Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzuccie na luz

ODCZEPCIE SIE OD MŁODYCH MATEK !!!!!!

Polecane posty

Gość wrzuccie na luz

Co was interesuje ze ktoś jest młoda matka do jasnej ciasnej, co was to obchodzi, czemu to was tak interesuje, są tak samo matkami jak wy, a dogryzacie im na każdym kroku, czy to zazdrość??? Ze młode są a wy nie czy co??? Bo kompletnie tego nie rozumie, jakie wy kobiety jesteście nie tolerancyjne, czy ona was się czepiają Ze wy jesteście za stare na dziecko, no kurde to normalnie śmieszne, wtrącać się w cudze życie, jej sprawa ile ma lat jak rodzi, jej problem, niektórym dziewczyna jest ciężko, a wy jeszcze dodajecie oliwy do ognia, takie z was matki, połowa, która tak pisze wydaje mi się nie wierząca, bo skoro wierzysz w boga, to przestrzegasz pewnych zasad, które ty są, co krok łamane, jak wy kobiety, które tak bulwersuje młoda kobieta z dzieckiem, wychowacie swoje dziecko, w jakiej wierze, jakie wartości im Przekażecie, ta młoda matka Z pewnością wychowa swoje dziecko lepiej niż wy I nie był to złośliwy post na was, ale opamiętajcie się Nie wtracajcie się w cudze życie, co was to obchodzi Jesteście porostu złośliwe, chamskie, i plujecie jadem na około Urodziłaś dziecko w wieku 30 lat z OK. twoja sprawa twój problem inna urodziła w wieku 18 lat i to tez jej sprawa, zachowujecie się jak najmądrzejsze na całym świecie, ale prawda jest taka ze to te młode dziewczyny maja więcej oleju w głowie, bo nie czepiają się cudzego życia, co świadczy o ich kulturze i poziomie życia społeczne Dla przykładu, mama Joanny Brodzik urodziła ja jak miała 17 lat i mówi ze niczego nie żałuje, a Joanna jest zadowolona ze ma tak młoda mamę I co, tez pewno kurwa była, bo przecież to nie realne żeby do czegoś doszła a pewno swoja córkę wychowała jak kolejna dziwkę, bo nie skończyła szkoły, bo robiła błędy ort. Bo facet ja zostawił A ty ooo.. Jedna ze sławniejszych aktorek, i co dalej sadzicie ze taka matka niczego nie nauczy he... Nauczy więcej niż te matki po 30 Jak laska zajdzie w ciąże, i ma problem, to zaraz nie usuwaj, wychowasz, dasz rade itd. jakoś to będzie, jak już jest przy końcu ciąży to najlepiej dla tego dziecka żeby je do adopcji oddała, a jak urodzi to ze nie wychowa, bo młoda, bo taka i siaka? Zastanówcie się nad sobą, naprawdę, ja bym takiej matki jak wy nie chciał, na szczęście mam mamę, która stara się zrozumieć ludzi i normalnie z nimi rozmawia, a tez młodo mnie urodziła, i mam więcej wartości w sobie niż te dzieci matek, które urodziły dzieciaki w późnym wieku, mam kilka znajomych, ich matki zatwardziałe, monotonne, tu nie wyjdziesz tam nie, bo to i tamto, a moja mama mnie rozumiała, bo tez młoda była Naprawdę bójcie się boga, nie osadzajcie innych i nie narzucajcie swoich zdań, nikt nie może zwracać uwagi drugiemu i osądzać go, bo nikt nie pójdzie być za niego sądzony!!!!! PRAWDA?????? Zresztą niczego nadzwyczajnego się nie spodziewam, pewno posypia się znów głupie komentarze, czym tylko potwierdzicie moje i nie tylko, racje Szanujcie innych i ich decyzje, bo kiedyś ludzie przestaną szanować ciebie, trochę zrozumienia życzę

Gość saffi
tez popieram

Gość do sunny
troche przewrazliwione jestescie. na topiku sunny, do ktorej nic nie mam, zostalam zjechana za to, ze spytalam czemu wpadla. bo twierdzi ze taka rozsadna odpowiedzialna jest i madra. no to bylam ciekawa w jakiej to metodzie antykoncepcji generalnie ludzie wopadaja, jak ktos mowi ze wpadka to znajomi zawsze pytaja jak? a tu sie okazuje ze wpadka nie dlatego bo cos nie zadzialalo, ale ze nie mialo CO dzialac. a dziewczyna jeszcze mnie opieprzyla za wscibstwo, dreczenie jej i ze pewnie mi czegos zal - paranoja!!! mlode matki to nie swiete krowy za przeproszeniem, zeby im nic powiedziec nie mozna bylo.

Gość Dagusia23
popieram autorke topiku...

