Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie czy to dużo

Czy 19m3 wody na 3 osoby na miesiąc to dużo?

Polecane posty

Gość powiedzcie czy to dużo

Bo mój ojciec ciągle się wydziera, że za dużo wody zużywamy. Sam to tak oszczędza, że myje się chyba tylko raz w tygodniu, że aż śmierdzi od niego, kładzie się spać z brudnymi stopami i często wody w kiblu nie spuszcza, bo mówi, że trzeba wodę oszczędzać. Powiedzcie, ile Was jest w domu i ile wody zużywacie?

Gość na kwartał...
miałam ok 23 m. Z ty,że codziennie kapiele , kilka pralek w ciagu tyg. jestem maniaczką czystości

Gość na kwartął - 4 osoby
55m3 - bywają kwartały, gdy zużycie wody mamy znacznie wyższe

Średnio zużywamy 1m3 wody dziennie. Rodzinkę mam 4-osobową. Wodą z wodociągu poimy dodatkowo nasze 2 konie, ale teraz piją z rzeczki. Podlewam ogródek wodą z własnej studni. W łazience mamy dużą wannę, w której uwielbiają się pluskać wszystkie kobiety mojej rodziny (jest nas 3!). Do oszczędzania wody przestałam nawoływać, bo nic to nie daje - myć się trzeba, prać trzeba i tyle! Planujemy wywalenie ukochanej wanny i założenie prysznica. No i jeszcze ekonomicznej spłuczki do wc. Ale kiedy to nastąpi? Nie wiem - bo to niemała inwestycja... Taka sama sytuacja z prądem...W domu rodzinnym gderała zawsze mama, a tato nieodmiennie odpowiadał, że ciemno to będzie miał na Ku Słońcu ( szczeciński cmentarz). W moim domu mamy wszędzie świetlówki energooszczędne i trochę halogenów. I to tyle w temacie oszczędności. Trzeba dbać o oczy i ja też nie będę czytać przy 40-stce!

Gość Stalowa Magnolia
Szczerze? Bardzo duzo.

Gość nie jest duzo
u mnie w domku jest 18 mna 3 os + podlewanie ogródka

Gość dużo na 3 osoby
to ja mam 4 ciepłej i 6-8 zimnej miesiecznie

my zuzywamy do 12m(nie zwracam uwagi na to) z 3-5 praniami w pralce/miech. w tym 1-2 razy dziennie moje 30 minutowe kapiele gdzie woda sie leje i leje, moj dziadek jest mniej wiecej taki jak ojciec autorki, z tym ze on myje nogi tylko raz w tygodniu i spuszcza wode w kiblu, tata jakos myje sie w pracy-tak sadze, wiec tylko sporadycznie korzystaja z lazienki.trzeba wstawic wode na zupke czy na mrozone kluski, woda na balkon do kwiatkow-po 5 butelek 2,5 litrowych, oczywiscie spuszczamy wode w klopie. mam szczescie ze dziadek oplaca rachunki, bo ja bym sie myla pod mostem :P

Gość sporo
4 osobowa rodzina-ok. 6 m3 cieplej ,7 zimnej. Razem:13 m3.Ale wczesniej bylo o wiele wiecej.Trzeba zmienic zle nawyki a nie przestac sie myc. :) Nie zdarzylo sie wam myc zebow , a woda leci sobie ciurkiem? Mnie i owszem.Albo odkrecam wode i mam zamiar sie myc.Ale..... najpierw zauwazam syfka na czole - koniecznie trzeba go usunac, potem jeszcze jeden............. a woda leci. pozdro

Gość Fajna raszpla z Ciebie