Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terra

test ciążowy raz jeszcze ale...

Polecane posty

Gość terra

Witajcie :) Wiem że o testach ciążowych było już sporo. Wiem że najlepiej test zrobić w 1-szym dniu spodziewanej miesiączki, żeby był naprawdę wiarygodny. Mój problem polega na tym, że mam baaaardzo nieregularne cykle, więc wyznaczanie 1-go dnia u mnie jest czystym science-fiction ;) Czekam na bobasa z utęsknieniem ale zazwyczaj się nie nakręcam, jakbym podświadomie czuła że nie wyszło. Tym razem jest inaczej - cvzuję że jest szansa, chociaż może to tylko moja psychika... Tak czy inaczej - kiedy to cholerstwo zrobić żeby się niepotrzebnie nie nakręcać ale też nie czekać zbyt długo? Rozpiętość cykli z ostatnich miesięcy to 26-35 dni. Dziś właśnie jest 32-gi. Czekać do 35-go? Czy dzisiejszy też jest prawdopodobny?

Gość alissa20
Pre-test lub Quick (taki z bobaskiem slicznym) rozpoznaje ciaze po 7 dniach od zaplodnienia czyli spokojnie mozesz zrobic :) powodzenia

Gość terra
dzięki alissa :) to atakuję dziś aptekę!

Gość absolutnie żaden test
nie wykryje 7 dniowej ciąży! Tak szybko nie wzrośnie beta hcg. Terra jeśli masz nieregularne cykle, może wiesz mniej więcej kiedy zachodzi u Ciebie owulacja. Policz sobie wtedy conajmniej 12 dni od tego dnia i testuj. Oczywiście życzę Ci żebyś zobaczyła II krechy na teście :) Właśnie doczytałam że masz 32-gi dzień cyklu. Testuj śmiało i powodzenia. Trzymam mocno kciuki bo wiem co to znaczy czekac na maleństwo :)

Gość terra
No niestety... i tym razem pudło :(

radze ci z tymi nieregularnymi baaaaardzo cyklami zgłosić sie do lekarza. ja nestety tż zaczełam sie starać o otomka posżłam do gina żeby sie troszki przebadac i okazął sie że nie mam owulacji zrobiała mi ush tradycyjne i dopochowe moje jakeczka nie uwalniaja sie i co musże sie leczyć.

Gość przykro mi terra
anetka ma rację, Twoje nieregularne cykle świadczą o jakiś zaburzeniach, napewno hormonalnych. Zrób koniecznie badania.