Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fanta Styczna

Boję się jechać nocnym pociągiem

Polecane posty

Gość ja też się boję jeździć
Jedynie co, to zawsze jeżdżę autobusami i to jedynie w godzinach rannych albo popołudniowych.

Gość odrąbać
eeeee tam. Jechalam kilka razy pociagiem na trasie miedzynarodowej i zyje. Po prostu nie mozna usnac - ani na chwile. Wiem, ze to trudne;) Poza tym najlepiej jest "przyczepic sie" do jakiejs pani w wieku emerytalnym albo pary turystow.

O wyrzucianiu ludzi z pociągu to bylo głośno, ale ja słyszałam tylko o tym jednym przypadku. Poza tym dziewczyna jechała wtedy sama i w przedziale też była sama. A poza tym, drechów i narkomanów jest więcej na ulicach niż w pociągach. Nie straszcie!!

A kto powiedział, że nie boję się wieczorami chodzić po mieście? Też się boję! Dlatego nie chodzę!

Hhihi no to siedź w domu całe życie. A nie boisz się że w nocy włamie Ci się do mieszkania jakiś bandyta??

Gość masz rację Kasiulek
jakby czlowiek tak sie wszystkiego bał to by nawe bal sie wysc z domu do sklepu bo moze spasc na niego ceglowka czy moze poslizgnąc sie na skorce o banan jak bedzie schodizl po schodach:-oBa,nawet nie trzeba wychodzic domu by stac sie ofiaa wypadku,mozna przeciez pozlignac sie pod prysznicem i uciac soie palca przy krojeniu np.sera czy pomidora na kanapki:-PZycie to ryzyko,nie mozna calkowicie go unikac bo tak sie nie da zy1!!

Gość racja nie bójta się

Gość biała gęś
nie no , bez przesady - nie można z wszystkiego zrezygnowac - po prostu trochę ostrożnosci , zablokujcie sobie drzwi albo niech któreś czuwa , kiedy to drugie spi - ale nie wpadajcie w paranoję

Gość ale bzdura
bez jaj, bedzie pewnie tlum i spoko, nikt was nie napadnie

Nie masz się czego bać, naprawdę :) Oczywiście ostrożności nigdy za wiele, zwłaszcza w nocnym, w którym mozna przypadkiem sie kimnąć, ale nie popadaj w paranoje ;) Jeżdżę co wakacje do Zakopanego, również nocnymi, i to jest bezpieczne połączenie, przynajmniej z Poznania ;) Faktycznie, SOKiści się pojawiają, ale przede wszystkim to jest trasa wybitnie turystyczna i nie spotkalam się z sytuacja, żeby w sezonie letnim którekolwiek miejsce było puste ;) A w pełnym przedziale jest bezpiecznie (pod warunkiem, że współpodróżni faktycznie nie wyglądja na dresiarzy ;) ) Powiem Ci, że raz, kiedy jechałam z chłopakiem do Zakopanego właśnie, zdarzyło nam się obojgu zasnąć na parę godzin ;) Jechaliśmy w przedziale z jakąś rodziną i oni też spali :D Nikomu nic nie zginęło ;) W drodze powrotnej, też w nocy, większośc przespaliśmy, i wszystko skończyło się dobrze :) Najgorsze są trasy lokalne, kiedy pociągi są często puste, a typowi pasażerowie to właśnie jakieś typy spod ciemnej gwiazdy ;) Takich zdecydowanie trzeba unikać, nawet w ciągu dnia ;) Nic się nie bójcie i szczęśliwej podróży :)

Gość Fanta Styczna
Dzięki za pocieszenie 🌻

Nie boję się wypadków, cegłówek itp. Boję się natomiast zachowań ludzi, bo oni są nieobliczalni (zwłaszcza pod wpływem alkoholu, czy innych środków odurzających) :-O

Gość a ja uwielbiam jezdzic nocnym

Gość madzieeek_
Kurde, ja to chyba jekiegoś farta mam.. albo żyję w nieświadomości...? Mnóóóóstwo razy jechałam nocnym pociągiem, bardzo często podróżuję "pośpiechami" bo mi szkoda kasy na ekspresy i nigdy nic mi się nei stało, ani nawet świadkiem nie byłam żadnego niebezpiecznego zajścia. Nie raz podróżowałam sama, nei raz tylko z jedną koleżanką. Kraków-Hel-Wawa-Radom-Leszno-Gdańsk-Katowice... niejednokrotnie pokonywałam bezpiecznie te trasy nawet nocą... I oby nadal tak było - odpukać w niemalowane... ;) Zresztą wogóle - wychowałam się w bardzo spokojnej dzielnicy Krakowa. Bezpiecnzie czuję się na Rynku o każdej porze dnia i nocy i chyba to niedobrze, że podobne przeświadczenie o bezpieczeństwie mam w każdym innym mieście... ...chyba mam dużo szczęścia...

Gość nie wiem czy o tym byla mowa
ale przedzial konduktorski jest zawsze w wagonie za lokomotywa :D