Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help-tradzik

antybiotyki na tradzik-2mce kuracji?

Polecane posty

Gość mnie dopadl tradzik
nie przejmuj sie wysypem (o ile mozna sie nie przejmowac). wlasnie to jest skutek tego zluszczania kwasami. tez to mialam. Skora sie zluszcza i na wierzch wychodza syfy, ktore glebiej siedzialy i wyszlyby wczesniej czy pozniej. to normalne. jak zaczelam stosowac te kwasy to myslalam ze sie potne po tygodniu mialam twarz jak pietnastolatek caly w wulkanach czerwonych i ropnych. balam sie ten peeling robic bo myslalam ze blizny zostana. ale wszystko szybko sie ladnie wygoilo z wyjatkiem tego co wyciskalam. w koncu to przeciez zluszczanie naskorka wiec blizny schodza wraz z odslanianien mlodszej skory. Efekty widac dopiero po 4 tygodnich bo tyle potrzebuje skora zeby sie odnowic. Kolo 30-stki skora zaczyna sie wolniej zluszczac stad te peelingi powinno sie robic kilka razy w tygodniu. No a zeby nie bylo zbyt pieknie to w te upaly robia sie nowe syfki ale juz mniej :)

Gość help-tradzik
jak tylko bede miala chwile czasu to poczytam troche w necie o tradziku moze cos pocnego/interesujacego wygrzebie. a kuracje zaczne po urlopie bo lekarz ostrzegl mnie,ze antybiotyki moga spowodowac przebrwienia jesli bede sie opalala. takze musze poczekac jeszcze dwa tygodnie. no i pomysle o tych kwasach moze to nie jest najglupszy pomysl :) poza tym one chyba sa duzo slabsze niz te z gabinetow kosmetycznych wiec nie powienny mi "spalic" skory ;)

Gość mnie tradzik dopadl
te w kosmetykach sa w bardzo malym stezeniu - 1,5 - 2% a w gabinecie nawet 40%. w kosmetykach jest dawka dozwolona do bezpiecznego stosowania w domu i nie wywolujaca duzych podraznien :)

Gość mamuskaaa
ja jestem w trakcie leczenia trądziku u syna za pomoca olejków eterycznych - efekt po 2 dniach to zmniejszenie duzych z białą wydzieliną ognisk i wyblakły kolor tych czerwonych - jak bedzie dalej - nie wiem - ale na pewno nie pozwolę leczyc swojego dziecka antybiotykiem.

Gość jozek...wozek
upp upp

Gość Coz
Mi tetracyklina nawet w 3 m-ce nie pomogla nic, tez w Twoim wieku sie kurowalam. Na szczescie, dermatolog dala mi czopki,zeby nie rozwalac zoladka (smieszne - czopki na cere), do tego masc tez z tetracyklina,zero makijazu itp. Prze pare m-cy sie swiecilam od tej masci, ale twardo sie do wszystkiego stosowalam. Zero efektow. Ale to na tradzik rozowaty. Pozostaly tabsy, ale dostalam recepte na Diane i nie wykupilam. Jakos nie zaluje, zwlaszcza po czytaniu opinii o tych pigulkach. Pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość Mysle ze bardzo duzo
zalezy od diety. Ludzie tego nie doceniaja...

Gość help-tradzik
ja odzywiam sie zdrowo. przez ostatni rok bardzo duzo czytalam nt. zdrowego odzywiania i wprowadzalam stopniowo zmiany. poza tym nigdy nie lubilam (wiec i nie jadlam) tlustego jedzenia, czerwonego miesa, slodyczy ani fastfoodow i coli, tazke niestety wydaje mi sie, ze to co mam na twarzy to nie konsekwencja zlego odzywiania :((

Gość porada 6
z tym odzywianiem to jest roznie jedni mowia ze wplywa inni ze nie , ja po sobie wiem ze jak przestalam pic kawe to zmniejszyl sie tradzik i wogole cera nie jest juz taka ziemista , nabrala koloru, ponoc nie powinno sie przesadzac ze slodyczami i pikantnymi przyprawami , wogole z cukrem ... hmm ale jednak uwazam ze to w wiekszosci prztpadkow sprawa hormonow i sama zmiana diety niewiele da...

Gość porada 6
aha jesli uzywacie peelingow do twarzy poleccie mi jakis ktory waszym zdaniem jest dobry

Ja brałam Tetralysal przez ok. 6 miesięcy. W trakcie kuracji efekty były super. Teraz już ok. roku nie biorę nic na cerę, i fakt - pogorszenie nastąpiło, ale na pewno nie jest tak, jak na początku. Ogólnie to mam dobrą cerę z pojawiającymi się \"gdzieniegdzie\" krostkami. Jestem zadowolona z efektu kuracji.

