Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heńka

PRZWTERMINOWANE PODPASKI I TAMPONY

Polecane posty

Gość Heńka

Co z nimi robicie? Używacie nadal czy wyrzucacie?

Gość krem albo wosk
nigdy nie sprawdzam terminu waznosci takich rzeczy :P

A co ma tu termin ważności? Też nie zwracam na to uwagi, a teraz nawet z ciekawości sprawdziłam i na tamponach nie ma daty ważności :P, takie rzeczy sie nie psują :D

Gość Heńka
a ja sprawdzam zawsze daty ważności produktów jakie kupuję. Nawet chusteczki higieniczne mają daty ważności. Moje podpaski "przeterminowały się" miesiąc temu. I tak się teraz zastanawiam co z nimi zrobić. Ale chyba zużyję je do końca, chyba się nic nie stanie. Mam bardzo wrażliwą okolicę tam. Nawet wkładki perfumowane potrafią wywołać u mnie swędzenie i wysypkę, dlatego się zastanawiam nad używaniem przeterminowanych podpasek. A co do braku dat ważności na niektórych produktach, to radzę uważać. Brak daty może oznaczać że termin przydatności miną a datę starł sprzedawca (są spsoby na zmywanie dat z produktów). Sama byłam świadkiem jak robili to pracownicy jednego z supermarketów.

Gość ja używam nadal
szkoda żeby się zmarnowały. Zresztą ja zużywam wszystko co jest też po terminie nie tylko podpaski czy tampony, ale też np. kremy, tusze do rzęst, pudry. Jem też jogurty, sery, masło po terminie. Szkoda wyrzucać. a wy co z tym robicie?

Gość Heńka
Przeterminowane podpaski zjadam ze smakiem, popijając mlekiem z Biedronki

-> ja używam nadal .... yyyy, wiesz cio? produkty spożywcze to się odrazu do śmieci wyrzuca, możesz się zatruć, z resztą wydaje mi się ze napisałaś to dla łachu...co do kosmetyków to przeterminowane czesto wywołuja podraznienie skóry...hmmm, pozostaje mi tylko życzyć powodzenia i smacznego, pzdr!

Gość nikt mi nie pomoze
eheheh przeciez termin waznosci jest podawany tylko i wylacznie dlatego zeby producenci nie byli stratni!!!!!!!! bo wyobrazcie sobie, ze w 200 roku ktos kupi tone podpasek i w 2010 sprzeda je z olbrzymim zyskiem, bo podrozaly a on je mial w tanszych cenach jescze ..to na takiej zasadzie dziala. podpaski nie moga sie przeterminowac! ruszcie glowami :-D