Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda toruń

małe pęknięcia naskórka w okolicach intymnych .. czy ktoś to miał?

Polecane posty

Gość młoda toruń

Mam pytanie: co to może być: małe pęknięcia naskórka w okolicy odbytu i warg sromowych? nie wydziela to żadnego płynu ani nie krwawi.. wspomnę, że miałam ostatnio ostre zaparcie, już to mineło, ale teraz nawet normalny stolec sprawia mi ból. Może polecicie jakąś maść? bo wyjeżdżam i nie zdąrzę do ginekologa (byłam tam 3 tygodnie temu). Czy to może byc objaw jakiejś choroby..? bardzo się denerwuję.. dziękjuę z góry za odpowiedź, pozdrawiam!

Gość młoda.. toruń
nikt?:(

Gość hemoridy kup jakas masc na to
w aptece bez recepty

Gość dupa a nie hemoroidy
zadne hemoroidy!

też tak mam niestety. uspokoiło się trochę jak brałam tabletki na alergie ale teraz musiałam je odstawić i znowu się zaczeło. też chętnie się dowiem jak sobie z tym poradzić. jak ktoś coś wie to niech pisze

Gość tez miewam takie cos
i to zwykle w tym samy miejscu. na pewno nie sa to hemoroidy... sa to jakby pekniecia skory. bez zadnej wydzielimy, zaczerwienien wiekszych. troche to piecze, szczypie - jak ranka. wg mnie - po lugiej obserwacji - jest to wynik przesuszonego naskorka w tym miejscu... i, tak jak pisala autorka yego watku, czasem obserwuje nasilenia po "ciezko oddawanym" stolcu (sory za szczegoly!!), co chyba po prostu podraznia to miejsce u mnie, "nadrywa ta ranke. co stosuje? jak sobie pomagam? zaleczam to czasem mascia z wit a (zmaruje po kazdym podmyciu po zalatwianiu sie), czasem odkazam clotrimazolum. przykladam tez czasem wacik nasaczony balsamem kapucynskim - troche piecze, ale pomaga (ktos mi kiedys polecil). a jakie sa wasze obserwacje, sposoby??

Gość mloda torun
a co ze współżyciem?

Gość asiakowa
moze to grzybica>>> sprobuj clotrimazol bez recepty ok 2zl

to nie jest grzybica. byly badania.

Gość młoda torun
u mnie też nie grzybica.. nic nie swędzi, jest czysto...

bolesne, niestety :( mam kolezanke z tym samym problemem. byla z tym u lekarza - nic jej nie doradzono - bo to nie grzybica... i tak, od dlugiego czasu obie sie z tym meczymy...

moze by tak zaprosic tu do nas tego ginekologa, co odpowiada na pytania forumowiczek? ;) moze cos wymysli? podpowie? ;)

Gość minimni
to wszystko co powyzej piszecie zaparcia, ostry seks to sa powody moze to tez byc od uplawow tak mi powiedziala pani doktor i przy infekcjach skora jest oslabiona mozna sprobowac to goic mascia nagietkowa ale jesli jest infekcja grzybica czy bakterie to bez wyleczenia jej to bedzie sie ciagle powtarzac. U mnie to wystapilo prawdopodobnie jako alergia na proszek do prania bielizne teraz piore w szarym mydle, proszki powoduja ze skora sie przesusza i stad pekniecia

Gość gość
Z bardzo dużym prawdopodobieństwem wbrew wynikom badań to jest drożdżyca. Dlatego maść clotrimazolum działa, dlatego działa zmiana diety na bogatą w warzywa a ubogą w cukry (słodycze, soki, owoce) i produkty mączne. Działa też płyn odkażający octanisept - można nawet z niego robić irygacje i płukać jamę ustną jeśli macie też zajady. Do tego więcej ruchu i zapomnicie o problemie

Gość gosiaaa85
kup sobie provag żel, można go dostać bez recepty, pomaga na takie otarcia, ma działanie łagodzące, więc na pewno nie zaszkodzi

Gość gość
Mnie dzisiaj pękło. Czekam na okres i myślałam że to on bo pojawiły się plamki krwi na papierze ale to nie on.Zaczęła mnie okropnie piec warga.Od czego takie rzeczy?

Gość gość
grzybica na bank. clotrimazolum przez min. 10 dni i po kłopocie

Gość gość
Okolice intymne myje szarym mydlem,lagodzi i wysusza,a potem smaruje Baifem- zel ochronno kojacy,zawiera wyciag z korzenia tarczycy bajkalskiej