Gość help-tradzik
porada-6: na poprzedniej stronie opisalysmy krotko peelingi i mikrodermabrazje. ja teraz przestalam sie trzec tym peelingiem z Lancome bo on ma krysztalki aluminium i dosc konkretnie trze, a ze mam wysyp na twarzy to troche sie boje. mam polski peeling w saszetkach Dax cosmetics Perfecta clean&care z mikrokrysztalkami bambusa. jestem z niego zadowolona.

Gość help-tradzik
trzy kropki: moze glupie to pytanie, ale ten tetrasylal to tez tetracyklina ? czy jakis inny antybiotyk?

Gość help tradzik
podnosze topik :) wlasnie wrocilam z wakacji i zaczynam kuracje antybiotykiem. zobaczymy jak dlugo poczekam na pierwsze efekty... jestem dosc pozytywnie nastawiona do leczenia, bo jak na razie nie mam innego wyjscia ;) piszcie co u was :))

ja brałam TETRALYSAL przez 3,5 m-ca.Nie mialam zadnych przykrych objawów. jem jogurt raz dziennie ale zawsze jadałam:) nie mialam tez problemów z zołądkiem czy grzybicą pochwy. ale wiem ze w aptece sa takie tabletki, które działają osłaniająco, gdy sie bierze antybiotyki. aha i NAJWAZNIEJSZE pomógł mi!~!!!!A to była moja pierwsza i (odpukac)ostatnia kuracja.Teraz smaruję tylko buzke Isotrexinem. Tobie tez tego zyczę

Gość help tradzik
pussy cat, no to mnie pocieszylas :) moja kuracja trwa juz ponad tydzien na razie zero efektow ale to pewnie jeszcze za krotko zeby cokolwiek bylo widac

Gość a stosowala
ktoras z was azimycin? jest to antybiotyk, ktory bierze sie raz na tydz., tzn. w pierwszym tyg. przez trzy dni, w drugim. raz, w trzecim raz, itd. ja juz wybralam 6 tabletek (dwa opakowania) i nie wiem, czy mam wykupywac nastepna serie czy nalezy on do tych mocniejszych, czy raczej nie?

Gość help tradzik
jedno co moge ci napisac na pewno, to to, ze makrolidy (a ten antybiotyk do nich nalezy) sa jednymi z najbezpieczniejszych antybiotykow obecnie stosowanych. maja b. malo efektow ubocznych i nie maja negatywnego wplywu na flore bakteryjna przewodu pokarmowego (czyli b. mlekowe)

hej dziwczyny !! Ja tez mam problemy z tradzikiem, ogolnie jest niby ok.. przeszlam 2 kuracje roaccutanem.. Tradziku dostalam jak mialm 13/14 lat.. Leczylam sie wszystkim diana itd.. przeroznie masci i kremy.. Na pamiatkie zostaly mi okropne blizny na ramionach...kilka na dekoldzie, buzie dieki Bogu udalo mi sie uchronic...to dzieki kosmetyczce ktora kazala mi nie ditykac sie samej do buzki :D Co do plecow to rzaden z dotychczasowych lekarzy nie chcial sie podjac usuniecia bliz, a bylo ich juz kilku... :( Niestety mam problem z wlosami.. strasznie tluste..do mycia praktycznie codziennie.. i do tego robia mi sie krostki pod... Znacie moze cos dobrego?? Szampon, lub cosik :) Bylam u p.dermatolg, przepisala mi 3 dniowa kuracje chyba ta wasza tetracyklina, jeszcze nie wykupilam bo lekarz rodzinny mi odradzil, swierdzil ze efekt bedzie czasowy... Ale te wlosy mnie dobijaja.. doslownie tluszcz.... Dajcie znac jak cos wiecie.. Pozdrawiam 🖐️

Gość help tradzik
Marcia: niestety nie moge ci nic w tej kwestii pomoc. ja nie mam zadnych problemow z przetluszczajacymi wlosami. ja mam *tylko* tradzik na twarzy (i czasami ale malo na ramionach)

Gość help tradzik
Marcia- nie ma za co za duzo ci nie pomoglam ;) ale czy u ciebie to nie sa hormony? moze spraawdz to wtedy pomagaja odpowiednio dobrane tabletki anty.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin