Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Szampony na wzmocnienie włosów

Polecane posty

Gość Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zna ktoś dobry szampon po którym włosy są naprawde mocne i mniej wypadają?

Gość zaciekawiona Martyna
joanna z rzepy plus odzywka

Gość zrodlo14
odzywka i szampon Nanothik naprawdę działa do kupienia na necie

Ja polecam Gliss Kur regenerujący taki pomarańczoey. Moje włosy postawił na nogi:)

Gość missmarta
wczoraj kupiłam szampon ze skrzypem polnym Farmony, podobno działa (vide: recenzje w Damskiej Torebce). już po pierwszym uzyciu włosy są jakby ładniejsze, na efekt wzmocnienia jeszcze chyba trzeba poczekać. do tego piję herbatkę ze skrzypu:)

Gość joj
ja Ci doradze "biosilk" czyli naturalny jedwab. Nie wierzylam , w koncu sprobowalam i .......mam piekne mięciutkie włosy:) a! no i jak blyszcza:D

Gość loraaaaaaaaaaaaaaaaa
wylatuja mi wlosy,, co radzicie? jem skrzyp

Gość zrodlo14
Dziewczyny piszę to bo chcę wam pomóc stosowałam wszystko na włosy które po zabiegu przedłużania zrobiły się wstrętne i wypadały garściami aż na necie odkryłam odżywkę i szampon z seri Nanogen odżywka to Nanothik a szampon jak wyżej odżywka pogrubia włosy a szampon zabobiega ich wypadaniu na efekty czekałam do 3 użyć i jaj boga kocham przestały wypadać ale miałam problem z puszeniem kupiłam ostatnio w Krakowie w Galeri centrum odżywkę i spray było w promocj a nazywa się ZERO FRYZ takie niebieskie butelki boże moje włosy stały się super i to wygląda tak: myję w/w szamponem, nakładam potem odżwkę Nanothik spłukuję po trzech minutach nastepnie odżwka Zero fryz też na trzy minuty potem spray na puszenie i efekt jest super żałuję że nie kupiłam tego więce myslę o tym Zero Fryz bo naprawde sie nie puszą i są super dlatego mam do was prośbę jeżeli któraś jest z Krakowa to bardzo proszę o kontakt chciałabym abyście mi to kupiły i wysłały bo jestem z dość daleka a w zamian prześlę wam WAX bo mnie akurat po 2 zastosowaniach garściami wypadały włosy uwieżcie mi to nie kit to naprawdę działa a dziewczyny z Krakowa proszę o kontakt ta seria kosztuje 45 zł a Nanogen z odżywką Nanothik 85 zł sprobójcie i piszcie

szampon Dermena, w ciągu miesiąca przestały mi wypadać włosy. ok. 26 zł w aptece. wadą jest to, że wysusza włosy i trzeba po nim dobrej odżywki, ale jest naprawdę skuteczny i bardzo wydajny.

Ja polecam szampon/odżywkę Klorane (w aptekach ok 20-25 zł) dużo odrostów. Jedwab Biosilk używam jest świetny! Kupię sobie też kiedyś(jak mi włosy odrosną) inne produkty tej firmy. Jak wypadają ci włosy to kup Dromin jest super!!! najlepszy środek na wypdanie włosów - w aptece 100 tabletek ok 20 zł tylko trzeba łykać sporo. Ja biorę 6 dziennie i efekty rewelacyjne - przy myciu wypada mi 6 włosów dosłownie! Powodzenia

Gość ZERO FRYZ
a z jakiej firmy ten zero fryz??

