnie zrezygnuje z Twojego i rodziców zaproszenia. Ja tak właśnie bym zrobił.

Gość le-ma
trochę go rozumiem. nie chce byc "podwładnym mojej mamy. siostra mi szepnęla , że będą nas pilnować do momentu aż moja mama go nie wypróbuje

Gość schizofrenik Czarls Czarlson
ALE BĘDZIECIE SIĘ RUCHAĆ ZDROWO!