Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sorka

CZy kosmetyki mogą być niebezpieczne

Polecane posty

Gość Sorka

Używanie AVONU JEST NIEBIEZPIECZNE DLA ZDROWIA !!to są BUBLOTYKI nie kosmetyki.Sprawą tej firmy powinien się prokurator,kosmetyki powinny zostac przebadane.

Gość dalinka
W ostatnim czasie jakość AVONU znacznie się pogorszyła ,skład kosmetykow został zmieniony.Coraz częsciej się słyszy ,że kometyki te trująKto powinien się zając tak poważnymi obawami klientek,kto powinien je przebadac.Firma wyrzuca ludzi,którzy próbują coś mówic.

Poszlam kiedys do dermatologa z tradzikiem i podrazniona cera. Pierwsze pytanie jakie mi zadala brzmialo: \"Czy używa pani kosmetyków z Avonu?\" Komentarz więc jest tu chyba zbędny :P

Gość Gara
Wielka kampania życia.Precz z bublami Aaonu!

Gość DDDDagi
Dziewczyny, szukam jakieś stronki poświeconej własnie kosmetykom z Avonu, w ktorej byłby pokazany w tych kosmetykach ich skład. Obawiam sie ze sa niebezpieczne to wiadomo ale nie wiem czy wszystkie sa takie. Moze byc stronka ogolna z niebezpiecznymi kosmetykami. Za odpowiedz WIELKIE THANKS!!! :)

Gość Jeszcze tu dodam
A z czego niby maja byc robione te kosmetyki, skoro kupe szmalu Avon wydaje na reklame, katalogi, ew. przesylki kosmetykow, konsultantka zarabia, druga nad nia tez zarabia (a moze i wiecej), a zel pod prysznic kosztuje 6zl?? Kosmetyki Avon sa na pewno duuuzo gorsze od najtanszych polskich kosmetykow. W ciagu calego zycia dalam sie pare razy namowic na te kosmetyki, i poza cena nie mialy NIC, co by mnie przekonalo. Jesli chodzi o konkurencyjna Oriflame to sa dosc drogie, ale to jest klasa kosmetykow na poziomie L'Oreala, czy Olay (wiem, bo czytalam o testach produktow i produkty tych firm wypadaly bardzo podobnie). W sumie dawno nie uzywalam, bo jakos nie mam dostepu do konsultantek a sama sie w to nie chce bawic. Mam tez zastrzezenia do Vichy i Eris (zwlaszcza Pharmaceris) - tez strasznie uczulaja. A alergiczka nie jestem.

Gość do przedmówczyni
a skąd jesteś?

Gość berenika4
Zgadzam sie ze Anon to jeden wielki syf! A juz najbardziej rozbrajaja mnie te ich slynne PROMOCJE. Dziewczyny, pomyslcie logicznie jakim cudem cos moze byc przecenione z 50 na 30 zl skoro producent musi miec na reklame, katalog i po drodze musi na tym zarobic kilka osob. Przeciez rzeczywista wartosc takiego produktu to chyba 10 zl (jak nie mniej!) A juz najbardziej szokuja mnie kobiety ktore za ciezkie pieniadze kupuja "specjalistyczne" przeciwzmarszczkowe kremy tej firmy. Jesli chca wydac na to duzo kasy to niech sobie kupia Avene, Vichy, LaRoche czy Dermike - to bedzie o niebo lepsza inwestycja!

Gość avon oriflame i inne...
berniko te przeceny to strategia, ktora obowiazuje w wielu podobnych firmach, nie tylko w avonie, ale w oriflame i yves rocher itp. jak ktos jest inteligentny to sie nie da nabrac ;) kosmetyki sa rzeczywisci b. chemiczne, ale czy np. oriflame, firma, ktora bezczelnie nazywa swoje kosmetyki 'naturalnymi' jest lepsza? wczorajsze wystepy pani Sylwi :P http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3332119&start=0 kazdy swoj rozum ma, nawet jak mu doradcy na etacie u roznych firm wmawiaja, ze w przyszlosci bedzie wygladal jak stare pudlo :P jesli chodzi o porownanie olay i oriflame to mogly wypasc podobnie - to sa kosmetyki przecietne. 'Mam tez zastrzezenia do Vichy i Eris (zwlaszcza Pharmaceris) - tez strasznie uczulaja. A alergiczka nie jestem' skoro ciebie uczulaja, to znaczy, ze jednak masz alergie na jakies skladniki, ktorych uzywaja te firmy i wcale to nie znaczy od razu, ze sa zle, bo uczulac moze wszystko. 'ejwony' maja w skladach popularne uczulacze i mnostwo chemikaliow, ktore podrazniaja wrazliwe cery, dlatego prawdopodobienstwo, ze uczula jest znacznie wieksze niz w przypadku ww firm. btw l'oreal i vichy to firmy tego samego koncernu

polecam Wam kosmetyki faberlic, tlenowe, bezpieczne i zdrowe. po nich na pewno nic Wam sie nie stanie. zapraszam na strone faberlic.pl. moge wyslac produkt do domu, jesli chcialbybyscie zostac konsultantkami to tez dajcie znac. nie kupujcie avonu to to jest straszne co sie tera dzieje. szanujmy swoje zdrowie!!! kociur_23@tlen.pl

Gość FAbrelic to taki sam syf

Gość 3 śledzie na godzinę
Kociur to konkurencja Avonu i Oriflame :O

widze ze nie masz pojecia o faberlic, nie pisz głupot, jak nic nie wiesz!!! nie zajmowalabym sie tym, gdyby bylo nic nie warte a w reszcie firm tez juz bylam

a propos, to pisze w wielu miejscach zeby do wielu ludzi dotarlo..