Gość zrodlo14
To jest jakaś firma usa jutro napiszę jaka bo zawsze piszę z pracy i muszę zobaczyć na pudełku

Gość zrodlo14
A czy dostanę te kosmetyki zero frizz poprzez internet jeżeli tak to proszę o podanie adresu strony

Gość tutaj masz opinie
nie wiem czy dostaniesz te kosmetyki przez internet natomiast na pewno są w większości dobrych drogerii: DOUGLAS SEPHORA SUPER - PHARM czy w GALERII CENTRUM natomiast nie są to kosmetyki, które wzmocnią Twoje włosy w sensie - zlikwidują problem wypadania. Z tym musisz udać się do dermatologa i raczej zastosować apteczne specyfiki. Ja mogę Ci jedynie polecić coś co nie tyle zahamowało wypadanie włosów na mojej głowie, bo takiego problemu nei miałam natomiast co sprawiło, że zaczęły mi wyrastać nowe włosy i jest to szampon do włosów suchych i normalnych firmy FITOMED (stosowałam razem z odżywką tej firmy). Kupisz go przez neta albo w sklepie zielarskim:)

ja też polecam Gliss Kur pomarańczowy + odżywkę Dove taką granatową, wszystko na wzmocnienie i regenerację. Moje włosy są miękkie i delikatne

Gość zrodlo14
Dziekuję za rady zastosuję teraz z innej półki czyli stylizacja.Mam włosy takiej długości za łopatkę i zamówiłam sobie elektryczne papiloty z Remingtona dodamże moje włosy na wałkach nie trzymają się długo tz.prawie w cale , próbowałam już taftów , lotionów do układania, lakiery itp. dodam,że jednak po waszych radach nie cieniowałam włosów, podobno na tych papilotach ponieważ są cienkie mają się trzymać. Czy macie jekieś pomysły co zrobić aby się faktycznie trzymały, jakieśrady , doświdczenia. Z góry bardzo Wam dziekuję

Gość tutaj masz opinie
To chyba niezbyt rozsądne by robić coś z włosami, które wypadają, tylko je dodatkowo osłabisz:O Kup sobie porządny szampon przeciw wypadaniu włosów i odżywkę (taką na codzień), a do tego maskę, którą będziesz stosować raz w tygodniu i pozwól i odpocząć od lakierów, stylizacji, a już na pewno nie rób żadnej trwałej czy nie poddawaj ich zabiegom chemicznym.

Gość madzia.a
a jaki szampon przeciw wypadaniu włosów polecacie do włosów suchych? Z tego co zauwazyłam, to wiekszość takich szamponów wysusza dodatkowo włosy, dlatego nie mogę ich używać.

Gość tutaj masz opinie
madzia. a--------> od nawilżania są przecież odżywki i maski:)

Gość Ewwa20
Na wypadajace włosy szmpon z apteki _Neril Garnier'a. Płukanki ziołowe do włosów, odżywka Wax odpowiednio stosowana, Skrzypvita do łykania, dużo zielonej herbaty i wysokozmineralizowanej wody mineralnej, racjonalna dieta. Po umyciu najlepiej nałożyćpiankę- taft np, i zakręcićwłosy na wałki/papiloty, i tak je suszyć, po wyschnięciu spryskaćlakierem- wella np. U mnie taka 'kuracja' działą.

Gość katarzyna wielkaa
NIEMA LEPWSZEGO SZAMPONU NA WYPADANIE NIŻ SEBORADIN NIGER!!! POWTARZAM ZE NIEMA LEPSZEGO I UWIERZCIEMI ZE JEST NAJLEPSZY ..TYLKO DZIEKI NIEMU MAM TERAZ JESZCZE W OGÓLE WŁOSY.. I DZIEKUJE ZA TO MOJEJ CIOCI APTEKARCE ZE MI O NIM POWIEDZIALA.. JEST SWIETNY ALE KOSZTUJE OKOLO 13-15 ZŁ

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Wydaje mi się, że na wzmocnienie włosów znakomicie podziała olej Nidelle - skład jest jak najbardziej naturalny, kosmetyk zawiera olej z czarnuszki, oliwę z oliwek i olej laurowy. Receptura jest sparwdzoną, już w dawnych czasach używano takich właśnie kosmetyków na wzmocnienie włosów. Wydaje mi się, że jak najbardziej podziała na taki problem. Można coś takiego kupić w Mydlarni u Franciszka. Uwielbiam ten sklep, maja naprawdę znakomite kosmetyki, a co najważniejsze wszystkie sa w 100 % naturalne.