Ja nie mam nic do mlodych matek,ale uwazam,ze wiek 18 lat to chyba lekka przesada...i wiem tez ,ze tlumaczenie iz nie jedna 18-stka jest madrzejsza od 30-stki chyba jest jednaknie na miejscu...znam kilka matek,ktore urodzily w wieku 18 lat i niestety,ale wychowanie dziecka spadlo na rodzicow dziewczyny a z ojcem dziecka nie sa juz od dawna!! I wcale nie generalizuje,ale w wiekszosic przypadkow tak sie wlasnie dzieje...Wystarczy,ze przypomne sobie siebie jak mialam 18 lat i mimo,ze nie bylam jakims swirem tylko ulozna dziewczyna to raczej na dziecko bym sie nie odwazyla...Skonczcie dziewczyny szkoly,zdajcie matury bo to dzisiaj podstawa,poczekajcie chociaz do 20,22 lat...moze wtedy zmienicie zdanie albo bedziecie bardziej dojrzeale...18 lat to stanowczo za wczesnie!!! Niestety,ale to prawda,ze w tym wieku dziecko rodzi dziecko...i nie przytaczajcie przykladow,ze matka Joanny Brodzik urodzila ja w wieku 17 lat bo nie wiecie jak wygladalo ich zycie i orzez co przeszly...a to,ze Joanna Brodzik jest dzisiaj znana aktorka napewno nie jest zasluga jej narodzin gdy matka byla jeszcze dzieckiem...

Gość .Magdalena.
Czytałam ten tekst mojemu chłopakowi na głos, on niczego nieświadomy nawet mnie nie słuchał i nagle wybuchnął gromkim śmiechem:P Laska ja nie wnikam w to co Ty tam napisałaś, ale zrobiłaś to w takiej formie, że koń by się uśmiał:P:P:P Zjechałaś strasze matki, zresztą czy 30-letnią matkę można nazwać starszą?? bo myślę, że nie:P Kobiety czego mają Ci zazdrościć?? wczesnego macierzyństwa?? Zajście w ciąże jest dostępne dla każdej płodnej kobiety. Niczego nadzwyczajnego nie dokonałaś! Nie wymieniaj w tym poście mamy Joanny Brodzik, Ty z nią w łóżku nie siedziałaś i nie wiesz jak jest, a wywiady często są koloryzowane. Przeczytaj lepiej felieton Chylińskiej.

Gość podatnik
zgadza się, tylko niech która później lata po opiece społeczznej i innych instytucjach po pomoc, bo nie ma z czego utrzymać siebie (ponieważ nie uczyła się tylko seksowała) i dziecka. Won od pieniędzy podatników.

Dokladnie tak jest...macierznstwo jest dostepne dla kazdej plodnej matki a wy cudow nie dokonujecie,ze zachodzicie w ciaze w wieku 18 lat...a to,ze budzi sie w was instynkt macierzynski to lekka przesada...moja znajoma tez zaszla w ciaze w wieku 17 lat a teraz ma 23 i twierdzi,ze do dzisiaj jeszcze instynktu nie czuje,ale dziecko juz ma wiec teraz musi je wychowywac...

Gdzie tu jest odwaga,ze taka matka urodzi dziecko?? Mamy ja za to podziwiac?? Mi zal takich matek i szczerze im wspolczuje bo zdaje sobie sprawe jak zamyakaj sobie zycie...dziecko nie jest zabawka dla ludzi nieodpowiedzialnych!! A matka ktora rodzi dziecko w wieku 18 lat chyba nie jest zbyt dojrzala psychicznie??

Gość ssssssss
urodzic dziecko w wieku 18 lat to nie jest zadna zasluga, to jest zakichany obowiazek wiec nie ma co ich chwalic ze nie usunely. ja nigdy nikogo nie zamordowalam i co? gdzie topiki na moja czesc?

Gość nieswieta
urodzic dziecko to nie sztuka ale zapewnic mu godne zycie to juz calkiem inna sprawa. Bo zycie nie powinno polegac na ciaglej wegetacji, ze musisz sie zastanawiac czy jak juz kupisz niezbędne jedzenie to czy starczy ci na nowe buty dla dziecka.

Gość .Magdalena.
Zawsze wiedziałam, że dziecko to cud i szczęście, ale nawet na myśl mi nie przyszło, żeby je mieć w wieku 18 lat. 18-latka zachodząca w ciąze, to jeszcze nic, ale Wy tu pozwalacie sobie wspomniać o 17-latce zachodzącej w ciążę. andain -----> gdybym to ja rządziła w tym kraju poddałabym Cię przymuszonej sterylizacji. Jak kobieta może się tak wyrażać?? Rozumiem, że nerwy mogą człowieka ponieść, ale przegięłaś. Proszę Cię nie miej dzieci.