Gość akurat sie mylisz dziecino
bo mialam 2 kremy faberlic i oba do dupy!!!!!!!!!! juz nigdy nie kupie kosmetykow tej firmy

Gość po raz pierwszy usłyszałam
o tej firmie i sprawdziłam ich stronę i się zastanawiam czym różnią się od AVONu np? Bo jak dla mnie to te kosmetyki są nawet tańsze więc jakoś nie wierzę w ich większą skuteczność niz AVONu

tez uwazam ze avon to wielki syf, ale jedna rzecz tej firmy jest dla mnie super.Nowy Zimowy krem do rak Skin So Soft.Moja kumpela jest konsultantka tej firmy i mowi ze oprocz perfum nigdy w zyciu nie uzyla by zadnego kosmetyku tej firmy....Sprzedaje je bo mowi ze dobrze na tym zarabia, a potencjalne klijentki lecace na te glupkowate promocje SUPERKOSMETYKOW same wybieraja te dziadostwa i to ich sprawa.

Gość saffi
jedyny kosmetyk dobry tej firmy to krem olwkowy planet spa - wszystko inne to szajs i dziadostwo

Gość jolajog
Ja tez kiedyś używałam Avonu i miałam później takie uczulenie, że nawet nie chce tego wspominać., Teraz przeżuciłam się na delikatne dermokosmetyki, Naprawdę soą doskonałe, nie podrażniają i nawet najbardziej wrażliwa cera zostanie po nich ukojona. Mam nanobase, dla mnie jakości Vichy (tylko kiedyś ich używałam), tylko o wiele taniej.)

Gość uuuuuupppppppppppppppppppppppp

Gość Ania_Oriflame
Witam,jestem Menadżerem firmy Oriflame i te kosmetyki są z naturalnych składników i są naprawdę dobre. Dobrze dobrane nie szkodzą a pomagają. I mówię to dlatego, że nie tylko je polecam ale i sama używam. zapraszam na moją stronkę: www.my.oriflame.pl/anka tam jest sporo informacji, jakby jednak ktoś miał pytania to proszę na maila. pozdrawiam

Gość
no dokladnie, avon to syf. żel pod prysznic w katalogu kosztuje 10 zl, a na allegro za 3zl mozna kiupic

Ania Oriflame jaka kobieto natura?! nie pisz bzdur kobieto popatrz na ich sklady i zweryfikuj czy natura jest propylen glicol, mineral oil, parafinum liquidum..? parabeny???? kobieto nie zartuj... slogan naturalne szwedzkie kosmetyki to tylko i wylacznie chwyt marketingowy... jak wytlumaczyc te naturę? to co na stronie oriflame naturalne -bo czerpiemy z natury to co najlepsze phi, bzdura z palca wyssana, to jak wszystko i nic... porazka przepraszam, glupota jest jesli ktokolwiek sie jeszcze na to nabiera... LUDZIE CZYTAJCIE SKLADY KOSMETYKÓW i nie nakladajce swinstwa na skore, potem poszukajcie o tych skaldach informacji w necie i wtedy juz nigdy nie nalozycie tej pseudo natury na twarz i ciało....

Gość Aimaya
Oriflame naturalne??? w wyżej podanym linku do wątku, pani Sylwia podała chyba "niechcący" skład kremów, króre reklamowała. Oprócz innych śmieci były tam bardzo szkodliwe dla zdrowia PARABENY, które powodują raka piersi u kobiet a u mężczyzn niepłodność. Ostatnio jest na ten temat coraz więcej badań. Można poszukać w internecie. Często są stosowane przede wszystkim w balsamach, deodorantach, szamponach ale nie tylko. Zrobiłam ostatnio przegląd kosmetyków, które mam w szafie i większość poszła do kosza z powodu obecności tej substancji. Kosmetyki, które wydają się jakościowe jak np. Neutrogena również mają parabeny w składzie. Bardzo mi było żal wyrzucać balsam z Garniera "skin naturals" (haha "naturals")bo był bardzo dobry dla mojej skóry ale chyba lepiej zapobiec późniejszym problemom. Jeśli chodzi o Avon również odradzam być może kojarzycie stoiska Avonu w centrach handlowych? Byłam zainteresowana balsamem skin so soft ale poprosiłam panią o podanie buteleczki bo przed zamówieniem chciałam sprawdzić skład. Co się okazało?? Skład był szczelnie zaklejony inną etykietką ! Czy firma, która nie ma nic do ukrycia robi coś takiego ? Okazuje się, że tanie polskie firmy są bardziej naturalne. W ich kosmetykach jeszcze nie natrafiłam na te związki chemiczne. tutaj : http://www.femineus.pl/index.php?topic=7550.0 jest fajne forum o różnych szkodliwych dodatkach do kosmetyków.Oczywiście każdy zrobi jak sam będzie chciał ja tylko chciałam podzielić się z wami swoim spostrzeżeniem.

Oriflame, Avon są reklamowane jedynie jako naturalne. Sprawdź INCI pod kątem substancji syntetycznych, aż się roi od nich. :) Nie mają żadnych certyfikaów ani nic. Tragedia. Podobnie robił kiedyś l'oreal który wypuścił pudry mineralne, zawierające talk! Skutecznie to zapychało pory i zmniejszając wybitnie trwałość. Jeśli szukasz dobrych kosmetyków naturalnych to radzę sprawdzić takie marki jak : Joppa minerals - jeśli chodzi o makijaż mineralny, Jericho kosmetyki z Morza Martwego, bardzo dobre szmapony mają, Purely Skin Care- jak masz wrażliwą skórę na chemię to nie ma nic lepszego do twarzy. Purely ma wszystkie certyfikaty i jest bardzo ale to bardzo bezpieczne! Sama tych kosmetyków używam i polecam je z czystym sumieniem.