na wzmocnienie wlosow, slyszalam, ze dobry jest Radical. do tego rozne maski robione z nafty, olejkow roznych, opcjonalnie z zoltkiem i sokiem cytryny. do tego zdrowa dieta. plus szampon z proteinami z pszenicy http://www.splendore.pl/Szampon_do_mycia_wlosow_ECO_z_proteinami_pszenicy_p2229.html to wszystko w polaczeniu, wzmocni wlosy. aha i najlepiej unikac suszarki i prostownicy.

Gość domikaaa_
zgadzam się z opinią powyżej - sama stosowałam Radical, sięgnęłam po niego, rozczarowana wszelkimi innymi specyfikami, które nie pomagały mi także w walce z łupieżem. Moje długie włosy wręcz wypadały garściami... Po Radicalu nie dość, że zniknął łupież (stan skóry głowy wyraźnie się poprawił, a był to dla mnie ogromny problem), to wypadających włosów już po 2 użyciu było o połowę mniej ;)

witam stosowałam bardzo fajny preparat na wzmocnienie cebulek włosowych jest to preparat w 100% ziołowy przy wypadaniu włosów stosowałam 4 razy w tygodniu godzinę przed umyciem po miesiącu włosy stały się lśniące i mocniejsze zainteresowanym wyślę namiary krystynaszerszen@poczta.fm Dzięki tej dokładnie dobranej kompozycji preparat posiadA fenomenalne działanie na włosy: odżywia i wzmacnia cebulki włosowe hamuje wypadanie i przyspiesza wzrost włosów odnawia słabą i uszkodzoną strukturę włosów regeneruje włosy po trwałych ondulacjach chemicznych i farbowaniu Reguluje zaburzenia czynności skóry, odżywia ją: działa korzystnie przy łupieżu, suchości, podrażnieniach, swędzeniu skóry głowy zapobiega zmarszczkom oraz starzeniu się skóry działa korzystnie na skórę z grzybicą oraz na cerę trądzikową WSKAZANIA DO STOSOWANIA Toksyczne i łojotokowe wypadanie włosów, łysienie, regeneracja włosów po trwałych ondulacjach chemicznych i farbowaniu, trądzik, wypryski, grzybica, łupież, suchość, podrażnienia i swędzenie skóry głowy.

Gość Siuuup
Dobry szampon to taki który jest odpowiednio dobrany pod Twoją strukturę włosów, a znasz swoją strukturę włosów ? Domyślam się że nie więc w tym celu udaj się do trychologa który Ci to dobierze i wtedy będzie naprawdę bardzo dobry :) http://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
naprawdę silnie wzmacnia revita, a co lepiej hamuje też wypadanie włosów, działa nawet na niektórych łysiejących mężczyzn (tzn. podobno, bo tego ostatniego nie sprawdzałam), ja w każdym razie używam jej w sezonie zimowym i na przełomie zimy i wiosny kiedy to włosy najbardziej lecą z głowy z czystym sumieniem polecam tym bardziej, że przy takim sezonowym stosowaniu spokojnie wystarczy na rok, można kupić tutaj http://nplink.net/68gVE2z2 podobno najlepiej z odżywką ale moim zdaniem wystarczy sam szampon

Gość Martka1977
Ekspertem nie jestem, ale może przetestuj sobie kosmetyki Nisim. Mój mąż ich używa przeciwko wypadaniu włosów i do walki z łupieżem. Efekty są rewelacyjne. Mąż trafił na to przez kolegę, który od dawna szukał czegoś do walki z łysieniem, także znał temat. Tę markę Nisim można zamówić na portalu www.nisim.pl . To są rzeczy kanadyjskie, dokładnie przebadane i przetestowane. Nie jakaś tanizna, bo trochę kosztują, ale warto!