Gość uliokaaa
No wypowiedz andain , daje mi rozeznanie jaki swiatopogląd, jakim słownictwem i jaka ogólną kulture prezentuje kolejn apropagatorka wczesnego macierzyństwa. Doskonały materiał na mamusie. A dlaczego nas intewresuje z czego będa pozniej dziewczyna z dzieckiem żyły?, to proste, bo te my te "monotonne", i monotonni pracujemy na to, to idzie z naszych podatków. Znam takie dziewczyny, co to po urodzeniu dziecka, dały nogę, same pracuja zagranicą, a dziecko wychowują dziadkowie. Oczywiście jako rodzina zastępcza, biora za to pieniądze, a z dziecmi takimi sa problemy, bo to i dziadkowie swoje lata mają, i dzieciaki czują, ze jest cos nie tak, o czym tu mowic. A te co urodziły wczesniej, albo od poczatku sa bez męża, albo w krótkim czasie dochodzi do rozwodu, a dziewczyny młodziutkie sa spragnione miłości czułości, zamiast zajmowac sie dzieciakiem, biegają na randki szukajac partnera dla siebie i ojca dla dziecka. Konczy to si e różnie, albo kolkejną ciąza, albo tylko tym, ze zamieswzkja razem, chłopak tłucze dziecko bo nie jego, a dziewczyna tego nie widzi, bo gdzie znajdzie drugiego co ją będzie chciał z dzieckiem. Oczywiscie trafiają się w tym wszystkim dziewczyny naprawde dzielne, które po takiej wpadce dostają takk w kosc, ze błyskawicznie dojrzewaja, i jakos to zycie usiłuja rozsądnie poukładac. Ale co tu mówic na wszystko przychodzi pora najpierw trzeba wziąc odpowiedzialnosc za siebie, dopiero pózniej mozna sprowadzic na świat kolejna istote.

Gość montiperes
podajecie przykład Brodzik, tylko ty było troche dawno, tak się pozmieniało, ze praktycznie to mozna powiedziec, była inna epoka. a wystarczy posłuchac reportazy, te zakataowane dzieci, te maltretowane przez konkubentow matek dzieci, urodziłe je młode dziewczyny.

Gość też podatnik
uliokaaa - popieram, mądra wypowiedz, też znam takie mlode samotne matki co podatnicy utrzymują, bo to ani szkoły, ani pracy, albo mlode matki, które po 1-2-3 latach rozchodzą się, bo tatuś mlody nie wyszumial się, matka też. Nawet mam taką rozwiedzioną mlodą rodzinę na klatce, wytrzymali ze sobą raptem 2 lata, ojciec poszedł, matka też wykechała a tym maleństwem obecnie opiekują się jej rodzice, być może też jako rodzina zastępcza.

Gość nieprawdaaaa
dlaczego piszecie ze "macierzynstwo jest dostepne dla każdej kobiety?" to nie jest prawda!!! Niektore kobiety nie moga byc matkami choć bardzo tego pragną!!!!

Gość .magdalena.
Gapo jedna! Napisałam wyraźnie, że jest dostępne DLA KAŻDEJ PŁODNEJ KOBIETY. Naucz się czytać ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!!

Gość dota123
jedyne za co można je szanować to fakt iż nie usunęły ciąży po "dupodajstwie" ;P swoje trzeba przeżyć, a nie składać hołdy ku czci straconych lat głupoli :P

Gość nieprawdaaaa
no wiec nic tylko sie cieszyc ze ejst sie plodna bo jakby niemożna bylo mieć dzieci to dopiero bylyby powody do zmartwień. Ja nie bronie ogolu mlodych matek bo wiem jak sie czesto konczy maciezynstwo w wieku 16 lat, ale znam tez 18 latki które naprawde umieja zajac sie swoim dzieckiem i oprocz tego zdaly mature i dostaly sie na studia. Ja również zamierzam być mloda mamą ( nie 18 letnia ale młodą) i moje dziecko jest w 100% planowane. Niechcialabym zeby ktoś kiedyś podsumowal mnie w ten sposob. Niektore decyzje sa przemyślane, choć niezrozumiale dla otoczenia. Trzeba szanowac innych ludzi. Wiecej tolerancji i optymizmu

Gość .magdalena.
Póli co to 18-latki okazały się nietolerancyjne. Jedna z nich 30-letnią mamę określiła jako staruchę pchającą wózek:P

Gość dota123
"nieprawdaaaa" ale nikt nie mówi że one są GŁUPIE, conajwyżej NIEODPOWIEDZIALNE, a to duża różnica .... "jechanka" na topiku jest głównie do "mamuś" w różowych bluzaczkach, krótkich białych spódniczkach, toną tynku na twarzy i petem w ryju - no i do tego idealnie pasuje wózeczek - nie no! super, i mamy je szanować? za co? za płodność? buuuuuhahahha

Gość vbvbvbv
oczywiście, jeżeli na dodatek dziecko zostało poczete na dyskotece czy w krzakach

Gość dota123
"fuck you" święta racja .... i nie mówcie mi tu chrześcijańskiej tolerancji bo ona wyraźnie mówi .... kto się edukował ten wie :P

Gość vbvbvbv
coś się nie wyświetla, ale podaje temat 25latek........podobno świetny wiek na pierwsze dziecko znajduje się własnie na tej stronie

Gość dota123
vbvbvbv - ano widziałam :)

Gość afta
Byłam w tym team,cie i się udzieliłam.To akuratny wiek na urodzenie dziecka-25 :)